חמין מקרוני מושלם

14-12-2023 | סיון בולגריו

נמאס לכם מהחמין הרגיל של שבת? אז הגיע הזמן לגוון ולהכין חמין מקרוני ועוף! חמין שממלא את הבית בריח מטריף, שיש בו גם ביצים קשות ותפוחי אדמה. אל תתפלאו אם תמצאו את עצמכם כבר בשמונה בבוקר זוללים אותו.

מצרכים:

1 חבילה (500 גרם) ספגטי עבה – זה עם החור באמצע
6 כפות שמן זית
6-8 שוקיים
3 בצלים לבנים, קלופים
2 תפוחי אדמה, קלופים
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית בהרט
5 כפות סילאן או דבש
1 כוס מים
5 ביצים קשות – לא קלופות (לא חובה)

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה בסיר עם המון מים רותחים מומלחים עד שהפסטה רכה אבל שומרת על צורתה. מסננים היטב ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים מעט שמן, פפריקה, בהרט, מלח, פלפל וסילאן ומערבבים. מניחים בצד.
פורסים את הבצלים לרצועות דקות ומטגנים בשמן זית (בנדיבות עם השמן) עד הזהבה. מוסיפים את השוקיים וממשיכים לטגן עד שהן מעט מזהיבות מכל הצדדים. מוסיפים את השוקיים והבצל לפסטה ומערבבים.
פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות.
מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה על אש גבוהה, בשמן זית, במשך 5 דקות או עד שתפוחי האדמה זהובים למטה. אין צורך להפוך אותם לצד השני ובשלב הזה הם לא צריכים להיות מוכנים ורכים אלא רק זהובים למטה. מורדים מהאש.
מניחים את תפוחי האדמה בתחתית הסיר, כשהצד המטוגן כלפי מטה, ומעל מניחים את הפסטה המתובלת עם השוקיים והבצל. מהדקים מעט עם הידיים. אם רוצים להוסיף ביצים שמים אותן מעל הפסטה.
שופכים מעל כל תכולת הסיר כוס מים.
מניחים מעל נייר אפייה קצת יותר גדול מקוטר הסיר ומכסים היטב עם מכסה. המכסה ידחוף את נייר האפייה פנימה לתוך דפנות המכסה.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל-110 מעלות ואופים במשך כל הלילה (8-10 שעות). הופכים ומגישים.
ואם רוצים גרסה (יחסית) מהירה? אופים ב-170 מעלות במשך שעתיים ואז מורידים את הטמפרטורה ואופים עוד שעה חצי-שעתיים ב- 120 מעלות.

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של סיון בולגריו לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

נגיסי כרובית פריכים

הכרובית כבר מזמן לא רק תוספת, אלא מנה בפני עצמה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חורפי מפנק

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת גזר מטריפה

מחפשים מתכון קליל להכנת עוגה במהירות? זה בשבילכם! עוגת גזר…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוזים ביתית ואוורירית

העוגה הביתית שמככבת אצלי כל השנה, בסופי שבוע וגם מתאימה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

תבשיל בקר מתקתק וחגיגי

תבשיל בשר עם בצל ובטטה שמתבשל שעות בתנור ומקבל טעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מאפה מבצק עלים ותותים

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לחמניות גבינה מתפצפצות

לפיקניק? לבראנץ׳? לשישי בצהריים? לארוחת ערב? מה יותר כיף מליצור…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פילה אמנון ושומר בתנור

מנת דג טעימה ובריאה בניחוח חורפי בזכות פירות ההדר והשומר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

נגיסוני ברוקולי עם גבינות

החורף כבר כאן .הגשם נופל בעוצמה משמיים, המרפסת מלאה במים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה קרה ותותים

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות