בורקס גבינות מעלי אורז (נטול גלוטן)

08-07-2024 | מילכה דיין

פותחת את דלתות הארון ותוהה מה מתחשק לי להכין עכשיו לארוחת הערב התחשק לי משהו,או יותר נכון ספציפי: בורקס! קריספי מתפצח ומלא גבינות… רק בלי הקלוריות. מתארגנת בזריזות ומאלתרת את המלית, משלל שאריות הגבינות המצויות במקרר. חותכת ירקות, שולקת ביצים קשות מוסיפה לשולחן זיתים… וממש נהנים.

החומרים הדרושים לשלוש (3) רולדות ברוחב תבנית:

9 דפי אורז (3 לכל רולדה).

תבנית עם מים חמימים להשריית דפי האורז.

1/2 חב׳ חמד (באחוז השומן שאוהבים).

1/2 קוטג.

1/2 גבינת סקי.

חלבון ביצה לתערובת.

3 פרוסות גבינה צהובה: קצוצות או מגורדות.

קורט פלפל שחור

1-3 עלים צעירים ויפים של סלק עלים ,רחוץ ,בדוק וקצוץ דק, לכל רולדה.

למריחה ופיזור:

חלמון ביצה מקושקש למריחה מעל.

שומשום לפיזור מעל

אופן ההכנה:

מרטיבים את עלי האורז עד לשקיפות ורכות.

מנערים את המים.

מניחים על נייר אפיה שלושה עלים בחפיפה חלקית אחד ליד ועל השני.

מערבבים את כל חומרי המלית ומחלקים לשלש הרולדות.

מגלגלים את הרולדה ומקפלים את הקצוות פנימה, שהגבינה לא תברח…וממשיכים לגלגל.

מכינים כך את שלש הרולדות.

מושחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל .

מכניסים לתנור,שחומם מראש לטמפ׳ של 175 מעלות, עד להשחמה.

מחכים מספר דקות ואז ניתן לקלף את הבורקס מנייר האפייה.

בינתיים,בזמן ההמתנה, חותכים ירקות, שולקים ביצים קשות, מוסיפים זיתים…

ונהנים.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

ארוחת מנחמת בסיר אחד

מהיר וטעים!! אלו מילות הקסם שמתארות את המנה הזו. תבשיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קראנץ’ חלבה

קראנץ’ חלבה, זו עוגת שמרים ביתית בצורת בורג, אוורירית, מושחתת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק עוף של סבתא

  יש דבר שיותר מזכיר טעם ילדות ממרק עוף של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג’בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד מבית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קציצות קישואים ועדשים קלילות

לעיתים, לארוחת-הערב, נדרשת יצירתיות מסוימת, כדי לא לחזור על ביצה,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

הברכות לראש השנה בסיר אחד

כל הברכות בסיר אחד עם טעם מיוחד! סדר ברכות לראש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוח בדבש לראש השנה

ראש השנה, הוא זמן להתחלות חדשות ושאיפות חדשות, במיוחד זמן…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תבשיל בקר מתקתק וחגיגי

תבשיל בשר עם בצל ובטטה שמתבשל שעות בתנור ומקבל טעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרם תפוחים

  לרגל ראש השנה אני רוצה להמליץ לכם על מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות