המצרכים
2 כוסות אורז בסמטי/ פרסי/ עגול
2 כפיות מלח
חצי כוס (120 מ”ל) שמן זית
3 בצלים, קלופים וקצוצים דק
1 כפית סוכר
פלפל שחור
100 גרם שקדים מולבנים שלמים
אופן ההכנה
מסננים את האורז ומעבירים לסיר. יוצקים שפע מים רותחים, מוסיפים כפית אחת מהמלח ומביאים לרתיחה חוזרת. מבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות, עד שהאורז כמעט מוכן. מסננים את המים ומעבירים לקערה את האורז שהוא כמעט מוכן (כמו פסטה).
במקביל, מטגנים את הבצל: יוצקים מחצית משמן הזית למחבת ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית כ-10 דקות, עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הסוכר, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים.
יוצקים את יתרת שמן הזית לסיר נון-סטיק ומשמנים את הבסיס והדפנות. מפזרים בצורה אחידה את השקדים. שמים עליהם מחצית מהאורז ומשטחים. שמים את הבצל המטוגן ומשטחים בצורה אחידה. שמים את יתרת האורז, משטחים ומהדקים היטב. מכסים את הסיר. מבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות.
מעבירים את הסיר ללהבה בינונית ומבשלים כ-6 דקות (כדי להזהיב את השקדים. זהירות לא לשרוף אותם!). מסירים מהכיריים ומניחים לצינון למשך 10 דקות. הופכים לצלחת הגשה וכך תיווצר לכם מנה אלגנטית שנראית ממש כמו עוגה.
** אפשר להכין מראש ולחמם על פלטה חשמלית. מומלץ להניח את הסיר על תחתית, כדי שהשקדים לא יישרפו.
** אפשר להוסיף לבצל המטוגן תבלינים כמו אגוז מוסקט, קינמון וראס אל חנות.
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
זהבה
08.08.2024
משהו לא ברור
לסנן את האורז מי מה?
משטיפה? מבישול ראשוני
אלטר קלרה
08.09.2024
האם האורז בלי נוזלים מתבשל בהמשך מספיק?