מצרכים:
500 גרם בוטנים קלופים
8 תמרים מג'הול
200 גרם קוקוס טחון
200 גרם שוקולד חלב/ מריר/ לבן (כל אחד לפי טעמו)
50 גרם אגוזי לוז / פקאנים קצוצים (אפשר גם פצפוצי אורז)
כף שמן
הוראות הכנה:
לשים במעבד מזון את הבוטנים, את התמרים (ללא חרצנים) ואת הקוקוס ולטחון עד שמתקבלת עיסה.
לוקחים עם כף ומכינים קנל בצורת אליפסה (כמו הצורה של התמר לפני הטחינה) ומניחים על תבנית עם נייר אפייה למנוע הידבקות.
לוקחים קערה נפרדת, שוברים את השוקולד לקוביות, מוסיפים את השמן וממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות כל פעם, להיזהר שהשוקולד לא יישרף. לערבב עד שמתקבל רוטב שוקולד נוזלי אבל עדיין סמיך (במידה ולא מספיק נוזלי, ניתן להוסיף עוד טיפה שמן בזהירות ולערבב.
יש לשפוך לשוקולד המומס את האגוזים הקצוצים/ פצפוצי האורז ולערבב.
לקחת עם מזלג את החטיף ולטבול ברוטב שוקולד עד שהחטיף מכוסה מכל הצדדים ומחזירים אותו לתבנית.
לאחר שסיימתם, יש להכניס לקירור למקרר לחצי שעה. ואז מתקבל חטיף אנרגיה מושלם!!
שימו לב, המתכון מתאים להכנה גם בפסח.
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
מלכה גבאי
06.03.2024
תודה נשמע שזה טעים
נורית
07.03.2024
כמה יחידות מתקבלות?