בסבוסה – עוגת סולת מצרית

20-02-2024 | ניצן פוגל

בין ההפתעות הקולינריות שמזמן לנו המטבח המצרי, מככבת ה”בַּסבּוּסַה”, עוגת סולת מתוקה, חתוכה לריבועים או מעוינים קטנים. עוגת רכה ומענגת עם תוספת שקדים מעל העוגה וסירופ מתוק במיוחד הנותן מרקם שיטריף לכם את החושים. עוגה קלה להכנה ופשוטה. לעוגת הסולת יש אין ספור גרסאות, והיא אחת העוגות האהובות ביותר, בזכות מרקם רך ואוורירי, רטוב מעט שהולך מושלם ליד כוס תה חם.

מרכיבים:

1 ו- 1/4 כוסות סולת
1/2 כוס קמח
1 ו- 1/2 כוסות קוקוס
1 כוס חלב (להמיר לפרווה – ניתן להחליף בחלב שקדים/ סויה)
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית שקדים (אם אינכם מוצאים תמצית שקדים, אפשר להחליף באמרטו או ברוזטה)
1 כפית אבקת אפייה
60 גר’ חמאה (להמיר לפרווה – חצי כוס שמן/ 60 גר’ מחמאה)
לסירופ: 1 כוס מים
1/2 כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
1 כפית מי ורדים
קוקוס לציפוי

פרוסות שקדים לקישוט

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את הסולת עם 1/2 כוס קמח, קוקוס, אבקת אפיה ו- 3/4 כוס סוכר.
ממיסים את החמאה במיקרוגל.
בקערה נפרדת טורפים את הביצה.
מוסיפים לקערת החומרים היבשים את החמאה המומסת, ביצה טרופה, כוס חלב ותמצית שקדים ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת סמיכה.


מורחים מעט חמאה על תבנית פיירקס 20X30 או תבנית 24 סנטימטר.
שופכים פנימה את הבלילה ומסמנים עליה אלכסונים כדי לקבל דוגמא של קוביות בצורת מעוין, אבל ניתן לחתוך ישר לריבועים.
אופים את הבסבוסה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך 30 עד 40 דקות.
כשהבסבוסה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור, מצננים מעט וחותכים על אותה על פי דוגמת המעוינים.
להכנת הסירופ: ממיסים בסיר קטן על אש בינונית כוס מים, כוס סוכר ו-2 כפות מיץ לימון.
כשהסירופ מגיע לרתיחה, מורידים את האש ומבשלים עוד 5-6 דקות.
מוסיפים את מי הוורדים ומבשלים עוד דקה או שתיים.
מעבירים את הסירופ לצנצנת ומניחים לו להצטנן.
כשהסירופ פושר, שופכים אותו על העוגה החתוכה ובוזקים מעל קוקוס.


חותכים את הבסבוסה למעוינים או ריבועים, מכינים קנקן מים רותחים עם נענע, מגישים ומתענגים על כל ביס.

בהצלחה ובתאבון!

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גלידת חמאת בוטנים ביתית מענגת

רוצים גם אתם להכין את הגלידה המושלמת ב-10 דקות הכנה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחמניות סלק עלים ובולגרית

בילדותי, אמא הייתה חותכת את סלק העלים ומייבשת על נייר…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות