טורטה קפרזה – עוגת שוקולד איטלקית ללא גלוטן

02-03-2022 | ירון צחר

עוגה קלה להכנה בעלת טעם נפלא שמוצאה מהאי קפרי שבאיטליה.
מצרכים:
200 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
200 גרם חמאה , חתוכה לקוביות בגודל בינוני
6 ביצים בטמפ’ החדר
1 כוס סוכר (200 גרם)
½1 כוסות שקדים טחונים (150 גרם)
קורט מלח
1 כף אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-160 מעלות. מרפדים תחתית תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ בנייר אפיה ומשמנים היטב את כל הדפנות בשכבה דקיקה של חמאה.
מחממים סיר קטן עם מעט מים (בערך שתי כוסות) ומניחים מעליו קערה עמידה לחום (באן מרי). לקערה מכניסים את השוקולד (שבור לקוביות או במטבעות) ואת קוביות החמאה. מערבבים בעדינות מפעם לפעם ונותנים לשוקולד ולחמאה להינמס לחלוטין.
במקביל, מפרידים את הביצים, מניחים את החלמונים בקערת מיקסר עם וו הקצפה, מקציפים על מהירות בינונית-גבוהה, תוך הוספה הדרגתית של חצי כוס סוכר, עד קבלת קרם אוורירי ובהיר.
מוסיפים שתי כפות של קרם השוקולד לקרם החלמונים וטורפים היטב. מיד לאחר מכן, מוסיפים בהדרגה את קרם החלמונים לקרם השוקולד (טמפרור).
מקפלים פנימה את קמח השקדים, לקבלת בלילה סמיכה ואחידה.
שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר יחד עם וו ההקצפה, יוצקים פנימה את החלבונים יחד עם קורט מלח ומתחילים הקצפה במהירות בינונית-נמוכה. כעבור כחצי דקה, מגבירים למהירות בינונית ומתחילים להוסיף בהדרגה את יתר הסוכר. ממשיכים בהצקפה מהירה, עד קבלת קצף אוורירי, יציב ומבריק (כ-3 דקות).
בעזרת מרית מקפלים בהדרגה את קצף החלבונים בבלילת השוקולד, כל פעם כשליש מהכמות. בקיפולים האחרונים, חשוב לשמור כמה שניתן על אווריריות ותנועות עדינות.
יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה, מחליקים, מניחים במרכז התנור ואופים כ-50-60 דקות, עד ששטח הפנים מעט סדוק וקיסם יוצא מעט לח מנעיצה במרכז העוגה. חשוב מאוד לא לאפות יתר על המידה.
מצננים לחלוטין, מחלצים מהתבנית ומפזרים מעל אבקת סוכר. מומלץ להגיש עם אספרסו חזק, ליקר שקדים.
שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי בבישול איטי

כאשר מגיעה השבת הגשומה הראשונה של החורף, אחת המסורות המשפחתית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פפנאש רומני

פפנאש, הגרסה הגבינתית לדונאט ולסופגניות חנוכה – עטור ריבה, שמנת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ מרוקאי קלאסי

מתכון מנצח לספינג’ מרוקאי שמתאים לחג אבל גם לכל השנה –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לביבות בטטה מושלמות לחנוכה

לביבות בטטה קלות ומהירות להכנה. לביבות בעלות מתיקות עדינה, לצד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

קסם של סופגניות בשלושה מצרכים בלבד! אין ביצים, אין צורך…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות