בשבועות האחרונים כולנו נחשפים לאובך ותופעות נוספות הקשורות לזיהום אוויר שאינן תורמות, בלשון המעטה, לבריאותנו. הנזק הנגרם ע”י החלקיקים באוויר, שגורמים לתחלואה ותמותה גלובלית ידוע כבר שנים רבות. על מנת לנסות ולהבין את השפעת אותם חלקיקים על הבריאות, חוקרים מאוניברסיטת צפון קרוליינה, בחנו את הקשר בין זיהום אוויר לבין פרוצדורות רפואיות המבוצעות בבית חולים, במיוחד כאשר אלו מבוצעות על מטופלים הסובלים מאי ספיקת לב.
לצורך המחקר, החוקרים השתמשו בנתוני מערכת הבריאות של צפון קרוליינה, מתוכם יצרו קבוצה של כ 16,000 מטופלים הסובלים מאי ספיקת לב אשר עברו לפחות אחת מתוך 53 פרוצדורות שכיחות. מטרת המחקר היתה לבחון את קשר בין זיהום אוויר (ההערכה נעשה עפ”י תכולת החלקיקים באוויר) לבין מספר הפרוצדורות הרפואיות המבוצעות בבתי חולים.
על פי ממצאי החוקרים, כל עליה של 1 μg/m3 בממוצע השנתי של כמות החלקיקים, הביאה לעליה (11%) בבדיקות של ההמוגלובין המסוכרר (HbA1C), בדיקות גורמי הקרישה (16%) ובדיקות לב במאמץ (7%).
לדעת החוקרים, ממצאים אלו מהווים הצצה מיוחדת לסיבות המחריפות תחלואה של מטופלים הסובלים מאי ספיקת לב ומצביעים על הצורך לבצע הערכה מחודשת למטופלים כשאלו נחשפים לזיהום אוויר.
למחקר המלא לחצו כאן
פרסם תגובה