בורקס גבינות מעלי אורז (נטול גלוטן)

08-07-2024 | מילכה דיין

פותחת את דלתות הארון ותוהה מה מתחשק לי להכין עכשיו לארוחת הערב התחשק לי משהו,או יותר נכון ספציפי: בורקס! קריספי מתפצח ומלא גבינות… רק בלי הקלוריות. מתארגנת בזריזות ומאלתרת את המלית, משלל שאריות הגבינות המצויות במקרר. חותכת ירקות, שולקת ביצים קשות מוסיפה לשולחן זיתים… וממש נהנים.

החומרים הדרושים לשלוש (3) רולדות ברוחב תבנית:

9 דפי אורז (3 לכל רולדה).

תבנית עם מים חמימים להשריית דפי האורז.

1/2 חב׳ חמד (באחוז השומן שאוהבים).

1/2 קוטג.

1/2 גבינת סקי.

חלבון ביצה לתערובת.

3 פרוסות גבינה צהובה: קצוצות או מגורדות.

קורט פלפל שחור

1-3 עלים צעירים ויפים של סלק עלים ,רחוץ ,בדוק וקצוץ דק, לכל רולדה.

למריחה ופיזור:

חלמון ביצה מקושקש למריחה מעל.

שומשום לפיזור מעל

אופן ההכנה:

מרטיבים את עלי האורז עד לשקיפות ורכות.

מנערים את המים.

מניחים על נייר אפיה שלושה עלים בחפיפה חלקית אחד ליד ועל השני.

מערבבים את כל חומרי המלית ומחלקים לשלש הרולדות.

מגלגלים את הרולדה ומקפלים את הקצוות פנימה, שהגבינה לא תברח…וממשיכים לגלגל.

מכינים כך את שלש הרולדות.

מושחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל .

מכניסים לתנור,שחומם מראש לטמפ׳ של 175 מעלות, עד להשחמה.

מחכים מספר דקות ואז ניתן לקלף את הבורקס מנייר האפייה.

בינתיים,בזמן ההמתנה, חותכים ירקות, שולקים ביצים קשות, מוסיפים זיתים…

ונהנים.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

רביולי ברוטב שמנת כמהין

אני לא אלמד אתכם להכין רביולי בבית כשיש רביולי כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה

מרק כארוחה שלמה זה תמיד פתרון מוצלח ומשביע. למרק הזה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

  תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אוזני המן ללא סוכר או גלוטן

את המתכון הזה קיבלתי מחברה טובה שעזרה לי עם תפריט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים מחבקת

אין ספק, שלמראית עין, זו לא העוגה הכי יפה ומרשימה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת פרג וקוקוס מדהימה

עוגת הפרג הדחוסה של פורים, עם הצימוקים-לא הייתה בילדות חביבת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק תירס סיני כמו במסעדות

מרק תירס בסגנון סיני כמו במסעדות ב-5 מרכיבים בלבד! בימים…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גביניות (כיסוני גבינה) וצימוקים

בימי שישי בבוקר, אבא היה מסיע אותנו לבית- הספר. בדרך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פסטרמה ביתית – בקלי קלות

בשנים האחרונות ראינו את המשדרים בגנותה של הפסטרמה המלוחה הקנויה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מאפה מבצק עלים ותותים

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות