מרכיבים:
1 ו- 1/4 כוסות סולת
1/2 כוס קמח
1 ו- 1/2 כוסות קוקוס
1 כוס חלב (להמיר לפרווה – ניתן להחליף בחלב שקדים/ סויה)
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית שקדים (אם אינכם מוצאים תמצית שקדים, אפשר להחליף באמרטו או ברוזטה)
1 כפית אבקת אפייה
60 גר’ חמאה (להמיר לפרווה – חצי כוס שמן/ 60 גר’ מחמאה)
לסירופ: 1 כוס מים
1/2 כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
1 כפית מי ורדים
קוקוס לציפוי
פרוסות שקדים לקישוט
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הסולת עם 1/2 כוס קמח, קוקוס, אבקת אפיה ו- 3/4 כוס סוכר.
ממיסים את החמאה במיקרוגל.
בקערה נפרדת טורפים את הביצה.
מוסיפים לקערת החומרים היבשים את החמאה המומסת, ביצה טרופה, כוס חלב ותמצית שקדים ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת סמיכה.
מורחים מעט חמאה על תבנית פיירקס 20X30 או תבנית 24 סנטימטר.
שופכים פנימה את הבלילה ומסמנים עליה אלכסונים כדי לקבל דוגמא של קוביות בצורת מעוין, אבל ניתן לחתוך ישר לריבועים.
אופים את הבסבוסה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך 30 עד 40 דקות.
כשהבסבוסה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור, מצננים מעט וחותכים על אותה על פי דוגמת המעוינים.
להכנת הסירופ: ממיסים בסיר קטן על אש בינונית כוס מים, כוס סוכר ו-2 כפות מיץ לימון.
כשהסירופ מגיע לרתיחה, מורידים את האש ומבשלים עוד 5-6 דקות.
מוסיפים את מי הוורדים ומבשלים עוד דקה או שתיים.
מעבירים את הסירופ לצנצנת ומניחים לו להצטנן.
כשהסירופ פושר, שופכים אותו על העוגה החתוכה ובוזקים מעל קוקוס.
חותכים את הבסבוסה למעוינים או ריבועים, מכינים קנקן מים רותחים עם נענע, מגישים ומתענגים על כל ביס.
בהצלחה ובתאבון!
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה