בראוניז מושחת למהדרין (ניתן גם ללא גלוטן)

06-03-2024 | מילכה דיין

“הדבר הכי עצוב שיכול לקרות לבראוניז הוא להפוך לסתם עוגת שוקולד”. אחרי עשרות ניסיונות, הגענו למתכון המושלם. תהנו!

המצרכים הדרושים:

200 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר איכותי + 50 גרם נוספים, קצוצים גס (לא חובה)

3 ביצים בגודל L, או לחילופין 4 בגודל M

½ כוס סוכר חום

½ כוס סוכר לבן

כוס קמח (לגרסה ללא גלוטן – יש להמיר לקמח שקדים)

כפית תמצית וניל

קורט מלח + קמצוץ מלח גס

½ כפית קפה

1 כף גדושה קקאו (להדגשת השוקולד המריר. בלעדיו – הטעם הוא בכיוון שוקולד מריר-חלבי).

½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס + ¼ כוס לקישוט

אופן ההכנה

ממיסים בסיר קטן את החמאה יחד עם השוקולד, הסוכר והקפה עד שהסוכר נמס כמעט לחלוטין. חשוב לערבב על אש קטנה ולוודא שהשוקולד לא נשרף. מורידים מהאש להתקררות.

בקערה מערבבים את הביצים והוניל. מוסיפים 2 כפות מתערובת השוקולד לביצים, להשוואת טמפרטורות. מוסיפים את יתר התערובת ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.

מוסיפים את הקמח ומערבבים.

מערבבים את האגוזים ואת רוב השוקולד יחד עם כף קמח על מנת למנוע שקיעה שלהם בתחתית התבנית. מקפלים לתוך התערובת ב-2-3 תנועות, לא לערבב יתר על המידה.

יוצקים לתבנית פיירקס משומנת/עם נייר אפייה ומקשטים באגוזי המלך השלמים והשוקולד שנותר וזורים קמצוץ מלח גס.

אופים ב-170° למשך כ-20 דקות. חשוב לא לאפות יתר על המידה! הבראוניז צריכים לקבל קרום נוקשה ומתפצח מעט, ולרוב כשתוציאו אותם מהתנור הם יראו לא מוכנים. אל תתפתו לאפות אותם עוד, הם ימשיכו להתמצק כשיתקררו.

מכניסים לקירור למס’ שעות עד להתמצקות.

שימו לב, אם תעשו את הגרסה ללא גלוטן – המתכון יתאים גם לפסח.
עכשיו האתגר הוא לא לסיים את התבנית תוך יום. בהצלחה!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים, פסח,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

סינטה בבצק עלים – ביף וולינגטון

המתכון הבא הוא לאוהבי הבשר. ביף וולינגטון הוא אתגר מעורר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

יפרק (עלי גפן) לבעלי זמן וסבלנות

פסח ושבועות כבר מאחורינו… הכל עדיין ירוק רענן ופורח. החושים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פילה דג פריך בנינג’ה גריל

בין אם אתם מבשלים לעצמכם או לארוחת ערב משפחתית, אמנון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים ופירות יער עם שקדים קלויים

כבר מזמן שמתחשק לי איזו עוגת תפוחים עסיסית כזו, נימוחה…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

שושני בריוש במילוי גבינה ותפוחים מקורמלים

שילוב מהמם של טעמים ומרקמים במאפה עשיר, רך ועסיסי שאי…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פנקייק בריא

רוצים לשדרג את הפנקייק הרגיל למשהו קצת יותר בריא? מבטיחה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף עם ירקות שורש בתנור

עוף בתנור הפעם בגרסה שונה קצת, צבעונית ובריאה: מיטב ירקות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת נשיקות קפואה

עוד מתכון מהיר ופשוט ללא צורך באפייה. לפי תחזית מזג…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מוקפץ אסייתי טבעוני בחלב קוקוס

כשיש סכרת אנו נאלצים למצוא פתרונות בריאים ולא פחות חשוב…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אנטיפסטי היסטרי בתנור

זו מנה איטלקית, טבעונית, בריאה ודיאטטית, פשוטה וזריזה להכנה, עם…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות