החומרים לכיכר לחם גבוהה
(בתבנית אינגליש קייק מתכת גבוהה)
3 כוסות קמח (כוסמין) לבן/מלא
בירה לבנה/ שחורה 330-500
1/4 כוס שמן זית
2/3 כפית מלח שטוחה
1/2 כפית סוכר לבן/חום
1 אבקת אפייה (או כפית סודה לשתיה)
1/2 שקית משפר אפייה (או עוד 1/2 אבקת אפיה)
תוספות
-זיתים, אגוזים, עגבניות מיובשות, קוואקר, זרעי פשתן טחונים… וכו׳
-סומסום/קוואקר לפיזור למעלה
אופן ההכנה
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק לאפיית לחם, או מניחים נייר אפיה.
-קוצצים גס את הזיתים/אגוזים/עגבניות מיובשות.
-מערבבים בקערה: קמח, סוכר, אבקת אפיה ומלח.
-יוצקים בהדרגה את הבירה ושמן זית ומערבבים לעיסה חלקה ללא גושים.
-מוסיפים לתערובת את האגוזים/זיתים/ עגבניות ומערבבים ערבוב אחד,עד שנבלעים בתערובת.
-שופכים את התערובת לתבנית.
-אופים בתנור החם (175 מעלות )45-50 דקות
עד שהקיסם הננעץ במרכז הלחם יוצא יבש.
-לקרר על רשת ולחכות שיצטנן מעט ואז לפרוס
ולהתענג על הקול הקראנצ׳י…
סלט ירקות ומבחר גבינות
ויש אישור להתחיל להנות 😋
אילנה הופטמן
26.10.2023
מה עם התפחה?
מילכה דיין
29.10.2023
אין צורך בהתפחה…
המפגש בין הבירה לשאר החומרים יוצר בעבוע ותסיסה חזקה שעוזרת ללחם להיות אורירי וטעים.
מתכון בקלות… ממש קסם!
למתכונים נוספים הכנסי לבלוג ותהני…
http://www.meshubaha.com
efrat zanger
28.10.2023
הי , ללא התפחה בכלל???
מילכה דיין
29.10.2023
ללא התפחה בכלל…
המפגש בין הבירה לחומרים היבשים, יוצרת בעבוע ותסיסה חזקה,המאפשרת כניסת אויר ויוצרת לחם מהיר הכנה,קליל ואוורירי …
וטעים.😋
ממש כמו קסם.
ב ה צ ל ח ה🙏
מוזמנת להכנס לבלוג המתכונים שלי ולהנות ממתכונים קלים, ביתיים, מופחתי סוכרים ושומנים…וטעימים .
http://www.meshubaha.com