מצרכים
1 כוס אורז בסמטי, שטוף (אפשר גם עם אורז פרסי ואפילו עם פתיתים – רק עם כוס וחצי של מים רותחים ולא 2 כמו באורז)
½ קילו חזה עוף, חתוך לקוביות בגודל ביס
1 בצל קצוץ
1 כוס שעועית ירוקה קפואה
1 כוס אפונה קפואה
½ כפית כורכום
¼ כפית כמון
½ 1 כפיות מלח/ אבקת מרק פטריות
מעט פלפל שחור
¼ כפית אבקת סודה לשתייה
3 כפות שמן
2 כוסות מים רותחים
מעט כוסברה קצוצה (לא חובה)
אופן ההכנה
לערבב בצלוחית קטנה את הכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור.
להניח את קוביות חזה העוף בקערה ולהוסיף חצי מכמות התבלינים שערבבנו, אבקת סודה לשתייה ו- 1 כף שמן ולערבב היטב. להשרות 10 דקות.
לחמם 1 כף שמן במחבת או בסיר בינוני רחב על אש גבוהה (עם ציפוי נון סטיק), להוסיף את קוביות חזה העוף, לפזר אותם בשכבה אחידה. לטגן בלי לערבב עד שהעוף מזהיב מצד אחד, לערבב ולהמשיך לטגן עד הזהבה מכל הצדדים. להוציא לקערה ולשמור בצד.
להוסיף לסיר 1 כף שמן, לחמם על אש בינונית ולהוסיף את הבצל הקצוץ ומעט מלח. לטגן כ-10 דקות עד שהבצל מזהיב.
להוסיף את קוביות חזה העוף, אורז, החצי השני של התבלינים, השעועית ואפונה. לערבב בעדינות.
להוסיף מים רותחים, לערבב, להביא לרתיחה, לכסות במכסה, להעביר לאש נמוכה ולבשל 20 דקות.
לכבות את האש לשים נייר סופג בין המכסה לסיר ולתת מנוחה של 10-15 דקות, בלי לפתוח את המכסה.
לפתוח את המכסה, לערבב בעדינות ולהגיש עם מעט כוסברה קצוצה.
————
מימי שינהורן
23.10.2024
נא לרשום אותי כמנויה של מת”ג
סיון בולגריו
27.10.2024
שלום מימי,
נציגה מטעם מתג תיצור איתך קשר בהקדם.
בברכה,
מתג