גם טעים וגם בריא? והפעם, אבוקדו על הכוונת
07-11-2023 | אילנה שומכר
מחקר חדש שהתפרסם לאחרונה בעיתון איגוד הלב האמריקאי (JAHA), מביא בפנינו תוצאות מעניינות וכנראה גם טעימות. במחקר קליני מבוקר רב מרכזי זה נבחנה השפעת צריכה יומית של אבוקדו על משקל הגוף, שומן בטני ושובע.
במחקר שנערך 6 חודשים, השתתפו כ 1000 אנשים שסבלו מהשמנה. מטרת המחקר היתה לבחון האים צריכה יום-יומית של אבוקדו תוכל להקטין את כמות השומן הביטני ולהשפיע לטובה על גורמי סיכון נוספים לתחלואה לבבית.
בתום תקופת המחקר, נמצא שאמנם צריכה יומית של אבוקדו לא הביאה לירידה בשומן הביטני, אך נצפתה השפעה מיטיבה על רמות הכולסטרול בכלל ורמות ה LDL בפרט. בנוסף, למרות שהצריכה הקלורית היומית של קבוצת צרכני האבוקדו היתה גבוהה יותר מקבוצת הביקורת של משתתפים שקיבלו הנחיות דיאטה שונה, הם לא עלו במשקל.
מחקר זה נעשה בהמשך למחקרים קטנים יותר שנעשו בעבר ובהם נצפו השפעות מיטיבות של צריכת האבוקדו במזון. נראה כי גם במקרה זה נצטרך להמתין למחקרי המשך שדרכם נוכל להבין את המנגנונים בהם משפיע אבוקדו על בריאותנו.
https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/JAHA.122.025657
ד”ר אילנה שומכר שרתה למעלה מ25 שנה בחיל הרפואה. במהלכן עסקה ברוקחות קלינית בבית חולים תל השומר והייתה מנהלת המעבדה למחקר ובקורת איכות של תרופות וציוד רפואי בחיל הרפואה. בעלת תואר ראשון ברוקחות, תואר שני במנהל מערכות בריאות ותואר Ph. D בביוכימיה. אילנה יועצת בפרויקט SPARK של אוניברסיטת תל אביב, פעילה בוועדות מומחים של מכון התקנים הישראלי ובוועדות של ארגון הרוקחות הישראלי (הועדה המקצועית והועדה המדעית). מרצה ויועצת במכלול נושאים הקשורים בשיפור הטיפול התרופתי, פיתוח תרופות וציוד רפואי, רגולציה והבטחת איכות בתעשיית הפארמה.
יש לכם שאלה בנושא המאמר? כתבו אותה בתגובה ואשמח לענות לכם.
פרסם תגובה