לחם טחינה ללא גלוטן

25-06-2023 | מילכה דיין

במסגרת ניסיונות, או ניסויים קולינאריים באפיית לחם, התוודעתי גם אל לחם הטחינה, אחיו של לחם על בסיס קמח שקדים-נטול גלוטן. ההכנה פשוטה וקצרה: ללא התפחה, ללא לישה, ללא חומרים משמרים. מעט מאוד מלח, מעט המתקה טבעית, ערבול במטרפה ידנית ו… זהו. נשבעת! חמש עד עשר דקות עבודה, חצי שעה עד ארבעים דקות בתנור, עשר דקות המתנה… ויש לכם לחם בריא, איכותי ומזין-בלי כאבי בטן או ייסורי מצפון בשעה! כוונו את השעון! ו…בתאבון 😋

לחם טחינה- בשעה עבודה

החומרים הדרושים:

לכיכר לחם אחת בתבנית אינגליש קייק גדולה

4 ביצים ( לטרוף במטרפה)

1 כוס ( חד״פ) טחינה גולמית ( 6 כפות )

1 כף שמן זית,

1/4 כפית מלח ( 2 קורטים)

1 כפית שטוחה דבש או סילאן או מייפל

( *אם רוצים שזה יצא מתקתק יותר, אז כף)

1/2 כוס חד״פ זרעי פשתן טחונים/קוואקר (לא חובה)

1/2 כוס מים חמים

1כפית סודה לשתייה ,או 1 שקית אבקת אפיה (להוסיף בסוף).

לפיזור מעל: סומסום או קוואקר או גרעיני חמניות

אופן ההכנה:

לטרוף הכל עד לאחידות במטרפה, או במזלג.

להכניס לתבנית אינגליש קייק, עם נייר אפיה לתנור שחומם ל 180 מעלות לחצי שעה בערך ( בדיקת קיסם).

זהו!

רגעעעע לחכות עד שיתקרר ואז אז לפרוס.

בתאבון😋

(*רצוי לאחר שמתקרר, לחתוך למספר חלקים ולהקפיא. להפשיר ולחמם בתנור או בטוסטר אובן. לא להשאיר במקרר, כי הלחם יתפורר, היות ואין בו חומר משמר).

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: לחמים ומאפים, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי בבישול איטי

כאשר מגיעה השבת הגשומה הראשונה של החורף, אחת המסורות המשפחתית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פפנאש רומני

פפנאש, הגרסה הגבינתית לדונאט ולסופגניות חנוכה – עטור ריבה, שמנת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ מרוקאי קלאסי

מתכון מנצח לספינג’ מרוקאי שמתאים לחג אבל גם לכל השנה –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לביבות בטטה מושלמות לחנוכה

לביבות בטטה קלות ומהירות להכנה. לביבות בעלות מתיקות עדינה, לצד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

קסם של סופגניות בשלושה מצרכים בלבד! אין ביצים, אין צורך…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות