החומרים הדרושים:
(לשני מארזים קטנים של 1/2 ליטר).
2 ביצים
1 כוס (ספל) חלב
2 שמנת מתוקה
-3/4 או 1/2 כוס סוכר
1 כפית גדושה קפה גרגרים
50 גר׳ שוקולד מריר משובח מגורר דק.
ומי שאוהב – שווה להוסיף כי זה משדרג את הגלידה:
2 כפיות ליקר אייריש קרים (לא יותר, אחרת הגלידה לא תקפא)
אופן ההכנה:
-מכניסים לקלחת את הביצים, החלב, הסוכר, וטורפים יחד במטרפה או במזלג, עד לאחידות.
-מוסיפים את השמנת המתוקה ואת הקפה ומערבבים קלות.
-מדליקים את האש הבינונית/ נמוכה ומערבבים כל הזמן, עד לבעבוע ותחושה שהתערובת מסמיכה ואחידה.
-ממשיכים לערבב דקה נוספת ומכבים את האש.
מקררים לטמפ׳ החדר ומכניסים למקרר ללילה, לפחות ( עדיף יותר), כדי שהתערובת תהיה קרה.
למחרת, להפעיל את המזגן ולהכניס למכונת הגלידה הידנית ולערבב… כל מספר דקות, עד לקבלת גוש גלידה, הנצמד למערבל.
להוציא, בעזרת מרית ולהעביר לתבנית קל-קר וישר לפריזר.
לאחר חצי שעה, כשמתמצק, להוסיף את השוקולד המגורד פנימה ולפזר בנדיבות, גם למעלה.
(*למי ששפר גורלו ויש לו מכונת גלידה חשמלית, פשוט להכניס פנימה את התערובת הקרה לערבול וקירור בו זמני ולאחר מכן להוסיף פנימה את השוקולד).
פרסם תגובה