אין חורף בלי עוגת תותים, אז כל עוד הם כאן, קבלו מתכון לעוגת תותים טעימה ושווה
מצרכים:
לטורט:
2 ביצים
קורט מלח
125 גרם סוכר
2 חבילות סוכר וניל
60 גרם שמן קנולה
125 גרם קמח
1.5 כפית אבקת אפייה
75 גרם ליקר
עבור הקרם:
1 חבילה אינסטנט פודינג
1 כוס חלב
2 כפות סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה
לקישוט:
500 גרם תותים
1 חבילה ג’לי תותים
2 כוסות מים חמים
125 מ”ל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
סוכריות לקישוט
אופן ההכנה:
הכנת הטורט:
מוסיפים לקערת מיקסר את הביצים עם מלח, סוכר וסוכר וניל ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה.
מוסיפים לקערה את הביצה והשמן ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד.
מרפדים את תחתית תבנית אפייה שבקוטר 26 ס”מ בנייר אפייה. יוצקים את הבלילה לתבנית. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפ’ של-180 מעלות, ואופים במשך 20-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מניחים לעוגה להתקרר לטמפ’ החדר, ומחלצים את העוגה מדפנות התבנית.. חותכים את הטורט ל- 3 שכבות.
הכנת הקרם:
מוסיפים את חומרי הקרם לקערת מיקסר, ומערבלים עד לקבלת קרם יציב.
מניחים טבעת עוגה מסביב לבסיס העוגה ומורחים את הקרם על הבסיס. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות. מורחים קרם וניל על כל פני אחד משלושת פרוסות הטורט.
הכנת התותים:
שוטפים את התותים וחותכים לחתיכות קטנות ומפזרים על הקרם. יש להטמיע את חתיכות התותים בתוך שכבת הקרם.
הכנת זיגוג העוגה:
מוסיפים לקערה את תוכן שקית הג’לי תות השדה. יוצקים לקערה 2 כוסות מים רותחים, ומערבבים עד שהאבקה נמסה והנוזל מתחיל להסמיך. בעזרת כף יוצקים את הג’לי על התותים , כך שהתותים נעטפים בג’לי. מכניסים את הטורט למקרר עד להגשה. לפני ההגשה מפזרים מעל פני הטורט סוכריות לקישוט (לא חובה).
זהבה פוזניאנסקי
11.02.2023
תודה רבה!