הקציצות שכולם אוהבים

07-05-2025 | ניצן פוגל

קציצות עוף רכות, עסיסיות ומלאות טעם, שמזכירות את הטעמים של הבית. מושלמות לארוחת שישי או לארוחה משפחתית באמצע השבוע – הילדים יחטפו עוד לפני שהספקתם להגיש. אפילו הוספתי לכם למטה מתכון לרוטב מושלם.

מצרכים

500 גרם חזה עוף טחון
1 גזר מגורר דק
1 קישוא קטן מגורר וסחוט מנוזלים
1 תפוח אדמה קטן מגורר וסחוט
חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
1 בצל קטן מגורר
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם / קמח
מלח, פלפל שחור, כורכום, ראס אל חנות, כמון (לפי הטעם)

אופן ההכנה

שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצרים קציצות בגודל בינוני.
מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקציצות 3–4 דקות מכל צד עד להזהבה, או:
אופים בתנור שחומם ל־200 מעלות, על נייר אפייה משומן קלות, כ־25 דקות (הופכים לאחר 15 דקות).

ניתן להגיש עם טחינה, סלט ירקות או כתוספת לאורז.

לאוהבי הקציצות ברוטב

חומרים לרוטב:

1 רסק עגבניות/ רוטב פסטה לילדים פרי ניר (250 גרם)
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות דק
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1/2 כוס מים
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כף אבקת מרק עוף

הכנת הרוטב:

בסיר נפרד, יש לחמם 2 כפות שמן זית. להוסיף את השום הקצוץ ולטגן אותו, בזהירות בלי לשרוף (אחרת הוא יוצא מריר), להוסיף את הרסק, המלח, הפלפל והפפריקה. לערבב היטב ולהוסיף מים.
להנמיך את הלהבה ולהביא לרתיחה. לאחר מכן, להוסיף את הקציצות לרוטב. לבשל עוד 15-20 דקות כך שהקציצות יספגו את כל הטעמים. בהצלחה ובתאבון.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: דל קלוריות, מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל חמוץ מתוק עם חבושים ושזיפים

מתכון זה אנו אוכלים בארוחות שישי. זהו מאכל מנחם ומתקתק…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוף ותפוחי אדמה בזעתר

מחפשים מנה שזמן ההכנה שלה היא 10 דקות ואז היא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט אבוקדו בסגנון גואקמולי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת ברוריה קיים. בכל שבת, רגע…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה

זו אחת מהמנות האלה שפשוט מרגישות "כמו של פעם" –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קרמשניט עם טעם של פעם

עוגת קרמשניט כמו בקונדיטוריה. הקינוח הכי שווה, מריבועי בצק עלים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש בצל וכרישה צרפתי אמיתי

קיש בצל טעים ברמות, קל הכנה מתאים לכל אירוח חלבי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מטבלים חלביים מפנקים

מי לא אוהב מטבלי גבינה עם לחם טרי? כל מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

רולדת עכביש מושחתת

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סקורדליה – ממרח שקדים ושום יווני

המתכון הזה מגיע הישר מסבתא בלה, שעלתה מיוון והביאה איתה…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - הקציצות שכולם אוהבים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.