לזניית תרד וגבינות

20-11-2023 | ניצן פוגל

לא סתם פאר מטבח איטלקי, אלא מתכון שכולל את כל צבעי הדגל. עגבניות, גבינות ותרד יהפכו את מאפה שכבות הפסטה האהוב לחגיגה של ממש. ניתן להגיש כמנה עיקרית בארוחה חלבית או כארוחת ערב משגעת.

מצרכים:

1 קופסת שימורים (800 מ”ל) עגבניות מרוסקות

1 שמנת לבישול

1 חבילת תרד

1 כף שום כתוש

1 קוטג’

2 ביצים טרופות

1/4 גבינת פרומעז (מגיע בגליל קטן)

200 גרם פרמז’ן

1 בצל

1 חבילת דפי פסטה

מלח ופלפל לפי הטעם

 

הוראות הכנה:

חותכת את הבצל לקוביות, מוסיפה את התרד חתוך, מוסיפה מלח ופלפל. בנפרד לוקחת קערה גדולה שבתוכה אני שמה את הקוטג’, את השימורים של העגבניות, את השמנת וחתיכות קטנות של פרומעז ומערבבת היטב את התערבת.


שליש מהכמות אני שמה בנפרד בקערה קטנה ואליה אני מוסיפה את הביצים הטרופות. את הבצל והתרד שטיגנו אני מוסיפה לקערה הגדולה של הבלילה יחד עם השום ומערבבת.

לוקחים תבנית מלבנית שמים בתחתית מעט מים ומתחילים להניח שכבה ראשונה של דפי פסטה שתכסה את קרקעית התבנית ומעל לשפוך חצי מהכמות של הבלילה עם התרד והבצל, מעל לסדר עוד קומה של דפי לזניה ומעלה לשפוך את יתרת הבלילה שנשארה בקערה הגדולה, ולסדר מעל עוד קומה של עלי לזניה ומעליהם את הבלילה שנמצאת בקערה הקטנה, לפזר מלמעלה את הפרמז’ן ולהכניס לתנור שחומם מראש על טורבו 180 מעלות עם כיסוי של רדיד אלומיניום. אחרי שעה של אפייה יש להוריד את הרדיד ולתת ללזניה עוד רבע שעה ללא כיסוי.

בתאבון ובהצלחה.

 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, פשטידות, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת כתר מבצק בריוש במילית שוקולד אגוזים וצימוקים

הכתירו את השולחן עם מלכת העוגות הנפלאה הזו – עוגת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ

מסיימת בנחת את המקלחת, לאחר שחייה במים הקרירים בבריכת הקיבוץ…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרמבו עשירה

אם אתם מחפשים קינוח מפנק, עשיר וטעים שישבה כל אדם…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה, בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרעצל בווארי

אין כמו לפתוח את היום עם פרעצל בווארי- ממש חלום!

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מקלובה (טבולה) עוף- ירקות צבעוני וריחני

אין צורך להציג את סלט הטבולה עם הבורגול, או המג׳דרה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לחמעג’ון – הגרסה הביתית

מתכון ללחמעג’ון (לחמה בעג’ין בערבית, או ‘ספיחה’ בגרסה הסוריה), הוא…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קלצונה

אין צורך להציג את המטבח האיטלקי הכל-כך טעים וצבעוני. מגוון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי גבינה עם תפוחים מקורמלים וקרם לימון כשר לפסח

הכירו את פאי הגבינה הכשר לפסח עם טוויסט מפתיע –…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס מקמח שקדים ללא גלוטן

בחרתם, או נאלצתם לבחור באורח חיים נטול גלוטן ותהיתם איך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

הסירים כבר מזמן מונחים על הכיריים. ריח ממולאים מתפשט בחלל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות