מצרכים (לכ-4 סועדים):
לגביעי תפוחי האדמה:
3 תפוחי אדמה בינוניים
2 כפות קמח
1 ביצה
1 כף שמן
קורט מלח ופלפל שחור
למילית:
3 כבדי עוף נקיים משומן
1 בצל קצוץ
4 פטריות שמפיניון פרוסות
1/4 כוס יין אדום
קורט אורגנו
קורט מלח ופלפל
לקישוט:
עלי פטרוזיליה קצוצים דק
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
גביעי תפוחי האדמה:
מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר עם מים רותחים. מכסים את הסיר עם מכסה. מביאים לרתיחה נוספת, מחלישים את הלהבה לנמוכה, ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים (נועצים מזלג שננעץ בקלות). מורידים את הסיר מהכיריים. מצננים את תפוחי האדמה. מקלפים את הקליפה, ומניחים בקערה. מועכים את תפוחי האדמה בעזרת ממחה. מוסיפים את הביצה, הקמח, השמן, ומתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים היטב עד שמתקבל מרקם אחיד וחלק. מוסיפים את התערובת למזלף. מניחים 4 כוסיות סיליקון הפוכים (הפתח שלהן מכוון כלפי מטה) על נייר אפייה המונח על תבנית אפייה. רצוי שהכוסיות יהיו במרווחים די גדולים האחת מהשנייה. מזליפים את תערובת תפוחי האדמה סביב כל כוסית, מתחילים מהבסיס ויוצרים טבעות עד שמגיעים לקצה העליון, גם אותו מכסים בהזלפה. כך אנו נקבל גביע תפוחי אדמה. חוזרים על הפעולה לכל ארבעת הכוסיות. מכניסים את התבנית לתנור אפיה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים עד שגביעי תפוחי האדמה מקבלים גוון זהוב ויפה. מוציאים את התבנית מהתנור, ומניחים לגביעים להצטנן. לאחר שהצטננו, מחלצים בעדינות את כוסיות הסיליקון מגביעי תפוחי האדמה. מניחים את הגביעים כך שהחלק הפתוח יפנה כלפי מעלה.
כבדי העוף:
מוסיפים את כבדי העוף למחבת עם שכבת שמן דקיקה, שחומם לחום גבוה מאד. צולים את כבדי העוף במשך כ- 2 דקות מכל צד. מתבלים במלח ופלפל שחור. מורידים את המחבת מהכיריים, וחותכים את הכבדים לקוביות בגודל של כ- 2 ס”מ.
רוטב הפטריות:
מוסיפים למחבת חם עם מעט שמן את הבצל הקצוץ, ומטגנים עד שהופך לשקוף. מוסיפים את פרוסות הפטריות והאורגנו, ומטגנים עד שהן משנות את צבען. יוצקים את היין למחבת, ומבשלים, תוך כדי ערבוב, עד שנוזלי היין מתאדים. מוסיפים למחבת חצי כוס מים, ומתבלים עם מלח ופלפל שחור. כאשר הנוזלים מעט סמיכים, מוסיפים למחבת את קוביות כבדי העוף, ומבשלים יחד במשך דקה. מורידים את המחבת מהכיריים.
הרכבת המנה:
ממלאים את כביעי תפוחי האדמה במילית. מניחים את המילית בתבנית המרופדת בנייר אפייה. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שמחומם ל- 180 מעלות. אופים במשך כ-5 דקות. מוציאים את הגביעים מהתנור. מניחים כל גביע בצלחת הגשה. מפזרים מעל המילית מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.
בתאבון…
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה