רכיבים
1 כוס (140 ג’) קמח לבן
רבע כפית אבקת אפיה
רבע כוס אבקת סוכר או סוכר לבן
60 גרם חמאה/ מחמאה רכה בטמפ’ החדר
חלמון צהוב של ביצה
למילוי אפשר כל אחד לפי הטעם שלו: פרג, ממרח תמרים, ממרח שוקולד השחר (חלבי או פרווה), ממרח שוקולד נוטלה, ממרח לוטוס, ממרח שקדים, ממרח חלווה, ריבות בטעמים ועוד…
לקישוט: אבקת סוכר
אופן ההכנה
מערבבים היטב בקערה את הקמח עם אבקת האפיה. מוסיפים סוכר, חמאה וחלמון ביצה ומערבבים. לשים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד
(במידה שהבצק יבש ופירורי- הוסיפו כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (במידה וקשה לעבוד עם הבצק, יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולהכניסו למקרר למשך 20 דקות ורק אז לרדד).
קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס רחבה (קוטר 8-9 ס”מ). בעזרת שתי כפיות מניחים כמות של כחצי כפית ממרח במרכז כל עיגול.
מכניסים את התבנית לתנור למשך 12-15 דקות תלוי בגודל ומנמיכים את חום התנור ל- 170-175 מעלות טורבו.
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה