לחם בירה מפתיע

26-10-2023 | מילכה דיין

אפיית לחם, פעמים רבות, מקבילה להולדת תינוק. חשיבה, תכנון, עיבוד, לישה, המתנה ארוכה

התפחה, התפחה שניה… המון סבלנות והמתנה,

עד שהוא נכנס לתנור ויוצא לאוויר העולם, פחות או יותר מושלם, גם אם הוא גבוה נמוך או מקומט.

כמובן הגאווה הענקית, שאני יצרתי את היצירה המופלאה הזו…והיא לגמרי שלי, או שלנו.

ניסיתי מתכונים שונים, עם קמחים שונים, עם ונטולי גלוטן והאמת, נשביתי בקסמו של לחם הבירה.

מהיר הכנה וטעים. מפתיע כל פעם מחדש. עולה ותופח, ללא תלות בטמפרטורת החדר, ללא חימום מוקדם של התנור, ללא התפחה כפולה!

ממש קסם!!!

נסו ותתאהבו😍

החומרים לכיכר לחם גבוהה

(בתבנית אינגליש קייק מתכת גבוהה)

3 כוסות קמח (כוסמין) לבן/מלא

בירה לבנה/ שחורה 330-500

1/4 כוס שמן זית

2/3 כפית מלח שטוחה

1/2 כפית סוכר לבן/חום

1 אבקת אפייה (או כפית סודה לשתיה)

1/2 שקית משפר אפייה (או עוד 1/2 אבקת אפיה)

תוספות

-זיתים, אגוזים, עגבניות מיובשות, קוואקר, זרעי פשתן טחונים… וכו׳

-סומסום/קוואקר לפיזור למעלה

אופן ההכנה

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק לאפיית לחם, או מניחים נייר אפיה.

-קוצצים גס את הזיתים/אגוזים/עגבניות מיובשות.

-מערבבים בקערה: קמח, סוכר, אבקת אפיה ומלח.

-יוצקים בהדרגה את הבירה ושמן זית ומערבבים לעיסה חלקה ללא גושים.

-מוסיפים לתערובת את האגוזים/זיתים/ עגבניות ומערבבים ערבוב אחד,עד שנבלעים בתערובת.

-שופכים את התערובת לתבנית.

-אופים בתנור החם (175 מעלות )45-50 דקות

עד שהקיסם הננעץ במרכז הלחם יוצא יבש.

-לקרר על רשת ולחכות שיצטנן מעט ואז לפרוס

ולהתענג על הקול הקראנצ׳י…

סלט ירקות ומבחר גבינות

ויש אישור להתחיל להנות 😋

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: לחמים ומאפים, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת שמרים במילית שוקולד

עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לזניית תרד וגבינות

לא סתם פאר מטבח איטלקי, אלא מתכון שכולל את כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דג מרוקאי

את המתכון לדג המרוקאי קיבלתי מחמותי לפני מספר שנים ומאז…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות

בילדותנו, אמא הייתה מכינה לשישי בצהריים: ארוחה קלילה ,חלבית וטעימה.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס גבינה מדפי אורז

דפי אורז הם תחליף דיאטטי מצוין וללא גלוטן לבורקס רגיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פונץ׳ (כדורי שוקולד)

מתכון קל ומהיר הכנה, שמתאימים במיוחד לעכשיו… כשהמוטיבציה לא בשמיים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שמרים נתלשת במילוי תמרים ואגוזים

תמרים ובצק, יש משהו טעים יותר מזה? עוגת שמרים עם ממרח תמרים ואגוזים שהריח…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קציצות עוף לימוניות, פיקנטיות

עדיין חם בחוץ ואני מתלבטת אם להפעיל את האוורור, שיאפשר…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות