כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

10-03-2025 | ניצן פוגל

 

תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים, קל להכנה וללא צורך באפייה, זו גם דרך מקורית שתאפשר לכם לעשות פעילות כיפית וטעימה עם הנכדים לכבוד החג. כי גם לכדורי שוקולד מותר להתחפש. נתקלתי במתכון הזה ברשת והייתי חייבת לנסות בעצמי. אל תפספסו את המתכון הזה!

מצרכים:

300 גרם שוקולד מריר
350 גרם שמנת מתוקה/ צמחית
250 גרם ביסקוויטים (שרוול)
סוכריות צבעוניות לקישוט
מילויים לבחירתכם (ממרח שוקולד/ חלווה/ שקדים/ תמרים ועוד)

אופן ההכנה:

נמיס את השוקולד עם השמנת כדקה וחצי במיקרו (בפולסים של 30 שניות כל פעם כדי שהשוקולד לא יישרף (או בסיר קטן על אש נמוכה) יש לערבב עד להמסה מלאה של השוקולד ובלילה חלקה.
נטחן את הביסקוויטים לאבקה, נוסיף את תערובת השוקולד לביסקוויטים ונערבב לאיחוד.
ניקח נייר אפייה ונשים עליו את הבצק את הבצק, מעליו נניח עוד נייר אפייה ונקפל את הקצוות של ניירות האפייה ונעבור עם מערוך ונרדד עד שכל הבצק יהיה שטוח על גבי נייר האפייה מכל הכיוונים.
לאחר מכן נוריד את נייר האפייה העליון (לשמור אותו בצד) ונשפוך מעל הבצק את הסוכריות לקישוט ונפזר אותם על כל הבצק בעזרת היד באופן אחיד ונהדק אותן לבלילה (צריך כמות גדולה של סוכריות – יש לקחת זאת בחשבון),

לאחר מכן נכניס למקרר ל-10 דקות – לא להכניס ליותר מזה כי התערובת תתקשה מדיי ואנחנו צריכים אותה גמישה לקיפול.
מניחים את נייר האפייה ששמרנו בצד מעל הצד עם הסוכריות – הופכים את הבצק שהסוכריות כלפי מטה וחלקו העליון זה הבצק בלי הסוכריות, נסיר את נייר האפייה.
נחרוץ עיגולים (ככל שהעיגול קטן יותר כך יצאו יותר אוזני המן מהבצק) נשים במרכז העיגול את המילוי שרוצים, וסוגרים את הקצוות לצורת משולש אוזן המן. שמים בצד.


אחרי שסיימנו להכין את כל הבצק ואוזני ההמן מוכנים – יש להכניס לקירור שהבצק יתקשה עוד. רצוי להשאיר בקירור. והנה קיבלתם כדורי שוקולד בצורת אוזן המן.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל חמוץ מתוק עם חבושים ושזיפים

מתכון זה אנו אוכלים בארוחות שישי. זהו מאכל מנחם ומתקתק…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוף ותפוחי אדמה בזעתר

מחפשים מנה שזמן ההכנה שלה היא 10 דקות ואז היא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט אבוקדו בסגנון גואקמולי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת ברוריה קיים. בכל שבת, רגע…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה

זו אחת מהמנות האלה שפשוט מרגישות "כמו של פעם" –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קרמשניט עם טעם של פעם

עוגת קרמשניט כמו בקונדיטוריה. הקינוח הכי שווה, מריבועי בצק עלים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש בצל וכרישה צרפתי אמיתי

קיש בצל טעים ברמות, קל הכנה מתאים לכל אירוח חלבי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מטבלים חלביים מפנקים

מי לא אוהב מטבלי גבינה עם לחם טרי? כל מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

רולדת עכביש מושחתת

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סקורדליה – ממרח שקדים ושום יווני

המתכון הזה מגיע הישר מסבתא בלה, שעלתה מיוון והביאה איתה…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - כדורי שוקולד בצורת אוזני המן - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.