גלידת פיסטוק ביתית משובחה

19-07-2023 | מילכה דיין

בעבר, אי שם בשנות ה-70 שמשה גלידת הפיסטוק כחוצץ, בקופסת הפלסטיק, בין גלידת הווניל לגלידת השוקו ולרוב, האחרונה להישאר בקופסא ולהאכלה ע״י ההורים. מספר הטעמים, היה אז מצומצם ביותר וניתן היה לספרם על יד אחת. במארז המשפחתי גלידת המוקה/קפה הייתה חביבת המבוגרים. גלידת הפונטש-בננה בצהוב וורוד, משכה תמיד את תשומת ליבם של הילדים… ובעיקר הילדות. לאחרונה, לאחר מספר פעמים, שטעמתי גלידת פיסטוק ב״עיר הגדולה״, החלטתי לנסות ולהכין גלידת פיסטוק ביתית, קרמית ומשובחת, מן הצעד הראשון-מטחינת הפיסטוק. היה מרתק, מסקרן טעים ומפנק!

החומרים הדרושים:  (לשני מארזים קטנים של 1/2 ליטר).

2 ביצים

1 כוס (ספל) חלב

2 שמנת מתוקה

1/2 כוס סוכר או 1/3 כוס דבש/מייפל

4 כפות גדושות מחית פיסטוק (או צנצנת מחית פיסטוק מוכן)

אפשר: טיפת!!! צבע מאכל ירוק או כחול+ צהוב

*למחית הפיסטוק:

250 גר׳ פיסטוק-לקלות לזמן קצר במחבת.

מתוכם:

50 גר׳( חופן) לקיצוץ לתוך התערובת ולפיזור מעל.

200 גר׳ לטחון במעבד מזון יחד עם סוכר או כפית מייפל או דבש ,כפית מים / שמן / חמאת שקדים, עד לקבלת מחית חלקה, או גרגרית-כרצונכם.

אופן ההכנה:

-מכניסים לקלחת את הביצים, החלב, הסוכר, וטורפים יחד במטריפה או במזלג, עד לאחידות.

-מוסיפים את השמנת המתוקה ואת מחית הפיסטוק ומערבבים קלות.

-מדליקים את האש הבינונית / נמוכה ומערבבים כל הזמן, עד לבעבוע ותחושה שהתערובת מסמיכה ואחידה.

-ממשיכים לערבב דקה נוספת ומכבים את האש.

מקררים לטמפ׳ החדר ומכניסים למקרר ללילה, לפחות ( עדיף יותר), כדי שהתערובת תהיה קרה.

למחרת, להפעיל את המזגן ולהכניס למכונת הגלידה הידנית ולערבב… כל מספר דקות, עד לקבלת גוש גלידה, הנצמד למערבל.

להוציא, בעזרת מרית ולהעביר לתבנית קל-קר וישר לפריזר.

לאחר חצי שעה, כשמתמצק, להוסיף את הפיסטוק הגרוס פנימה ולפזר בנדיבות למעלה.

(*למי ששפר גורלו ויש לו מכונת גלידה חשמלית, פשוט להכניס פנימה את התערובת הקרה לערבול וקרור בו זמני ולאחר מכן להוסיף פנימה את הפיסטוק הגרוס).

להכניס לפריזר ללילה, לקבלת מרקם גמיש ורך, או להתאפק ל -24 שעות להתמצקות מוחלטת.

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

  תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אוזני המן ללא סוכר או גלוטן

את המתכון הזה קיבלתי מחברה טובה שעזרה לי עם תפריט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים מחבקת

אין ספק, שלמראית עין, זו לא העוגה הכי יפה ומרשימה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת פרג וקוקוס מדהימה

עוגת הפרג הדחוסה של פורים, עם הצימוקים-לא הייתה בילדות חביבת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק תירס סיני כמו במסעדות

מרק תירס בסגנון סיני כמו במסעדות ב-5 מרכיבים בלבד! בימים…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גביניות (כיסוני גבינה) וצימוקים

בימי שישי בבוקר, אבא היה מסיע אותנו לבית- הספר. בדרך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מאפה מבצק עלים ותותים

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה ישר מהשדה

החורף הוא הזמן המושלם להתפנק במאכלים חמים ומנחמים, ושקשוקה על…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט מפנק עם משמשים יבשים וכרובית

את הסלט הזה אני אוהבת להכין כל השנה, אבל בטו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פירות יבשים לטו-בשבט

עוגה ידידותית לסביבה, המקבלת אליה באהבה פירות יבשים, אגוזים, פירות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות