טורט תותים עם קרם וניל

09-02-2023 | ירון צחר

אין חורף בלי עוגת תותים, אז כל עוד הם כאן, קבלו מתכון לעוגת תותים טעימה ושווה

מצרכים:
לטורט:
2 ביצים
קורט מלח
125 גרם סוכר
2 חבילות סוכר וניל
60 גרם שמן קנולה
125 גרם קמח
1.5 כפית אבקת אפייה
75 גרם ליקר
עבור הקרם:
1 חבילה אינסטנט פודינג
1 כוס חלב
2 כפות סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה
לקישוט:
500 גרם תותים
1 חבילה ג'לי תותים
2 כוסות מים חמים
125 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
סוכריות לקישוט
אופן ההכנה:
הכנת הטורט:
מוסיפים לקערת מיקסר את הביצים עם מלח, סוכר וסוכר וניל ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה.
מוסיפים לקערה את הביצה והשמן ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד.
מרפדים את תחתית תבנית אפייה שבקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה. יוצקים את הבלילה לתבנית. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפ' של-180 מעלות, ואופים במשך 20-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מניחים לעוגה להתקרר לטמפ' החדר, ומחלצים את העוגה מדפנות התבנית.. חותכים את הטורט ל- 3 שכבות.
הכנת הקרם:
מוסיפים את חומרי הקרם לקערת מיקסר, ומערבלים עד לקבלת קרם יציב.
מניחים טבעת עוגה מסביב לבסיס העוגה ומורחים את הקרם על הבסיס. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות. מורחים קרם וניל על כל פני אחד משלושת פרוסות הטורט.
הכנת התותים:
שוטפים את התותים וחותכים לחתיכות קטנות ומפזרים על הקרם. יש להטמיע את חתיכות התותים בתוך שכבת הקרם.
הכנת זיגוג העוגה:
מוסיפים לקערה את תוכן שקית הג'לי תות השדה. יוצקים לקערה 2 כוסות מים רותחים, ומערבבים עד שהאבקה נמסה והנוזל מתחיל להסמיך. בעזרת כף יוצקים את הג'לי על התותים , כך שהתותים נעטפים בג'לי. מכניסים את הטורט למקרר עד להגשה. לפני ההגשה מפזרים מעל פני הטורט סוכריות לקישוט (לא חובה).

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל חמוץ מתוק עם חבושים ושזיפים

מתכון זה אנו אוכלים בארוחות שישי. זהו מאכל מנחם ומתקתק…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוף ותפוחי אדמה בזעתר

מחפשים מנה שזמן ההכנה שלה היא 10 דקות ואז היא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט אבוקדו בסגנון גואקמולי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת ברוריה קיים. בכל שבת, רגע…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה

זו אחת מהמנות האלה שפשוט מרגישות "כמו של פעם" –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קרמשניט עם טעם של פעם

עוגת קרמשניט כמו בקונדיטוריה. הקינוח הכי שווה, מריבועי בצק עלים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש בצל וכרישה צרפתי אמיתי

קיש בצל טעים ברמות, קל הכנה מתאים לכל אירוח חלבי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מטבלים חלביים מפנקים

מי לא אוהב מטבלי גבינה עם לחם טרי? כל מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

רולדת עכביש מושחתת

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סקורדליה – ממרח שקדים ושום יווני

המתכון הזה מגיע הישר מסבתא בלה, שעלתה מיוון והביאה איתה…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - טורט תותים עם קרם וניל - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.