אורז פרסי ביתי (טאדיק)

09-04-2025 | עדי דוד חי

המנה הזו עוברת אצלנו במשפחה מדור לדור מביתה של דודתי לואיז, שישר מחזיר אותי אחורה בזיכרונות. אין אצלנו חג בלי טאדיק במיוחד בחג הפסח. ממליצה בחום לנסות בעצמכם. 

(מתאים ל-6 מנות)

מצרכים

4 כוסות | 850 גרם אורז בסמטי
מלח, לפי הטעם
6 כפות | 85 גרם חמאה ללא מלח
4 כף שמן זית (לגרסה פרווה)
¼ כפית כורכום טחון או חוטי זעפרן טחונים דק

הוראות הכנה

מניחים בקערה ומכסים במים. משרים למשך 20 דקות, ואז מסננים עד שהמים שקופים ולא עכורים.
מביאים לרתיחה סיר גדול עם 6 כוסות מים ומלח. מוסיפים את האורז ומבשלים למשך 10 דקות – מסננים את המים שנשארו.
מחממים סיר סוטאז' קוטר 28/ 32 על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים 3 כפות מהחמאה/ השמן והכורכום עד שהחמאה נמסה. מוסיפים מספיק אורז כדי לכסות לחלוטין את תחתית הסיר, לוחצים אותו כלפי מטה בעזרת מרית. עורמים את יתרת האורז מעל.
בעזרת ידית כף עץ, חוררים חורים באורז. זה יאפשר יציאת אדים. חותכים את יתרת החמאה לקוביות ומוסיפים אותה לאורז/ מוסיפים את יתר כפות השמן. עוטפים מגבת סביב מכסה הסיר ומכסים. מבשלים כ-10 דקות, ואז מנמיכים את האש. מבשלים עד שהאורז מאודה, כ-50 דקות ומסירים מהאש.
יש צורך לתת לסיר להתקרר על מנת שהאורז ישמור על צורתו בהגשה. מסירים את המכסה ומניחים מעל צלחת גדולה. הופכים במהירות ובזהירות את הסיר. אם לא? זה לא סוף העולם! כל שעליך לעשות הוא לגרוף את האורז על הצלחת ולהוציא את הטאדיק (האורז הקריספי בתחתית) מתחתית הסיר ולהגיש אותו על גבי האורז או בצדו.

ניתן להוסיף פרוסות של תפוחי אדמה קלופים טריים/ מטוגנים ולהניח בתחתית הסיר לפני האורז.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של עדי דוד חי לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל חמוץ מתוק עם חבושים ושזיפים

מתכון זה אנו אוכלים בארוחות שישי. זהו מאכל מנחם ומתקתק…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוף ותפוחי אדמה בזעתר

מחפשים מנה שזמן ההכנה שלה היא 10 דקות ואז היא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט אבוקדו בסגנון גואקמולי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת ברוריה קיים. בכל שבת, רגע…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה

זו אחת מהמנות האלה שפשוט מרגישות "כמו של פעם" –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קרמשניט עם טעם של פעם

עוגת קרמשניט כמו בקונדיטוריה. הקינוח הכי שווה, מריבועי בצק עלים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש בצל וכרישה צרפתי אמיתי

קיש בצל טעים ברמות, קל הכנה מתאים לכל אירוח חלבי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מטבלים חלביים מפנקים

מי לא אוהב מטבלי גבינה עם לחם טרי? כל מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

רולדת עכביש מושחתת

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סקורדליה – ממרח שקדים ושום יווני

המתכון הזה מגיע הישר מסבתא בלה, שעלתה מיוון והביאה איתה…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - אורז פרסי ביתי (טאדיק) - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.