חומרים הדרושים:(לתבנית ל-8 מנות)
עלי לזניה ( בחישוב של כיסוי השטח-ארבע שכבות, לפחות)
1 קופסת עגבניות מרוסקות גדולה (אפשר עם בזיליקום)
500 גר גבינה לבנה+ קופסת קוטג׳
2 ביצים (לא חובה)
עלי בזיליקום קצוצים דק ( לא חובה) או ממרח פסטו מוכן
2 כפיות שמן זית (למריחת התבנית וכפית לעגבניות)
גבינה צהובה ( חתוכה/מגורדת)
לציפוי-1/2 כוס חלב+ 1 כף קמח+ 1 ביצה
אופן ההכנה:
-מורחים את התבנית בשמן זית
מסדרים בשכבות:
-מניחים את העלים לפי התבנית
-מוזגים משילוב הגבינות
-מניחים מעל גבינה צהובה
-מוזגים מרוטב העגבניות(+ כף פסטו או עלים ,קורט מלח קורט פלפל שחור)
-עלי בזיליקום או פסטו
לכיסוי מעל:
-מערבבים יחד ביצה טרופה עם חלב
-לכסות בנייר אלומיניום 20 דקות עד שמבעבע ומשחים בצדדים
-אפשר לפזר עוד קצת גבינה צהובה ולאפות פתוח…
עוד מספר דקות…
ולהנות 😋
חיה זלוטו
21.10.2023
שכבה אחת בלבד?
מילכה דיין
23.10.2023
חיה יקרה
הלזניה היא בשכבות:
שכבת עלי לזניה ושכבה של הרוטב. מצויין ומצולם במתכון.
תהני😋מוזמנת להכנס לבלוג
http://www.meshubaha.com
ולהנות משלל המתכונים והסיפורים שלי.
Debbie
22.12.2023
יאמי