גביניות מתפצפצות מפילו

11-02-2024 | מילכה דיין

״קור כלבים״ בחוץ! הטמפ׳ מסרבת להתרומם מעל החמש (5) מעלות בירושלים… כמעט שבוע כך. קור שמקפיא ומטרפד הכל!

אז מה עושים? מתאמנים ורוקדים בבית, כדי להתחמם, מתלבשים חם ,אופים ומבשלים.

אז הפעם בסדרת ניסויי בצק הפילו, כיסוני גבינה מתקתקים.

החומרים הדרושים ל -10 כיסונים מלאי גבינה:

בצק פילו חתוך לריבועים או מלבנים (2 דפים יחד)

(הבצק שקניתי, התאים לחיתוך 4 מלבנים)

תבנית סיליקון שקעים (מאפינס) מושפרצת קלות בשמן.

תערובת הגבינות:

250 גר׳ גבינה לבנה -1 קופסא (אני השתמשתי בסקי 5%)

1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל

2 שקיות סוכר וניל

3 טיפות תמצית וניל

כפית חלב

1 קופסת גבינה לבנה (אני השתמשתי בסקי 5%)

ניתן להוסיף צימוקים או אוכמניות… אם אוהבים.

מעט חלמון מהול במיים להברשה.

אופן ההכנה:

-בקערה, נערבב את כל החומרים ( בלי החלמון) לפי הסדר…

-נניח 2 מלבנים יחד לתוך שקע התבנית ,עד לקרקעית ויצירת ״ קן״, כשהשוליים נותרים בחוץ.

-נמלא בחצי כף או כפית גדושה מהמלית את השקע.

-נסגור/ נכסה עם השוליים את הגבינה החשופה למעלה.

נמרח במעט חלמון.

-נכניס לתנור, במדף התחתון לטמפ׳ של 180 מעלות טורבו ,עד שכל הגבינות משחימות (כדאי להציץ אם גם התחתית)

נוציא ונקרר..

ו… רגעעעעע….״איך נשארו רק שניים״?

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פלאפל ביתי כמו במסעדות

אין דבר שמסמל את הישראליות כמו פלאפל – הכדור הקראנצ'י…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פשטידת קישואים

איזה כיף לאכול פשטידה שהיא גם טעימה בטירוף אבל גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל טוסט מבצק קוטג'

בריא זה הטעים החדש! אז מתחשק לכם מאפה פריך בריא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

חומוס אמיתי לעצלנים ב-5 דקות עבודה

חומוס ביתי מ.. שימורים! כן כן, הבנתם נכון. אין כמו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק קניידלך כשר לפסח

מרק קניידלך לפסח הוא חיבור מושלם בין טעמים חמימים ומנחמים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז פרסי ביתי (טאדיק)

המנה הזו עוברת אצלנו במשפחה מדור לדור מביתה של דודתי…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

מכינה את הסלטים המסורתיים (מלפפונים, שורשים אדום) אבל חסר לי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות