בסבוסה – עוגת סולת מצרית

20-02-2024 | ניצן פוגל

בין ההפתעות הקולינריות שמזמן לנו המטבח המצרי, מככבת ה”בַּסבּוּסַה”, עוגת סולת מתוקה, חתוכה לריבועים או מעוינים קטנים. עוגת רכה ומענגת עם תוספת שקדים מעל העוגה וסירופ מתוק במיוחד הנותן מרקם שיטריף לכם את החושים. עוגה קלה להכנה ופשוטה. לעוגת הסולת יש אין ספור גרסאות, והיא אחת העוגות האהובות ביותר, בזכות מרקם רך ואוורירי, רטוב מעט שהולך מושלם ליד כוס תה חם.

מרכיבים:

1 ו- 1/4 כוסות סולת
1/2 כוס קמח
1 ו- 1/2 כוסות קוקוס
1 כוס חלב (להמיר לפרווה – ניתן להחליף בחלב שקדים/ סויה)
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית שקדים (אם אינכם מוצאים תמצית שקדים, אפשר להחליף באמרטו או ברוזטה)
1 כפית אבקת אפייה
60 גר’ חמאה (להמיר לפרווה – חצי כוס שמן/ 60 גר’ מחמאה)
לסירופ: 1 כוס מים
1/2 כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
1 כפית מי ורדים
קוקוס לציפוי

פרוסות שקדים לקישוט

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את הסולת עם 1/2 כוס קמח, קוקוס, אבקת אפיה ו- 3/4 כוס סוכר.
ממיסים את החמאה במיקרוגל.
בקערה נפרדת טורפים את הביצה.
מוסיפים לקערת החומרים היבשים את החמאה המומסת, ביצה טרופה, כוס חלב ותמצית שקדים ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת סמיכה.


מורחים מעט חמאה על תבנית פיירקס 20X30 או תבנית 24 סנטימטר.
שופכים פנימה את הבלילה ומסמנים עליה אלכסונים כדי לקבל דוגמא של קוביות בצורת מעוין, אבל ניתן לחתוך ישר לריבועים.
אופים את הבסבוסה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך 30 עד 40 דקות.
כשהבסבוסה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור, מצננים מעט וחותכים על אותה על פי דוגמת המעוינים.
להכנת הסירופ: ממיסים בסיר קטן על אש בינונית כוס מים, כוס סוכר ו-2 כפות מיץ לימון.
כשהסירופ מגיע לרתיחה, מורידים את האש ומבשלים עוד 5-6 דקות.
מוסיפים את מי הוורדים ומבשלים עוד דקה או שתיים.
מעבירים את הסירופ לצנצנת ומניחים לו להצטנן.
כשהסירופ פושר, שופכים אותו על העוגה החתוכה ובוזקים מעל קוקוס.


חותכים את הבסבוסה למעוינים או ריבועים, מכינים קנקן מים רותחים עם נענע, מגישים ומתענגים על כל ביס.

בהצלחה ובתאבון!

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

רביולי ברוטב שמנת כמהין

אני לא אלמד אתכם להכין רביולי בבית כשיש רביולי כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה

מרק כארוחה שלמה זה תמיד פתרון מוצלח ומשביע. למרק הזה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

  תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אוזני המן ללא סוכר או גלוטן

את המתכון הזה קיבלתי מחברה טובה שעזרה לי עם תפריט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים מחבקת

אין ספק, שלמראית עין, זו לא העוגה הכי יפה ומרשימה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת פרג וקוקוס מדהימה

עוגת הפרג הדחוסה של פורים, עם הצימוקים-לא הייתה בילדות חביבת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק תירס סיני כמו במסעדות

מרק תירס בסגנון סיני כמו במסעדות ב-5 מרכיבים בלבד! בימים…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גביניות (כיסוני גבינה) וצימוקים

בימי שישי בבוקר, אבא היה מסיע אותנו לבית- הספר. בדרך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פסטרמה ביתית – בקלי קלות

בשנים האחרונות ראינו את המשדרים בגנותה של הפסטרמה המלוחה הקנויה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מאפה מבצק עלים ותותים

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות