אוסובוקו וירקות שורש ביין אדום

17-01-2024 | מילכה דיין

נתח אוסובוקו עסיסי ונימוח עם שלל ירקות שורש שיכור מיין אדום, שנמזג ללא מדידות או כמויות.יחד עם אורז לבן או פירה וסלט ירקות לתפארת, יש לנו ארוחה טעימה ונהדרת.

החומרים הדרושים לסיר למשפחה (5 מנות ויותר)

1-1.2 ק״ג של נתח אוסובוקו עם עצם ומעט שומן

1 כפית שמן זית .

1 בצל גדול חתוך לקוביות גדולות.

5 שיני שום קלופות ,שלמות.

3 גזרים פרוסים לפרוסות לא דקות.

3 גבעולי ועלי סלרי נקיים (בלי החוטים) וקצוצים.

3 קולורבי חתוך לקוביות גדולות.

קופסת פטריות טריות (עדיף).

1 כוס יין אדום יבש, שיש בבית.

1 כפית פפריקה מתוקה .

קורט פלפל שחור גרוס.

1/2 כפית מלח.

מים, כמה שנדרש,עד לכיסוי

אופן ההכנה:

לסיר או קדירה עמוק או שטוח ( עדיף נון סטיק/ שיש) נשים את שמן הזית ונחמם.

נכניס את נתחי האוסובוקו מסודרים, זה ליד זה.

נשחים את נתחי האוסובוקו, משני הצדדים.

מוסיפים את השום והבצל החתוך ומזהיבים קלות.

מוסיפים את יתר הירקות.

מוסיפים את היין והתבלינים.

מוסיפים מים עד לכיסוי כל תכולת הסיר.

מחממים הכל יחד עד לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה ,עוד שעה.

בודקים, ע״י נעיצת מזלג,שהבשר התרכך.

ניתן להכניס שעה על טמפ׳ של 150 מעלות, במקום הבישול על הגז על האש הקטנה.

מכינים סלט ירקות עשיר בירקות שונים וצבעוני

ניתן להכין תוספת כגון: אורז, פתיתים, קינואה.

ולהנות. בתיאבון

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פילה דג פריך בנינג’ה גריל

בין אם אתם מבשלים לעצמכם או לארוחת ערב משפחתית, אמנון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים ופירות יער עם שקדים קלויים

כבר מזמן שמתחשק לי איזו עוגת תפוחים עסיסית כזו, נימוחה…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

שושני בריוש במילוי גבינה ותפוחים מקורמלים

שילוב מהמם של טעמים ומרקמים במאפה עשיר, רך ועסיסי שאי…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פנקייק בריא

רוצים לשדרג את הפנקייק הרגיל למשהו קצת יותר בריא? מבטיחה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף עם ירקות שורש בתנור

עוף בתנור הפעם בגרסה שונה קצת, צבעונית ובריאה: מיטב ירקות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת נשיקות קפואה

עוד מתכון מהיר ופשוט ללא צורך באפייה. לפי תחזית מזג…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מוקפץ אסייתי טבעוני בחלב קוקוס

כשיש סכרת אנו נאלצים למצוא פתרונות בריאים ולא פחות חשוב…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אנטיפסטי היסטרי בתנור

זו מנה איטלקית, טבעונית, בריאה ודיאטטית, פשוטה וזריזה להכנה, עם…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פאי רועים מכרובית (נטול פחמימות)

ההיכרות הראשונה עם פאי הרועים, היה דרך חמותי היקרה המנוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל ביתי לסוכרתיים מ-4 מרכיבים בלבד

בא לכם כריך בריא? קבלו מתכון מנצח לבייגל ביתי דל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות