כדורי תמרים ואגוזים

14-03-2024 | מילכה דיין

יש דבר יותר טעים ומתאים למשלוח המנות מאשר תמר עם אגוזים או שקדים? זה היה גם חלק בלתי נפרד מה״ביס״ המתוק בסיומה של ארוחת הצהריים, אצל דודה של אמא, בקטמון. הייתה מגישה לשולחן מיני מתוקים: מרציפן, מעויני פומלה מסוכרים, רצועות תפוזים מתוקות ודביקות … ומיני עוגיות. הכל היה מסודר בכלי כסף, מבהיקים, עם מפית נייר בדוגמאת תחרה.

 

החומרים הדרושים:

קופסת תמרים מג׳עול (900-1,000 גר’) כ-30 תמרים.

1 כוס שקדים/ אגוזי מלך/ פקאן

1/2 כוס סומסום קלוי או טבעי, רגיל או מלא

1-2 כף סילאן

1 כף גדושה של טחינה גולמית או חמאת בוטנים.

1 כפית קינמון טחון

1/4 כפית מלח או חופן ביגלה עם מלח (כן! כן!)

אופן ההכנה:

מגלענים את התמרים, מסירים את העוקץ ובודקים שאינו שחור או מתולע בתוכו.

קוצצים את התמרים מעט, להקל על מעבד המזון .

מכניסים את האגוזים והשקדים למעבד המזון ומפעילים במספר פולסים לחיתוך גס.

מוסיפים את התמרים הקצוצים, לאגוזים הקצוצים גס ומוסיפים את הסילאן, הסומסום, הטחינה והקינמון.

מוסיפים את המלח.

מפעילים לפולסים קצרים לקיצוץ נוסף, ערבול וערבוב עד לאחידות.

(זהירות: להיזהר מהפעלת יתר, כדי שנקבל מרקם עם חתיכות ולא סוג של ״ חרוסת״). אם העיסה פירורית ולא ניתן לכדרר ולמעוך אותה, ניתן להוסיף או טחינה או סילאן או כפית מים.

לקרר לחצי שעה לפחות. לכדרר לכדורים קטנים-״ביסים״ ולסדר בקופסא. ניתן לכדרר בקוקוס, לטעמי זה רק מלכלך.

ניתן להכניס להקפאה ולהוציא ל… ״ביס קטן ומתוק, שעושה את העבודה״!

מתוק לו … מתוק לו.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים, פסח,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גלידת חמאת בוטנים ביתית מענגת

רוצים גם אתם להכין את הגלידה המושלמת ב-10 דקות הכנה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחמניות סלק עלים ובולגרית

בילדותי, אמא הייתה חותכת את סלק העלים ומייבשת על נייר…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות