החומרים הדרושים: (לשני מארזים קטנים של 1/2 ליטר).
2 ביצים
1 כוס (ספל) חלב
2 שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר או 1/3 כוס דבש/מייפל
4 כפות גדושות מחית פיסטוק (או צנצנת מחית פיסטוק מוכן)
אפשר: טיפת!!! צבע מאכל ירוק או כחול+ צהוב
*למחית הפיסטוק:
250 גר׳ פיסטוק-לקלות לזמן קצר במחבת.
מתוכם:
50 גר׳( חופן) לקיצוץ לתוך התערובת ולפיזור מעל.
200 גר׳ לטחון במעבד מזון יחד עם סוכר או כפית מייפל או דבש ,כפית מים / שמן / חמאת שקדים, עד לקבלת מחית חלקה, או גרגרית-כרצונכם.
אופן ההכנה:
-מכניסים לקלחת את הביצים, החלב, הסוכר, וטורפים יחד במטריפה או במזלג, עד לאחידות.
-מוסיפים את השמנת המתוקה ואת מחית הפיסטוק ומערבבים קלות.
-מדליקים את האש הבינונית / נמוכה ומערבבים כל הזמן, עד לבעבוע ותחושה שהתערובת מסמיכה ואחידה.
-ממשיכים לערבב דקה נוספת ומכבים את האש.
מקררים לטמפ׳ החדר ומכניסים למקרר ללילה, לפחות ( עדיף יותר), כדי שהתערובת תהיה קרה.
למחרת, להפעיל את המזגן ולהכניס למכונת הגלידה הידנית ולערבב… כל מספר דקות, עד לקבלת גוש גלידה, הנצמד למערבל.
להוציא, בעזרת מרית ולהעביר לתבנית קל-קר וישר לפריזר.
לאחר חצי שעה, כשמתמצק, להוסיף את הפיסטוק הגרוס פנימה ולפזר בנדיבות למעלה.
(*למי ששפר גורלו ויש לו מכונת גלידה חשמלית, פשוט להכניס פנימה את התערובת הקרה לערבול וקרור בו זמני ולאחר מכן להוסיף פנימה את הפיסטוק הגרוס).
להכניס לפריזר ללילה, לקבלת מרקם גמיש ורך, או להתאפק ל -24 שעות להתמצקות מוחלטת.
זהבה איזנברג
20.07.2023
למי שאין לו מכונת גלידה האם להקציף במיקסר מספיק? תודה על המתכון