מצרכים
500 גרם חזה עוף טחון
1 גזר מגורר דק
1 קישוא קטן מגורר וסחוט מנוזלים
1 תפוח אדמה קטן מגורר וסחוט
חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
1 בצל קטן מגורר
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם / קמח
מלח, פלפל שחור, כורכום, ראס אל חנות, כמון (לפי הטעם)
אופן ההכנה
שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצרים קציצות בגודל בינוני.
מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקציצות 3–4 דקות מכל צד עד להזהבה, או:
אופים בתנור שחומם ל־200 מעלות, על נייר אפייה משומן קלות, כ־25 דקות (הופכים לאחר 15 דקות).
ניתן להגיש עם טחינה, סלט ירקות או כתוספת לאורז.
לאוהבי הקציצות ברוטב
חומרים לרוטב:
1 רסק עגבניות/ רוטב פסטה לילדים פרי ניר (250 גרם)
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות דק
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1/2 כוס מים
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כף אבקת מרק עוף
הכנת הרוטב:
בסיר נפרד, יש לחמם 2 כפות שמן זית. להוסיף את השום הקצוץ ולטגן אותו, בזהירות בלי לשרוף (אחרת הוא יוצא מריר), להוסיף את הרסק, המלח, הפלפל והפפריקה. לערבב היטב ולהוסיף מים.
להנמיך את הלהבה ולהביא לרתיחה. לאחר מכן, להוסיף את הקציצות לרוטב. לבשל עוד 15-20 דקות כך שהקציצות יספגו את כל הטעמים. בהצלחה ובתאבון.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה