בורקס פיצה על מקל

25-12-2024 | ניצן פוגל

השנה חג החנוכה וחג המולד יצאו סמוכים אחד לשני ואולי לא סתם. השנה להדלקת הנרות חשבתי לנסות רעיון חדש ויצירתי לכיבוד ולהכין את בורקס הפיצה המפורסם שלי והתוצאה מהממת! יצא בורקס עץ אשוח חגיגי וטעים במיוחד. המקל לא נועד רק ליופי, ככה אוכלים את הבורקס בלי השומניות בידיים.

מצרכים

1 חבילה של בצק עלים מרודד

3 כפות רוטב פסטה לילדים/ פיצה

200 גרם גבינה צהובה מגורדת

כף תבלין פיצה

כף תבלין שום גרוס

חופן זיתים שחורים/ ירוקים לא גלעינים

שיפודים קטנים

אופן ההכנה

יש להוציא את הבצק מהמקפיא ולתת לו להפשיר. כשאר הוא מפשיר ניתוח לפתוח אותו מבלי שהוא ישבר.

לוקחים נייר אפייה, מניחים את הבצק, ניתן לקחת נייר אפייה נוסף ולהניח מעל ולרדד בעזרת מערוך את הבצק על מנת שיהיה פחות עבה. מורחים על הבצק את הרוטב, מעל מפזרים את התבלינים באופן שווה, את הגבינה הצהובה מפזרים רק על חצי מהבצק.

לוקחים סכין לחיתוך פיצה וחורצים רצועות שוות בבצק, כל רצועה מקפלים שהחלק התחתון הוא רחב יותר ולאט לאט עם הקיפול מגיעים לחלק הכי צר. לוקחים את השיפוד ומכניסים מהחלק הרחב עד שהוא מגיע לקצה העליון, ואז מחברים לשיפוד למעלה את הזית.


מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 16 דקות. אם אתם רואים שהבצק עדיין לא שחום, ניתן להשאיר לעוד 2 דקות בתנור. זהירות שלא יישרף.
בתאבון וחג חנוכה שמח.

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קינוח "סמורס" מושחת

הקינוח המושלם לל"ג בעומר הישר מאמריקה: אין צורך במדורה אמיתית…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תפוח אדמה בסגנון מדורה (בתנור)

תפוח אדמה בל"ג בעומר הוא הקלאסיקה של המדורה – ריח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פוקצ’ה ביתית במחבת

מי מאיתנו לא אוהב לאכול מאפה חם וטרי? קבלו מתכון…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

הקציצות שכולם אוהבים

קציצות עוף רכות, עסיסיות ומלאות טעם, שמזכירות את הטעמים של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עשבי תיבול, שקדים קלויים ושמן זית לימוני

רוצים סלט מושלם לרוחת שישי? הסלט הזה הוא בדיוק מה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פילה דג אפוי ברוטב לימון ושום

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת יהודית פרלמן. מנת הדג הזו…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

עוגת שושני שמרים ואגוזים טעימה בטירוף

מתכון לעוגת שמרים מרהיבה וטעימה עם ניחוח מתוק של סוכר…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה מתקתקה במיקרוגל

נכון, שלפעמים, יש לנו חשק להכין, לאפות, ליצור…להמציא. לפעמים מתחשק…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוף שלם ממולא באורז וחמוציות

אם אתם מחפשים מנה שכולה רושם, ניחוחות של בית וטעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיתות ביתיות כמו ממאפייה

ריח של מאפייה בבית וטעם שמחזיר אותנו לילדות. פיתות מקמח…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

קערת בריאות מפנקת

לא צריך לבחור בין בריא למפנק – הסלט הזה עושה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - בורקס פיצה על מקל - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.