אורז עם שקדים ובצל מטוגן

07-08-2024 | סיון בולגריו

אז חשבתי להכין אורז שקדים קצת אחר. כזה שמכינים בשיטה המסורתית ורק הפעם במקום שכבת תפוחי אדמה פינקתי בשכבת שקדים חלומית ומילוי של בצל מטוגן. ממש ללקק את האצבעות. המנה מרשימה וטעימה וכמובן שכל אחד יכול לקחת אותה לעולם שלו מבחינת תיבול או תוספות – למשל הוספת צימוקים. בהצלחה.

המצרכים

2 כוסות אורז בסמטי/ פרסי/ עגול
2 כפיות מלח
חצי כוס (120 מ”ל) שמן זית
3 בצלים, קלופים וקצוצים דק
1 כפית סוכר
פלפל שחור
100 גרם שקדים מולבנים שלמים

אופן ההכנה

מסננים את האורז ומעבירים לסיר. יוצקים שפע מים רותחים, מוסיפים כפית אחת מהמלח ומביאים לרתיחה חוזרת. מבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות, עד שהאורז כמעט מוכן. מסננים את המים ומעבירים לקערה את האורז שהוא כמעט מוכן (כמו פסטה).

במקביל, מטגנים את הבצל: יוצקים מחצית משמן הזית למחבת ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית כ-10 דקות, עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הסוכר, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים.

יוצקים את יתרת שמן הזית לסיר נון-סטיק ומשמנים את הבסיס והדפנות. מפזרים בצורה אחידה את השקדים. שמים עליהם מחצית מהאורז ומשטחים. שמים את הבצל המטוגן ומשטחים בצורה אחידה. שמים את יתרת האורז, משטחים ומהדקים היטב. מכסים את הסיר. מבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות.

מעבירים את הסיר ללהבה בינונית ומבשלים כ-6 דקות (כדי להזהיב את השקדים. זהירות לא לשרוף אותם!). מסירים מהכיריים ומניחים לצינון למשך 10 דקות. הופכים לצלחת הגשה וכך תיווצר לכם מנה אלגנטית שנראית ממש כמו עוגה.

** אפשר להכין מראש ולחמם על פלטה חשמלית. מומלץ להניח את הסיר על תחתית, כדי שהשקדים לא יישרפו.

** אפשר להוסיף לבצל המטוגן תבלינים כמו אגוז מוסקט, קינמון וראס אל חנות.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של סיון בולגריו לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, צמחוני, תוספות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

חומוס אמיתי לעצלנים ב-5 דקות עבודה

חומוס ביתי מ.. שימורים! כן כן, הבנתם נכון. אין כמו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט גזר מרוקאי מבושל

מתכון מהיר וקל הכנה, עם גזרים מבושלים ורוטב פשוט, פיקנטי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים אמיתי

מתכון קליל ונהדר של סלט חצילים קלויים על האש עם…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

סלט כבד קצוץ

בבית רומני כמו שאני גדלתי, אין דבר כזה ערב חג…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת השיש של סבתא חיה

עוגת השיש של סבתא חיה, מנהריה, הייתה חלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קוביות טופו ולקט ירוקים

המנה עשירה בטעמים, בריאה, מהירה ופשוטה להכנה. הטופו עשיר יחסית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שושני שמרים ואגוזים טעימה בטירוף

מתכון לעוגת שמרים מרהיבה וטעימה עם ניחוח מתוק של סוכר…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות שקדים מושלמות מ-2 מרכיבים

מתכון לעוגיות שקדים ומייפל טבעוניות, ללא גלוטן וטעימות עד מאד!…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

נקניק שוקולד של פעם שמכינים ב-5 דקות

נקניק שוקולד הוא היה אחד ממתוקי הילדות האהובים עלי ביותר.…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד ללא אפייה

חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד ממכרות וטעימות במיוחד ללא אפייה, קינוח…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פיצה חלבון מבצק טונה ללא גלוטן

מי מאיתנו לא אוהב פיצה? מה אם הייתם יכולים לאכול…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות