מצרכים:
300 גרם שוקולד מריר
350 גרם שמנת מתוקה/ צמחית
250 גרם ביסקוויטים (שרוול)
סוכריות צבעוניות לקישוט
מילויים לבחירתכם (ממרח שוקולד/ חלווה/ שקדים/ תמרים ועוד)
אופן ההכנה:
נמיס את השוקולד עם השמנת כדקה וחצי במיקרו (בפולסים של 30 שניות כל פעם כדי שהשוקולד לא יישרף (או בסיר קטן על אש נמוכה) יש לערבב עד להמסה מלאה של השוקולד ובלילה חלקה.
נטחן את הביסקוויטים לאבקה, נוסיף את תערובת השוקולד לביסקוויטים ונערבב לאיחוד.
ניקח נייר אפייה ונשים עליו את הבצק את הבצק, מעליו נניח עוד נייר אפייה ונקפל את הקצוות של ניירות האפייה ונעבור עם מערוך ונרדד עד שכל הבצק יהיה שטוח על גבי נייר האפייה מכל הכיוונים.
לאחר מכן נוריד את נייר האפייה העליון (לשמור אותו בצד) ונשפוך מעל הבצק את הסוכריות לקישוט ונפזר אותם על כל הבצק בעזרת היד באופן אחיד ונהדק אותן לבלילה (צריך כמות גדולה של סוכריות – יש לקחת זאת בחשבון),
לאחר מכן נכניס למקרר ל-10 דקות – לא להכניס ליותר מזה כי התערובת תתקשה מדיי ואנחנו צריכים אותה גמישה לקיפול.
מניחים את נייר האפייה ששמרנו בצד מעל הצד עם הסוכריות – הופכים את הבצק שהסוכריות כלפי מטה וחלקו העליון זה הבצק בלי הסוכריות, נסיר את נייר האפייה.
נחרוץ עיגולים (ככל שהעיגול קטן יותר כך יצאו יותר אוזני המן מהבצק) נשים במרכז העיגול את המילוי שרוצים, וסוגרים את הקצוות לצורת משולש אוזן המן. שמים בצד.
אחרי שסיימנו להכין את כל הבצק ואוזני ההמן מוכנים – יש להכניס לקירור שהבצק יתקשה עוד. רצוי להשאיר בקירור. והנה קיבלתם כדורי שוקולד בצורת אוזן המן.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה