לחם בירה מפתיע

26-10-2023 | מילכה דיין

אפיית לחם, פעמים רבות, מקבילה להולדת תינוק. חשיבה, תכנון, עיבוד, לישה, המתנה ארוכה

התפחה, התפחה שניה… המון סבלנות והמתנה,

עד שהוא נכנס לתנור ויוצא לאוויר העולם, פחות או יותר מושלם, גם אם הוא גבוה נמוך או מקומט.

כמובן הגאווה הענקית, שאני יצרתי את היצירה המופלאה הזו…והיא לגמרי שלי, או שלנו.

ניסיתי מתכונים שונים, עם קמחים שונים, עם ונטולי גלוטן והאמת, נשביתי בקסמו של לחם הבירה.

מהיר הכנה וטעים. מפתיע כל פעם מחדש. עולה ותופח, ללא תלות בטמפרטורת החדר, ללא חימום מוקדם של התנור, ללא התפחה כפולה!

ממש קסם!!!

נסו ותתאהבו😍

החומרים לכיכר לחם גבוהה

(בתבנית אינגליש קייק מתכת גבוהה)

3 כוסות קמח (כוסמין) לבן/מלא

בירה לבנה/ שחורה 330-500

1/4 כוס שמן זית

2/3 כפית מלח שטוחה

1/2 כפית סוכר לבן/חום

1 אבקת אפייה (או כפית סודה לשתיה)

1/2 שקית משפר אפייה (או עוד 1/2 אבקת אפיה)

תוספות

-זיתים, אגוזים, עגבניות מיובשות, קוואקר, זרעי פשתן טחונים… וכו׳

-סומסום/קוואקר לפיזור למעלה

אופן ההכנה

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק לאפיית לחם, או מניחים נייר אפיה.

-קוצצים גס את הזיתים/אגוזים/עגבניות מיובשות.

-מערבבים בקערה: קמח, סוכר, אבקת אפיה ומלח.

-יוצקים בהדרגה את הבירה ושמן זית ומערבבים לעיסה חלקה ללא גושים.

-מוסיפים לתערובת את האגוזים/זיתים/ עגבניות ומערבבים ערבוב אחד,עד שנבלעים בתערובת.

-שופכים את התערובת לתבנית.

-אופים בתנור החם (175 מעלות )45-50 דקות

עד שהקיסם הננעץ במרכז הלחם יוצא יבש.

-לקרר על רשת ולחכות שיצטנן מעט ואז לפרוס

ולהתענג על הקול הקראנצ׳י…

סלט ירקות ומבחר גבינות

ויש אישור להתחיל להנות 😋

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: לחמים ומאפים, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

קינוח "סמורס" מושחת

הקינוח המושלם לל"ג בעומר הישר מאמריקה: אין צורך במדורה אמיתית…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תפוח אדמה בסגנון מדורה (בתנור)

תפוח אדמה בל"ג בעומר הוא הקלאסיקה של המדורה – ריח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פוקצ’ה ביתית במחבת

מי מאיתנו לא אוהב לאכול מאפה חם וטרי? קבלו מתכון…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

הקציצות שכולם אוהבים

קציצות עוף רכות, עסיסיות ומלאות טעם, שמזכירות את הטעמים של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עשבי תיבול, שקדים קלויים ושמן זית לימוני

רוצים סלט מושלם לרוחת שישי? הסלט הזה הוא בדיוק מה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פילה דג אפוי ברוטב לימון ושום

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת יהודית פרלמן. מנת הדג הזו…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

עוגת שושני שמרים ואגוזים טעימה בטירוף

מתכון לעוגת שמרים מרהיבה וטעימה עם ניחוח מתוק של סוכר…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה מתקתקה במיקרוגל

נכון, שלפעמים, יש לנו חשק להכין, לאפות, ליצור…להמציא. לפעמים מתחשק…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוף שלם ממולא באורז וחמוציות

אם אתם מחפשים מנה שכולה רושם, ניחוחות של בית וטעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיתות ביתיות כמו ממאפייה

ריח של מאפייה בבית וטעם שמחזיר אותנו לילדות. פיתות מקמח…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

קערת בריאות מפנקת

לא צריך לבחור בין בריא למפנק – הסלט הזה עושה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - לחם בירה מפתיע - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.