מצרכים
1 חבילה של בצק עלים מרודד
3 כפות רוטב פסטה לילדים/ פיצה
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
כף תבלין פיצה
כף תבלין שום גרוס
חופן זיתים שחורים/ ירוקים לא גלעינים
שיפודים קטנים
אופן ההכנה
יש להוציא את הבצק מהמקפיא ולתת לו להפשיר. כשאר הוא מפשיר ניתוח לפתוח אותו מבלי שהוא ישבר.
לוקחים נייר אפייה, מניחים את הבצק, ניתן לקחת נייר אפייה נוסף ולהניח מעל ולרדד בעזרת מערוך את הבצק על מנת שיהיה פחות עבה. מורחים על הבצק את הרוטב, מעל מפזרים את התבלינים באופן שווה, את הגבינה הצהובה מפזרים רק על חצי מהבצק.

לוקחים סכין לחיתוך פיצה וחורצים רצועות שוות בבצק, כל רצועה מקפלים שהחלק התחתון הוא רחב יותר ולאט לאט עם הקיפול מגיעים לחלק הכי צר. לוקחים את השיפוד ומכניסים מהחלק הרחב עד שהוא מגיע לקצה העליון, ואז מחברים לשיפוד למעלה את הזית.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 16 דקות. אם אתם רואים שהבצק עדיין לא שחום, ניתן להשאיר לעוד 2 דקות בתנור. זהירות שלא יישרף.
בתאבון וחג חנוכה שמח.
פרסם תגובה