המרכיבים
ירקות:
רבע דלעת חתוכה לקוביות עם הקליפה
רוביה/לוביה (שעועית)
חופן תמרים
עלי סלק (מנגולד) עם הגבעול חתוכים גס
1 כרישה חתוכה גס
2 חבושים קלופים חתוכים לפלחים (או חבוש אחד גדול)
כמובן שניתן לשדרג עם כל ירק שנהוג אצלכם
תבלינים:
כף גדושה סוכר חום כהה/ סילאן,
כפית קינמון
חצי כפית פלפל לבן או שחור
כפית שטוחה מלח
7-8 כפות שמן זית/אחר
3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
בסיר רחב (סוטאז’) שמים שמן זית ומניחים את כל הירקות בצורה מסודרת.
מוסיפים את כל התבלינים מעל הירקות.
מניחים את הסיר על להבה גבוהה ולאחר כדקה מוסיפים מים רותחים ומכסים את הסיר.
(אפשר לערבב בקערה את התבלינים עם המים הרותחים ואז לשפוך מעל הירקות)
מבשלים על להבה בינונית כ- 50 דקות עד שעה.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומכניסים את הסיר (ללא המכסה) ל 10-12 דקות.
————
פרסם תגובה