ארוחת מנחמת בסיר אחד

09-10-2024 | ניצן פוגל

מהיר וטעים!! אלו מילות הקסם שמתארות את המנה הזו. תבשיל ביתי שכיף לאכול ולהכין לארוחת צהרים קלילה או ארוחת ערב מוקדמת באמצע השבוע שכבר נגמרים הרעיונות. 

מצרכים

1 כוס אורז בסמטי, שטוף (אפשר גם עם אורז פרסי ואפילו עם פתיתים – רק עם כוס וחצי של מים רותחים ולא 2 כמו באורז)
½ קילו חזה עוף, חתוך לקוביות בגודל ביס
1 בצל קצוץ
1 כוס שעועית ירוקה קפואה
1 כוס אפונה קפואה
½ כפית כורכום
¼ כפית כמון
½ 1 כפיות מלח/ אבקת מרק פטריות
מעט פלפל שחור
¼ כפית אבקת סודה לשתייה
3 כפות שמן
2 כוסות מים רותחים

מעט כוסברה קצוצה (לא חובה)

אופן ההכנה

לערבב בצלוחית קטנה את הכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור.
להניח את קוביות חזה העוף בקערה ולהוסיף חצי מכמות התבלינים שערבבנו, אבקת סודה לשתייה ו- 1 כף שמן ולערבב היטב. להשרות 10 דקות.
לחמם 1 כף שמן במחבת או בסיר בינוני רחב על אש גבוהה (עם ציפוי נון סטיק), להוסיף את קוביות חזה העוף, לפזר אותם בשכבה אחידה. לטגן בלי לערבב עד שהעוף מזהיב מצד אחד, לערבב ולהמשיך לטגן עד הזהבה מכל הצדדים. להוציא לקערה ולשמור בצד.
להוסיף לסיר 1 כף שמן, לחמם על אש בינונית ולהוסיף את הבצל הקצוץ ומעט מלח. לטגן כ-10 דקות עד שהבצל מזהיב.
להוסיף את קוביות חזה העוף, אורז, החצי השני של התבלינים, השעועית ואפונה. לערבב בעדינות.
להוסיף מים רותחים, לערבב, להביא לרתיחה, לכסות במכסה, להעביר לאש נמוכה ולבשל 20 דקות.

לכבות את האש לשים נייר סופג בין המכסה לסיר ולתת מנוחה של 10-15 דקות, בלי לפתוח את המכסה.
לפתוח את המכסה, לערבב בעדינות ולהגיש עם מעט כוסברה קצוצה.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת גבינה ושוקולד אפויה ללא סוכר וגלוטן

קבלו מתכון לעוגת גבינה ושוקולד הכי מושלמת שהיא ללא תוספת…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוגיות קינמון פריכות ללא סוכר

אין כמו עוגיות קרנצ’יות מושלמות שממלאות את המטבח בריחות מדהימים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מאפינס ירקות/גבינות/טונה (ללא קמח)

אחר הצהריים מחשיך מוקדם ונעשה קריר, והקור מחלחל אט אט…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט טונה (סלטונה)

ארוחת שישי צהרים קלילה אך מזינה ומשביעה, יחד עם חלה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פלודן פרג, אגוזים ותפוחי עץ

עוגה שמורכבת משכבות מפנקות של בצק פריך, קרם אגוזים, מלית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגיות טחינה נימוחות

חילוף לשעון החורף תמיד עושה לי חשק לכוס תה קפה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קובה שיפטה – קציצות בשר ברוטב עגבניות

קציצות! אחד המאכלים שהכי מקושרים לאוכל ביתי ומשפחתיות. קציצות מטוגנות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

חלה עגולה ומתוקה

  יש לי בשבילכם חלה יפהפייה עם צימוקים ושקדים קלויים,…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פסטה סלמון – אושר בצלחת

שילוב מנצח של סלמון ופסטה במנה חגיגית ומענגת. אני מכינה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת בננות ב-10 דקות

עוגת בננות ושוקולד צ’יפס רכה וסופר קלה להכנה והכל בקערה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

אפל קרמבל מסורתי של גרייס

תוהה ומתחבטת מה להכין לארוחת החג עם כל המשפחה, מחליטה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת שמרים מושחתת בקלי קלות

כמה בקלות? ברמת בצק שמרים קנוי ומרודד. כל מה שעליכם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות