לחם טחינה ללא גלוטן

25-06-2023 | מילכה דיין

במסגרת ניסיונות, או ניסויים קולינאריים באפיית לחם, התוודעתי גם אל לחם הטחינה, אחיו של לחם על בסיס קמח שקדים-נטול גלוטן. ההכנה פשוטה וקצרה: ללא התפחה, ללא לישה, ללא חומרים משמרים. מעט מאוד מלח, מעט המתקה טבעית, ערבול במטרפה ידנית ו… זהו. נשבעת! חמש עד עשר דקות עבודה, חצי שעה עד ארבעים דקות בתנור, עשר דקות המתנה… ויש לכם לחם בריא, איכותי ומזין-בלי כאבי בטן או ייסורי מצפון בשעה! כוונו את השעון! ו…בתאבון 😋

לחם טחינה- בשעה עבודה

החומרים הדרושים:

לכיכר לחם אחת בתבנית אינגליש קייק גדולה

4 ביצים ( לטרוף במטרפה)

1 כוס ( חד״פ) טחינה גולמית ( 6 כפות )

1 כף שמן זית,

1/4 כפית מלח ( 2 קורטים)

1 כפית שטוחה דבש או סילאן או מייפל

( *אם רוצים שזה יצא מתקתק יותר, אז כף)

1/2 כוס חד״פ זרעי פשתן טחונים/קוואקר (לא חובה)

1/2 כוס מים חמים

1כפית סודה לשתייה ,או 1 שקית אבקת אפיה (להוסיף בסוף).

לפיזור מעל: סומסום או קוואקר או גרעיני חמניות

אופן ההכנה:

לטרוף הכל עד לאחידות במטרפה, או במזלג.

להכניס לתבנית אינגליש קייק, עם נייר אפיה לתנור שחומם ל 180 מעלות לחצי שעה בערך ( בדיקת קיסם).

זהו!

רגעעעע לחכות עד שיתקרר ואז אז לפרוס.

בתאבון😋

(*רצוי לאחר שמתקרר, לחתוך למספר חלקים ולהקפיא. להפשיר ולחמם בתנור או בטוסטר אובן. לא להשאיר במקרר, כי הלחם יתפורר, היות ואין בו חומר משמר).

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: לחמים ומאפים, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרוסות תפוחי אדמה קריספיות בתנור

זוהי תוספת מדהימה שמתחסלת תוך כמה דקות בזכות הקריספיות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז מלא בסגנון סיני

המנה הזו היא תוספת מושלמת לארוחה בסגנון אסייתי. היא מתאימה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

בורקס גבינות מעלי אורז (נטול גלוטן)

פותחת את דלתות הארון ותוהה מה מתחשק לי להכין עכשיו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה עם פירות יער וקרם וניל

עוגת גבינה נימוחה עם קרם וניל וזיגוג קונפיטורת פירות יער…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

הום פרייז – התוספת המושלמת

המתכון הכי טעים שתכינו של ההום פרייז המושלם. קוביות תפוחי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סביצ׳ה בהרכבה עצמית

התחברתי לשלל הצבעים, הריחות והאפשרויות הרבות במנה המסקרנת הזו. היתרונות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קרואסון שקדים כמו בבתי הקפה

קרואסון שקדים הוא אחד המאפים הכי טעימים שיש. קריספי מבחוץ,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שיש קלאסית

מתכון לעוגת שיש בחושה שתמיד טוב שיש בבית, עוגת שיש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת קוקוס, אגוזי לוז ושוקולד לבן

מי לא אוהב את כדורי השוקולד של “רפאלו”? קבלו מתכון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות קוואקר ושוקולד טבעוניות

נכון, שלפעמים ללא התראה מוקדמת מתחשק משהו מתוק , אבל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דאבל קרמבל תפוחים

״תנחשו מה יש הערב לקינוח?״ היתה שואלת חמותי היקרה ז״ל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות