ארוחה זוגית: בולונז – דלורית

18-02-2024 | מילכה דיין

מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע ו… שזה יכול להשתלב בתזונה מאוזנת ולא עתירת פחמימות ושומנים?

אז הנה פתרון יפה לעין, טעים, לא מכביד, מזין ובריא. יכול להוות מנה בפני עצמה, עם סלט ירקות וטחינה בצד…

 

החומרים הדרושים:

דלורית (1/2 לאדם)

250 גר׳ בשר טחון

1 בצל קצוץ דק

1-2 שיני שום קצוצות

פטרוזיליה, סלרי, נענע (כל אחד לפי טעמו)

1 כף קטשופ

1 כפית רוטב צילי חריף – מתוק

קורט מלח, קורט פלפל שחור גרוס

גפרורי שקדים קלויים – מעט במחבת

מעט צימוקים או חמוציות (אם אוהבים).

אופן ההכנה:

לבשל את הדלורית עד שתתרכך..

לחתוך, כך שיתקבלו שתי סירות.

להוציא את הגרעינים ואת התוכן, עד לקבלת חור – תעלה.

לטגן בצל במעט שמן זית להוסיף בשר טחון

ולהמשיך לערבב, עד לשינוי צבע. (לא יותר, כדי שיישאר רך ועשיר בנוזלים).

לתבל במלח, פלפל שחור, קצת שום, (להוסיף, אם אוהבים: צימוקים, פרוסות שקדים או גפרורים).

להוסיף את הקטשופ ורוטב הצ׳ילי

להוסיף פטרוזיליה/ כוסברה/ נענע

לערבב…

למלא את הדלורית היטב (לפנק… לפנק!)

לאפות עם נייר אלומיניום 1/2 שעה על 180 מעלות מצב טורבו ועוד 1/2 שעה על 150מעלות.

בתאבון.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פילה דג פריך בנינג’ה גריל

בין אם אתם מבשלים לעצמכם או לארוחת ערב משפחתית, אמנון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים ופירות יער עם שקדים קלויים

כבר מזמן שמתחשק לי איזו עוגת תפוחים עסיסית כזו, נימוחה…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

שושני בריוש במילוי גבינה ותפוחים מקורמלים

שילוב מהמם של טעמים ומרקמים במאפה עשיר, רך ועסיסי שאי…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פנקייק בריא

רוצים לשדרג את הפנקייק הרגיל למשהו קצת יותר בריא? מבטיחה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף עם ירקות שורש בתנור

עוף בתנור הפעם בגרסה שונה קצת, צבעונית ובריאה: מיטב ירקות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת נשיקות קפואה

עוד מתכון מהיר ופשוט ללא צורך באפייה. לפי תחזית מזג…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מוקפץ אסייתי טבעוני בחלב קוקוס

כשיש סכרת אנו נאלצים למצוא פתרונות בריאים ולא פחות חשוב…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אנטיפסטי היסטרי בתנור

זו מנה איטלקית, טבעונית, בריאה ודיאטטית, פשוטה וזריזה להכנה, עם…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פאי רועים מכרובית (נטול פחמימות)

ההיכרות הראשונה עם פאי הרועים, היה דרך חמותי היקרה המנוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל ביתי לסוכרתיים מ-4 מרכיבים בלבד

בא לכם כריך בריא? קבלו מתכון מנצח לבייגל ביתי דל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות