גלידת פיסטוק ביתית משובחה

19-07-2023 | מילכה דיין

בעבר, אי שם בשנות ה-70 שמשה גלידת הפיסטוק כחוצץ, בקופסת הפלסטיק, בין גלידת הווניל לגלידת השוקו ולרוב, האחרונה להישאר בקופסא ולהאכלה ע״י ההורים. מספר הטעמים, היה אז מצומצם ביותר וניתן היה לספרם על יד אחת. במארז המשפחתי גלידת המוקה/קפה הייתה חביבת המבוגרים. גלידת הפונטש-בננה בצהוב וורוד, משכה תמיד את תשומת ליבם של הילדים… ובעיקר הילדות. לאחרונה, לאחר מספר פעמים, שטעמתי גלידת פיסטוק ב״עיר הגדולה״, החלטתי לנסות ולהכין גלידת פיסטוק ביתית, קרמית ומשובחת, מן הצעד הראשון-מטחינת הפיסטוק.

היה מרתק, מסקרן טעים ומפנק!

תהנו🤗

החומרים הדרושים:  (לשני מארזים קטנים של 1/2 ליטר).

2 ביצים

1 כוס (ספל) חלב

2 שמנת מתוקה

1/2 כוס סוכר או 1/3 כוס דבש/מייפל

4 כפות גדושות מחית פיסטוק (או צנצנת מחית פיסטוק מוכן)

אפשר: טיפת!!! צבע מאכל ירוק או כחול+ צהוב

*למחית הפיסטוק:

250 גר׳ פיסטוק-לקלות לזמן קצר במחבת.

מתוכם:

50 גר׳( חופן) לקיצוץ לתוך התערובת ולפיזור מעל.

200 גר׳ לטחון במעבד מזון יחד עם סוכר או כפית מייפל או דבש ,כפית מים / שמן / חמאת שקדים, עד לקבלת מחית חלקה, או גרגרית-כרצונכם.

אופן ההכנה:

-מכניסים לקלחת את הביצים, החלב, הסוכר, וטורפים יחד במטריפה או במזלג, עד לאחידות.

-מוסיפים את השמנת המתוקה ואת מחית הפיסטוק ומערבבים קלות.

-מדליקים את האש הבינונית / נמוכה ומערבבים כל הזמן, עד לבעבוע ותחושה שהתערובת מסמיכה ואחידה.

-ממשיכים לערבב דקה נוספת ומכבים את האש.

מקררים לטמפ׳ החדר ומכניסים למקרר ללילה, לפחות ( עדיף יותר), כדי שהתערובת תהיה קרה.

למחרת, להפעיל את המזגן ולהכניס למכונת הגלידה הידנית ולערבב… כל מספר דקות, עד לקבלת גוש גלידה, הנצמד למערבל.

להוציא, בעזרת מרית ולהעביר לתבנית קל-קר וישר לפריזר.

לאחר חצי שעה, כשמתמצק, להוסיף את הפיסטוק הגרוס פנימה ולפזר בנדיבות למעלה.

(*למי ששפר גורלו ויש לו מכונת גלידה חשמלית, פשוט להכניס פנימה את התערובת הקרה לערבול וקרור בו זמני ולאחר מכן להוסיף פנימה את הפיסטוק הגרוס).

להכניס לפריזר ללילה, לקבלת מרקם גמיש ורך, או להתאפק ל -24 שעות להתמצקות מוחלטת.

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: כללי, מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי בבישול איטי

כאשר מגיעה השבת הגשומה הראשונה של החורף, אחת המסורות המשפחתית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פפנאש רומני

פפנאש, הגרסה הגבינתית לדונאט ולסופגניות חנוכה – עטור ריבה, שמנת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ מרוקאי קלאסי

מתכון מנצח לספינג’ מרוקאי שמתאים לחג אבל גם לכל השנה –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לביבות בטטה מושלמות לחנוכה

לביבות בטטה קלות ומהירות להכנה. לביבות בעלות מתיקות עדינה, לצד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

קסם של סופגניות בשלושה מצרכים בלבד! אין ביצים, אין צורך…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות