כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

17-03-2024 | ניצן פוגל

 

תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים, קל להכנה וללא צורך באפייה, זו גם דרך מקורית שתאפשר לכם לעשות פעילות כיפית וטעימה עם הנכדים לכבוד החג. נתקלתי במתכון הזה ברשת והייתי חייבת לנסות בעצמי. אל תפספסו את המתכון הזה!

מצרכים:

300 גרם שוקולד מריר
350 גרם שמנת מתוקה/ צמחית
250 גרם ביסקוויטים (שרוול)
סוכריות צבעוניות לקישוט
מילויים לבחירתכם (ממרח שוקולד/ חלווה/ שקדים/ תמרים ועוד)

אופן ההכנה:

נמיס את השוקולד עם השמנת כדקה וחצי במיקרו (בפולסים של 30 שניות כל פעם כדי שהשוקולד לא יישרף (או בסיר קטן על אש נמוכה) יש לערבב עד להמסה מלאה של השוקולד ובלילה חלקה.
נטחן את הביסקוויטים לאבקה, נוסיף את תערובת השוקולד לביסקוויטים ונערבב לאיחוד.
ניקח נייר אפייה ונשים עליו את הבצק את הבצק, מעליו נניח עוד נייר אפייה ונקפל את הקצוות של ניירות האפייה ונעבור עם מערוך ונרדד עד שכל הבצק יהיה שטוח על גבי נייר האפייה מכל הכיוונים.
לאחר מכן נוריד את נייר האפייה העליון (לשמור אותו בצד) ונשפוך מעל הבצק את הסוכריות לקישוט ונפזר אותם על כל הבצק בעזרת היד באופן אחיד ונהדק אותן לבלילה (צריך כמות גדולה של סוכריות – יש לקחת זאת בחשבון),

לאחר מכן נכניס למקרר ל-10 דקות – לא להכניס ליותר מזה כי התערובת תתקשה מדיי ואנחנו צריכים אותה גמישה לקיפול.
מניחים את נייר האפייה ששמרנו בצד מעל הצד עם הסוכריות – הופכים את הבצק שהסוכריות כלפי מטה וחלקו העליון זה הבצק בלי הסוכריות, נסיר את נייר האפייה.
נחרוץ עיגולים (ככל שהעיגול קטן יותר כך יצאו יותר אוזני המן מהבצק) נשים במרכז העיגול את המילוי שרוצים, וסוגרים את הקצוות לצורת משולש אוזן המן. שמים בצד.


אחרי שסיימנו להכין את כל הבצק ואוזני ההמן מוכנים – יש להכניס לקירור שהבצק יתקשה עוד. רצוי להשאיר בקירור. והנה קיבלתם כדורי שוקולד בצורת אוזן המן.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרוסות תפוחי אדמה קריספיות בתנור

זוהי תוספת מדהימה שמתחסלת תוך כמה דקות בזכות הקריספיות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז מלא בסגנון סיני

המנה הזו היא תוספת מושלמת לארוחה בסגנון אסייתי. היא מתאימה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

בורקס גבינות מעלי אורז (נטול גלוטן)

פותחת את דלתות הארון ותוהה מה מתחשק לי להכין עכשיו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה עם פירות יער וקרם וניל

עוגת גבינה נימוחה עם קרם וניל וזיגוג קונפיטורת פירות יער…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

הום פרייז – התוספת המושלמת

המתכון הכי טעים שתכינו של ההום פרייז המושלם. קוביות תפוחי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סביצ׳ה בהרכבה עצמית

התחברתי לשלל הצבעים, הריחות והאפשרויות הרבות במנה המסקרנת הזו. היתרונות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קרואסון שקדים כמו בבתי הקפה

קרואסון שקדים הוא אחד המאפים הכי טעימים שיש. קריספי מבחוץ,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שיש קלאסית

מתכון לעוגת שיש בחושה שתמיד טוב שיש בבית, עוגת שיש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת קוקוס, אגוזי לוז ושוקולד לבן

מי לא אוהב את כדורי השוקולד של “רפאלו”? קבלו מתכון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות קוואקר ושוקולד טבעוניות

נכון, שלפעמים ללא התראה מוקדמת מתחשק משהו מתוק , אבל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דאבל קרמבל תפוחים

״תנחשו מה יש הערב לקינוח?״ היתה שואלת חמותי היקרה ז״ל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות