מצרכים:
לקלתית:
1 כוס קמח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
4 כפות סוכר
קורט מלח
1 כף מים
למוס תותי השדה:
200 גר תותים, שטופים, נקיים וחתוכים לקוביות
1/4 כוס מים
2 כפות סוכר
150 גר מרשמלו חתוכים קטן
1 כוס שמנת מתוקה
הכנת גנאש שוקולד: (המלצה)
50 גרם שוקולד מריר מרוסק לקוביות
1/3 כוס שמנת מתוקה
3 כפות ריבת תות שדה
לקישוט:
5 תותי שדה, חתוכים לפרוסות
סוכריות שוקולד
2 מקרונים
אופן ההכנה:
הכנת הקלתית:
מוסיפים את הקמח, החמאה, אבקת הסוכר, המלח ותמצית הווניל לקערה, ומעבדים עם מעבד מזון בפולסים, עד שמתקבל מירקם פירורי.
מוסיפים לקערה את הביצה וממשיכים לעבד רק עד שמתקבלים גושי בצק. יוצקים כף מים .
מעבירים את הבצק למשטח עבודה, ויוצרים מהבצק צורה של כדור. משטחים את הבצק לצורת דיסקית. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, מכניסים אותו למקרר, ומצננים במשך כשעה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של כ-3 מ”מ.
מעבירים את הבצק לתבנית בקוטר של 24 ס”מ, ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות התבנית. דוקרים את הבצק במזלג ומעבירים למקפיא למשך כחצי שעה.
מרפדים את הקלתית בנייר אפייה, וממלאים אותו בקטניות יבשות. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 15 דקות.
מסירים את הקטניות וכן את נייר האפייה, וממשיכים לאפות במשך כ-10 דקות נוספות, עד שהקלתית מקבלת גוון זהוב. מוציאים את התבנית מהתנור, ומצננים לחלוטין.
הכנת המוס תותי השדה:
מוסיפים לסיר קטן את התותים, הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית, במשך כ- 5 דקות, תוך כדי ערבוב. מסירים את הסיר מהכיריים, ומעבירים את התותים לקערה.
מרסקים את התותים בעזרת מעבד מזון ידני . מוסיפים לסיר את המרשמלו ומערבבים עד להמסת המרשמלו. אם הם לא יימסו לחלוטין, ממשיכים לרסק אותo עם מעבד המזון הידני, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מניחים את בלילת המוס לצינון מוחלט.
מוסיפים את השמנת המתוקה לקערת מערבל מזון ומקציפים, עד קבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך בלילת התותים.
הכנת גנאש שוקולד: (המלצה)
מוסיפים את קוביות שוקולד המריר והשמנת המתוקה לסיר קטן. מביאים לסף רתיחה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד להמסת השוקולד, וקבלת מרקם אחיד וחלק. מורידים את הסיר מהכיריים, ומצננים מעט.
הרכבת הטארט: מחממים את הריבה למשך כ- 10 שניות במיקרו. מברישים את הריבה המומסת על תחתית הקלתית והדפנות. מניחים במשך כ- 5 דקות לספיגת נוזל הריבה בקלתית. יוצקים מעל לשכבת ריבת התות את גנאש השוקולד, ומישרים לשכבה אחידה. ממלאים את הקלתית במוס תותי השדה, ומיישרים. למי שמעדיף לוותר על גנאש השוקולד, ניתן לשים מעל הריבה את מוס התות ללא השוקולד ביניהם.
קישוט העוגה:
מסדרים את פרוסות תותי השדה בהיקף הטארט. במרכז מניחים את 2 המקרונים. מפזרים את סוכריות השוקולד בין טבעת התותים והמקרונים. מברישים את טבעת פרוסות התותים במעט ריבת תותים מדוללת, ומגישים.
בתאבון…
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה