טורט תותים עם קרם וניל

09-02-2023 | ירון צחר

אין חורף בלי עוגת תותים, אז כל עוד הם כאן, קבלו מתכון לעוגת תותים טעימה ושווה

מצרכים:
לטורט:
2 ביצים
קורט מלח
125 גרם סוכר
2 חבילות סוכר וניל
60 גרם שמן קנולה
125 גרם קמח
1.5 כפית אבקת אפייה
75 גרם ליקר
עבור הקרם:
1 חבילה אינסטנט פודינג
1 כוס חלב
2 כפות סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה
לקישוט:
500 גרם תותים
1 חבילה ג’לי תותים
2 כוסות מים חמים
125 מ”ל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
סוכריות לקישוט
אופן ההכנה:
הכנת הטורט:
מוסיפים לקערת מיקסר את הביצים עם מלח, סוכר וסוכר וניל ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה.
מוסיפים לקערה את הביצה והשמן ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד.
מרפדים את תחתית תבנית אפייה שבקוטר 26 ס”מ בנייר אפייה. יוצקים את הבלילה לתבנית. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפ’ של-180 מעלות, ואופים במשך 20-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מניחים לעוגה להתקרר לטמפ’ החדר, ומחלצים את העוגה מדפנות התבנית.. חותכים את הטורט ל- 3 שכבות.
הכנת הקרם:
מוסיפים את חומרי הקרם לקערת מיקסר, ומערבלים עד לקבלת קרם יציב.
מניחים טבעת עוגה מסביב לבסיס העוגה ומורחים את הקרם על הבסיס. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות. מורחים קרם וניל על כל פני אחד משלושת פרוסות הטורט.
הכנת התותים:
שוטפים את התותים וחותכים לחתיכות קטנות ומפזרים על הקרם. יש להטמיע את חתיכות התותים בתוך שכבת הקרם.
הכנת זיגוג העוגה:
מוסיפים לקערה את תוכן שקית הג’לי תות השדה. יוצקים לקערה 2 כוסות מים רותחים, ומערבבים עד שהאבקה נמסה והנוזל מתחיל להסמיך. בעזרת כף יוצקים את הג’לי על התותים , כך שהתותים נעטפים בג’לי. מכניסים את הטורט למקרר עד להגשה. לפני ההגשה מפזרים מעל פני הטורט סוכריות לקישוט (לא חובה).

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת אגוזים ושוקולד- לפסח

העוגה הזו היא העוגה המסורתית אצלנו בפסח, נטולת ״פוזה״, חסרת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרגיות בטריאקי, שום וכוסברה

חום יולי-אוגוסט כבר כאן. נכנסת הביתה, מדליקה מזגן, לוגמת מים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט מלפפון ונענע לליל הסדר

אבא, יצא מוקדם בבוקר, לשוק מחנה יהודה, כדי ״להרגיש את…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוף מצופה סגנון KFC כשל”פ בתנור

המתכון הבא כל כך פשוט וטעים של עוף קריספי ועסיסי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחמניות לפסח

קבלו מתכון מנצח שמככב אצלי כל ליל סדר ללחמניות כשרות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

בראוניז שוקולד מריר (ללא גלוטן)

״ אל תסתכל בקנקן-אלא במה שיש בו״… פתגם, שמתאים לכל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לברק סולו במחבת-לכבוד שבת

ארוחת ליל שבת בווריאציה קצת שונה: דג לברק טרי, בלימון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה על קלתית בראוניז

עצרו הכל ותכינו את עצמכם לחוויה המופלאה הבאה – עוגת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מוקפץ פילה עוף עם פטריות חצילים ופסטה

פעם חריף, פעם מתקתק ופעם שניהם. כל שצריך הוא לפתוח…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פרסבורגר פרג מהחלומות!

פרסבורגר פרג היא המלכה של עוגות הפרג, היא עוגת שמרים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פטריות מוקפצים וקינואה

מעדן בריאות משגע! קל להכנה וטעים כל כך, יהפוך להיות…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוזים שלמים וריחנית

חורף קר וגשום בירושלים. מטריה, לא רלבנטית לרוח המתפרצת ,המהתלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות