ארוחה זוגית: בולונז – דלורית

18-02-2024 | מילכה דיין

מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע ו… שזה יכול להשתלב בתזונה מאוזנת ולא עתירת פחמימות ושומנים?

אז הנה פתרון יפה לעין, טעים, לא מכביד, מזין ובריא. יכול להוות מנה בפני עצמה, עם סלט ירקות וטחינה בצד…

 

החומרים הדרושים:

דלורית (1/2 לאדם)

250 גר׳ בשר טחון

1 בצל קצוץ דק

1-2 שיני שום קצוצות

פטרוזיליה, סלרי, נענע (כל אחד לפי טעמו)

1 כף קטשופ

1 כפית רוטב צילי חריף – מתוק

קורט מלח, קורט פלפל שחור גרוס

גפרורי שקדים קלויים – מעט במחבת

מעט צימוקים או חמוציות (אם אוהבים).

אופן ההכנה:

לבשל את הדלורית עד שתתרכך..

לחתוך, כך שיתקבלו שתי סירות.

להוציא את הגרעינים ואת התוכן, עד לקבלת חור – תעלה.

לטגן בצל במעט שמן זית להוסיף בשר טחון

ולהמשיך לערבב, עד לשינוי צבע. (לא יותר, כדי שיישאר רך ועשיר בנוזלים).

לתבל במלח, פלפל שחור, קצת שום, (להוסיף, אם אוהבים: צימוקים, פרוסות שקדים או גפרורים).

להוסיף את הקטשופ ורוטב הצ׳ילי

להוסיף פטרוזיליה/ כוסברה/ נענע

לערבב…

למלא את הדלורית היטב (לפנק… לפנק!)

לאפות עם נייר אלומיניום 1/2 שעה על 180 מעלות מצב טורבו ועוד 1/2 שעה על 150מעלות.

בתאבון.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן ולאחר מכן הקישו על לחצן “מעקב” בצד שמאל למעלה.

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

נגיסי כרובית פריכים

הכרובית כבר מזמן לא רק תוספת, אלא מנה בפני עצמה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חורפי מפנק

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת גזר מטריפה

מחפשים מתכון קליל להכנת עוגה במהירות? זה בשבילכם! עוגת גזר…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוזים ביתית ואוורירית

העוגה הביתית שמככבת אצלי כל השנה, בסופי שבוע וגם מתאימה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

תבשיל בקר מתקתק וחגיגי

תבשיל בשר עם בצל ובטטה שמתבשל שעות בתנור ומקבל טעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מאפה מבצק עלים ותותים

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לחמניות גבינה מתפצפצות

לפיקניק? לבראנץ׳? לשישי בצהריים? לארוחת ערב? מה יותר כיף מליצור…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פילה אמנון ושומר בתנור

מנת דג טעימה ובריאה בניחוח חורפי בזכות פירות ההדר והשומר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

נגיסוני ברוקולי עם גבינות

החורף כבר כאן .הגשם נופל בעוצמה משמיים, המרפסת מלאה במים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה קרה ותותים

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות