חרוסת פרסית

26-03-2025 | עדי דוד חי

זהו מתכון אייקוני של אמא שלי, שלמדה בעיקר עם השנים שהייתה חיה עם דודתה. יש לזה טעם וטקסטורה ממש מעניינת ואין פסח שאנחנו לא עושים אותו. לא כמו החרוסת של עדות אחרות, החרוסת של המשפחה שלי תמיד הייתה מתוקה כמו שוקולד. זה היה מוגש יחד עם חסה ומצה והיינו מברכים על זה בסדר.

 

מרכיבים


100 גרם שקדים טחונים
100 גרם אגוזי לוז
100 גרם אגוזי מלך
100 גרם פיסטוקים קלופים טחונים
50 גרם צימוקים כההים או ירוקים (אפשר שניהם)
1 תפוח מקולף
1 אגס מקולף
מיץ רימון כמה שרוצים
¼ כפית הל טחון
¼ כפית פלפל שחור
קמצוץ אגוז מוסקט
קמצוץ ציפורן
1 כפית קינמון
½ כפית ג'ינג'ר מגורד טרי (אפשר ¼ כפית אבקת ג'ינג'ר במקום)
1 כוס יין מתוק או יין קידוש מתוק אחר
תמרים מעוכים (חבילה)

אופן ההכנה


במעבד מזון מכניסים את תפוח העץ, האגס, והתמרים. כולל התמרים עד לקבלת מרקם.
לאחר זאת, מוסיפים את האגוזים (הפיסטוקים, אגוזי לוז ואגוזי המלך) ומערבבים בעזרת מעבד המזון.
מוסיפים את מיץ הרימונים ולאחר מכן את היין.

שמים במקרר ובתיאבון!

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של עדי דוד חי לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, סלטים, פסח, צמחוני,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

תבשיל חמוץ מתוק עם חבושים ושזיפים

מתכון זה אנו אוכלים בארוחות שישי. זהו מאכל מנחם ומתקתק…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוף ותפוחי אדמה בזעתר

מחפשים מנה שזמן ההכנה שלה היא 10 דקות ואז היא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט אבוקדו בסגנון גואקמולי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת ברוריה קיים. בכל שבת, רגע…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה

זו אחת מהמנות האלה שפשוט מרגישות "כמו של פעם" –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קרמשניט עם טעם של פעם

עוגת קרמשניט כמו בקונדיטוריה. הקינוח הכי שווה, מריבועי בצק עלים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש בצל וכרישה צרפתי אמיתי

קיש בצל טעים ברמות, קל הכנה מתאים לכל אירוח חלבי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מטבלים חלביים מפנקים

מי לא אוהב מטבלי גבינה עם לחם טרי? כל מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

רולדת עכביש מושחתת

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - חרוסת פרסית - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.