(מתאים ל-6 מנות)
מצרכים
4 כוסות | 850 גרם אורז בסמטי
מלח, לפי הטעם
6 כפות | 85 גרם חמאה ללא מלח
4 כף שמן זית (לגרסה פרווה)
¼ כפית כורכום טחון או חוטי זעפרן טחונים דק
הוראות הכנה
מניחים בקערה ומכסים במים. משרים למשך 20 דקות, ואז מסננים עד שהמים שקופים ולא עכורים.
מביאים לרתיחה סיר גדול עם 6 כוסות מים ומלח. מוסיפים את האורז ומבשלים למשך 10 דקות – מסננים את המים שנשארו.
מחממים סיר סוטאז' קוטר 28/ 32 על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים 3 כפות מהחמאה/ השמן והכורכום עד שהחמאה נמסה. מוסיפים מספיק אורז כדי לכסות לחלוטין את תחתית הסיר, לוחצים אותו כלפי מטה בעזרת מרית. עורמים את יתרת האורז מעל.
בעזרת ידית כף עץ, חוררים חורים באורז. זה יאפשר יציאת אדים. חותכים את יתרת החמאה לקוביות ומוסיפים אותה לאורז/ מוסיפים את יתר כפות השמן. עוטפים מגבת סביב מכסה הסיר ומכסים. מבשלים כ-10 דקות, ואז מנמיכים את האש. מבשלים עד שהאורז מאודה, כ-50 דקות ומסירים מהאש.
יש צורך לתת לסיר להתקרר על מנת שהאורז ישמור על צורתו בהגשה. מסירים את המכסה ומניחים מעל צלחת גדולה. הופכים במהירות ובזהירות את הסיר. אם לא? זה לא סוף העולם! כל שעליך לעשות הוא לגרוף את האורז על הצלחת ולהוציא את הטאדיק (האורז הקריספי בתחתית) מתחתית הסיר ולהגיש אותו על גבי האורז או בצדו.
ניתן להוסיף פרוסות של תפוחי אדמה קלופים טריים/ מטוגנים ולהניח בתחתית הסיר לפני האורז.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה