החומרים הדרושים לסיר למשפחה (5 מנות ויותר)
1-1.2 ק״ג של נתח אוסובוקו עם עצם ומעט שומן
1 כפית שמן זית .
1 בצל גדול חתוך לקוביות גדולות.
5 שיני שום קלופות ,שלמות.
3 גזרים פרוסים לפרוסות לא דקות.
3 גבעולי ועלי סלרי נקיים (בלי החוטים) וקצוצים.
3 קולורבי חתוך לקוביות גדולות.
קופסת פטריות טריות (עדיף).
1 כוס יין אדום יבש, שיש בבית.
1 כפית פפריקה מתוקה .
קורט פלפל שחור גרוס.
1/2 כפית מלח.
מים, כמה שנדרש,עד לכיסוי
אופן ההכנה:
לסיר או קדירה עמוק או שטוח ( עדיף נון סטיק/ שיש) נשים את שמן הזית ונחמם.
נכניס את נתחי האוסובוקו מסודרים, זה ליד זה.
נשחים את נתחי האוסובוקו, משני הצדדים.
מוסיפים את השום והבצל החתוך ומזהיבים קלות.
מוסיפים את יתר הירקות.
מוסיפים את היין והתבלינים.
מוסיפים מים עד לכיסוי כל תכולת הסיר.
מחממים הכל יחד עד לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה ,עוד שעה.
בודקים, ע״י נעיצת מזלג,שהבשר התרכך.
ניתן להכניס שעה על טמפ׳ של 150 מעלות, במקום הבישול על הגז על האש הקטנה.
מכינים סלט ירקות עשיר בירקות שונים וצבעוני
ניתן להכין תוספת כגון: אורז, פתיתים, קינואה.
ולהנות. בתיאבון
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה