מצרכים:
1 ק"ג בטטות קלופות (אפשר להוסיף תפו"א אחד)
½1 כף רוטב סויה משובח
3/4 כוס (או יותר, לפי הצורך) קמח
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור טחון טרי
1 ביצה
לטיגון:
חמאה
לרוטב:

אופן ההכנה:
מבשלים את הבטטות במים, עד שהן מתרככות. מסננים ומקררים.
מועכים את הבטטות, מוסיפים סויה, קמח, מלח ופלפל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצרים לביבות ומטגנים במחבת טפלון שטוחה במעט חמאה, על אש נמוכה.

לגרסה הבריאה יותר, ניתן גם לאפות בתנור – רק חשוב להבריש את נייר האפייה עם מעט שמן לפני שמניחין אותן שלא ידבקו. לאפות כ-20 דקות עד שמתחילות לקבל צבע מעט שחור בקצוות. אני אופה אותן כבר שנים בתנור ללא טיגון והן יוצאות מושלמות.

במקביל מערבבים את מצרכי המטבל, טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים את הלביבות חמות, עם הרוטב בצד.
בהצלחה ובתאבון
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה