החומרים הדרושים לשלוש (3) רולדות ברוחב תבנית:
9 דפי אורז (3 לכל רולדה).
תבנית עם מים חמימים להשריית דפי האורז.
1/2 חב׳ חמד (באחוז השומן שאוהבים).
1/2 קוטג.
1/2 גבינת סקי.
חלבון ביצה לתערובת.
3 פרוסות גבינה צהובה: קצוצות או מגורדות.
קורט פלפל שחור
1-3 עלים צעירים ויפים של סלק עלים ,רחוץ ,בדוק וקצוץ דק, לכל רולדה.
למריחה ופיזור:
חלמון ביצה מקושקש למריחה מעל.
שומשום לפיזור מעל
אופן ההכנה:
מרטיבים את עלי האורז עד לשקיפות ורכות.
מנערים את המים.
מניחים על נייר אפיה שלושה עלים בחפיפה חלקית אחד ליד ועל השני.
מערבבים את כל חומרי המלית ומחלקים לשלש הרולדות.
מגלגלים את הרולדה ומקפלים את הקצוות פנימה, שהגבינה לא תברח…וממשיכים לגלגל.
מכינים כך את שלש הרולדות.
מושחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל .
מכניסים לתנור,שחומם מראש לטמפ׳ של 175 מעלות, עד להשחמה.
מחכים מספר דקות ואז ניתן לקלף את הבורקס מנייר האפייה.
בינתיים,בזמן ההמתנה, חותכים ירקות, שולקים ביצים קשות, מוסיפים זיתים…
ונהנים.
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
אביבה
13.07.2024
כל הכבוד.
מילכה דיין
14.07.2024
חן חן🌹
ישנם בבלוג גם
מתכונים רבים מבצק פילו…מוזמנת להכנס דרך הקישור:
http://www.meshubaha.com