חשיפת מיתוס פצצת הזמן הדמוגרפית הערבית

02-05-2024 | יורם אטינגר

המציאות הדמוגרפית טופחת על פני נביאי הזעם הדמוגרפי הטוענים – מתקופות הרצל ובן גוריון ועד היום – שפצצת זמן דמוגרפית ערבית מאיימת על הרוב היהודי. אבל, מיעוט יהודי של 9% בשטח המשולב של "הקו הירוק" ויו"ש בסוף המאה ה-19, צמח ל-39% עם הקמת המדינה, ורוב של 69% ב-2024 (8 מיליון יהודים – כולל עולי ברה"מ המוגדרים כ"יהודים לפי חוק השבות" – 2 מיליון ערביי "הקו הירוק" ו-1.55 מיליון ערביי יו"ש).

בניגוד לתחזיות הממסד הדמוגרפי, הירחון הסטטיסטי מפברואר 2024 מתעד זינוק של 69% במספר הלידות היהודיות ב-2023 (135,639) לעומת 1995 (80,400), בהשוואה לגידול של 17% במספר הלידות הערביות (42,815) מאז 1995 (36,500).

גם מגמת שיעור הפריון (מספר לידות לאישה) מתעדת תנופה דמוגרפית יהודית, ומפריכה את תחזיות הממסד הדמוגרפי: מפער של 6 לידות לטובת הפריון הערבי בשנות ה-60' לשוויון של 3.11 לידות לאישה ב-2015, ומאז שיעור הפריון היהודי גבוה מהערבי. לפי הנתון המעודכן של הלמ"ס, שיעור הפריון היהודי (3.03) גבוה מהערבי (2.75), ואף גבוה מכל מדינות ערב חוץ מעיראק.

ההתמערבות הדרמטית של הפריון המוסלמי – להוציא את מדינות התת-סהרה – נובעת מהמעבר הסוחף מחברה כפרית לעירונית, שדרוג מעמד האישה, גיל נישואין גבוה יותר (24), השתלבות הנשים בחינוך גבוה ובשוק העבודה, תקופת פריון קצרה יותר (45-25 ולא 55-16) ושימוש גובר באמצעי מניעה.

לעומת זאת, תנופת הפריון היהודי נובעת מרמה גבוהה של אופטימיות, פטריוטיות, זיקה לשורשים, אחריות קהילתית, אווירת-ספר (אתגרים ביטחוניים), יחס חיובי לגידול ילדים וצמצום היקף ההפלות (צמצום של 34% בהשוואה ל-1990). ישראל היא המדינה המודרנית היחידה המאופיינת מאז שנות ה-90' על ידי גידול בפריון החילוני, במקביל לירידה מתונה בפריון החרדי ויציבות הפריון הדתי. ישראל גם מאופיינת על ידי התאמה-חיובית נדירה בין שיעור הפריון לבין רמת העיור, חינוך, הכנסה וגיל הנישואין. שיעור הפריון כמעט כפול ממדינות ה-OECD, ומהווה רוח-גבית לכלכלה, טכנולוגיה וביטחון, וממתן את התלות בעובדים זרים.

ב-2024 ישראל עומדת בפני פוטנציאל עלייה של כ-500,000 יהודים מהרפובליקות הסובייטיות, מערב אירופה, ארגנטינה וארה"ב, שמימושו מחייב העלאת העלייה לראש סדר העדיפויות הלאומי, ומדיניות עלייה פרו-אקטיבית.

ב-2024 הממסד הישראלי המדיני והביטחוני ממשיך להעדיף "שקט תעשייתי" מול הרשות הפלסטינית, ולהדהד את נתוניה הדמוגרפים ללא בדיקת-נאותות, שהייתה חושפת ניפוח מלאכותי של כ-100% במספר ערביי יו"ש: הוספת 500,000 תושבים השוהים בחו"ל למעלה משנה; ספירה כפולה של 375,000 ערביי ירושלים ויותר מ-150,000 "ערביי איחוד משפחות" ע"י ישראל והרש"פ; התעלמות ממאזן הגירה ערבי שלילי של 413,000; 32% ניפוח מלאכותי של נתוני לידה (לפי "הבנק העולמי") וכיווץ נתוני פטירה. מספר ערביי יו"ש הוא 1.55 מיליון ולא 3.25 מיליון.

ב-2024 יש רוב יהודי מוצק בשטח המשולב של "הקו הירוק" ויו"ש, הנהנה מרוח גבית של שיעור פריון ומאזן הגירה. הטענה שקיימת "פצצת זמן דמוגרפית ערבית" מהווה טעות חמורה או הטעיה שערורייתית.

