לחם טחינה- בשעה עבודה
החומרים הדרושים:
לכיכר לחם אחת בתבנית אינגליש קייק גדולה
4 ביצים ( לטרוף במטרפה)
1 כוס ( חד״פ) טחינה גולמית ( 6 כפות )
1 כף שמן זית,
1/4 כפית מלח ( 2 קורטים)
1 כפית שטוחה דבש או סילאן או מייפל
( *אם רוצים שזה יצא מתקתק יותר, אז כף)
1/2 כוס חד״פ זרעי פשתן טחונים/קוואקר (לא חובה)
1/2 כוס מים חמים
1כפית סודה לשתייה ,או 1 שקית אבקת אפיה (להוסיף בסוף).
לפיזור מעל: סומסום או קוואקר או גרעיני חמניות
אופן ההכנה:
לטרוף הכל עד לאחידות במטרפה, או במזלג.
להכניס לתבנית אינגליש קייק, עם נייר אפיה לתנור שחומם ל 180 מעלות לחצי שעה בערך ( בדיקת קיסם).
זהו!
רגעעעע לחכות עד שיתקרר ואז אז לפרוס.
בתאבון😋
(*רצוי לאחר שמתקרר, לחתוך למספר חלקים ולהקפיא. להפשיר ולחמם בתנור או בטוסטר אובן. לא להשאיר במקרר, כי הלחם יתפורר, היות ואין בו חומר משמר).
יפה דבורי
09.06.2023
לא רשמת כמה קמח……