הרצאות וראיונות בנושאים: תרומת ישראל לכלכלת וביטחון ארה"ב עולה על היקף סיוע החוץ הניתן לישראל; מיתוס פצצת הזמן הדמוגרפית ערבית; הפער בין מחלקת המדינה ומדינות ערב בכל הקשור לסוגייה הפלסטינית; מחלקת המדינה – כישלון שיטתי במזרח התיכון; השפעת המלחמה בחמאס על מדיניות ארה"ב כלפי איראן, יחסי ישראל-ארה"ב ותהליך השלום; לחץ אמריקאי על ישראל – אין צורך להיבהל! ערבויות ביטחון אמריקאיות ו/או כח בינלאומי – מצג שווא; מחלקת המדינה – כישלון סדרתי במזרח התיכון; שורשים בני 400 שנים לקשר הייחודי בין ישראל וארה"ב; הפער העמוק בין ממסד מדיניות החוץ המערבי לבין מציאות המזרח התיכון; הקונגרס האמריקאי – שווה עוצמה לנשיא ואוהד שיטתי של ישראל; האם הסוגייה הפלסטינית היא שורש הסכסוך ערב-ישראל, בבת עין ערבית ומוקד זעזועים אזורי?
משטר האייתולות באיראן – שותף למו"מ או יעד לחיסול?

____

יורם אטינגר הוא דיפלומט ואיש עסקים ישראלי העומד בראש חברת US-Israel Opportunities, המתמחה ביחסי ארצות הברית–ישראל. כיהן בעבר כקונסול וציר בשגרירות ישראל בארצות הברית וכמנהל לשכת העיתונות הממשלתית

לבלוג של יורם אטינגר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

אסור להעתיק את חרבות ברזל לאיו"ש

משיחתם של הרמטכ"ל ומפקד פיקוד המרכז ששודרה באחת מרשתות הטלוויזיה,…

הבלוג של ד"ר חנן שי

למאמר המלא

"החלף – הדבק" נוסחה לשיקום בזק של אמון דרגי השדה בפיקוד העליון

מחקרם של הפרופסורים גבי סיבוני וקובי מיכאל (ראה לינק מצורף)…

הבלוג של ד"ר חנן שי

למאמר המלא

מדיניות הביטחון הישראלית מעולם לא כללה התרעה והרתעה

מהתנצלותו של האלוף חליווה על כשלון אמ"ן לספק את ההתרעה…

הבלוג של ד"ר חנן שי

למאמר המלא

על ישראל להיזהר מאימוץ המלצות ודרישות של מחלקת המדינה

יעד משותף למשטר האייתולות בטהראן, רוסיה, סין ו"האחים המוסלמים" הוא…

הבלוג של יורם אטינגר

למאמר המלא

אסטרטגיה היא לא משחק בקובייה

ניסיון של אישיות ביטחונית לתרץ בתקשורת את המציאות שישראל נקלעה…

הבלוג של ד"ר חנן שי

למאמר המלא

תגובת ישראל לטבח מג'דל שמס

מתבקש שישראל תגיב על הטבח במג'דל שאמס כשם שהיא הגיבה…

הבלוג של ד"ר חנן שי

למאמר המלא

מחלקת המדינה מתעלמת ממרכזיות החינוך לשנאה

טבח ה-7 לאוקטובר התבצע ע"י בוגרי מערכת החינוך הפלסטינית, שהפכה…

הבלוג של יורם אטינגר

למאמר המלא

בחיסול דף צריכה להתחסל מדיניות "המלחמה מהכורסא"

בהשפעת אווירה עולמית של "קץ ההיסטוריה", שינויים בחברה הישראלית ופריצות…

הבלוג של ד"ר חנן שי

למאמר המלא

ראש ה-FBI מערער על מדיניות מזכיר המדינה כלפי איראן וחמאס

ראש ה-FBI (שילוב של שב"כ ומשטרה למניעת טרור בארה"ב), כריס…

הבלוג של יורם אטינגר

למאמר המלא

בין שואה לתקומה

הימים שבין יום השואה ויום העצמאות הם ימים קשים. בעת…

הבלוג של מוטי גלוסקה

למאמר המלא

במסר לאיראן על ישראל לחתום פרק מביש בתולדותיה

המסר לאיראן שנועד לאפשר לה "מרחב הכחשה" הוא שיאה של…

הבלוג של ד"ר חנן שי

למאמר המלא

מדינה תחת הריסות מגדל הפונזי של מדיניות ביטחונית של הרתעה

הנחת היסוד במדיניות הביטחון של העשורים האחרונים שישראל מרתיעה את…

הבלוג של ד"ר חנן שי

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות