לחם עשיר בחלבון מקוטג'

01-01-2025 | ניצן פוגל

הלחם הזה לא רק טעים, אלא גם עשיר בחלבון, מה שהופך אותו לבחירה נהדרת למי שמחפש דרך לשלב יותר חלבון בתפריט היומי. הוא מתרקם בצורה יפה, ויש לו טעם עשיר שמגיע מהקוטג'. אידיאלי לארוחת בוקר, כריכים או כתוספת לארוחה חלבית.

מצרכים

2 גביעי קוטג' 5% (250 ג')
3 ביצים L
כפית סוכר (אופציונלי)
כפית מלח
3 כוסות קמח תופח (420 גרם)

אופן ההכנה

שמים בקערת מיקסר את כל מרכיבי הבצק במהירות נמוכה, כ-5-7 דקות עד שמתקבל בצק מעט דביק. בנתיים . מעבירים את הבצק לתבנית לחם משומנת ומשטחים.
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 40 דקות עד שהלחם משחים בחלקו העליון.
מצננים למשך שעה לפחות ופורסים את הלחם.

טיפים:

אם רוצים להכין את הלחם עם טעמים שונים, אפשר להוסיף עשבי תיבול קצוצים כמו רוזמרין, תימין או בזיליקום לתערובת ואיך לא, ניתן תמיד להעשיר את הלחם ולשלב בתוכו סוגי גרעינים ואגוזים: חמנייה, פשתן, קצח, שומשום ועוד.

קחו בחשבון שהלחם הזה יכול להחזיק במקרר עד 3-4 ימים, אבל אפשר גם להקפיא אותו לפרוסות לטווח רחוק יותר – כך תמיד יהיה לכם לחם חלבוני מוכן במקפיא.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

מרק קניידלך כשר לפסח

מרק קניידלך לפסח הוא חיבור מושלם בין טעמים חמימים ומנחמים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז פרסי ביתי (טאדיק)

המנה הזו עוברת אצלנו במשפחה מדור לדור מביתה של דודתי…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

מכינה את הסלטים המסורתיים (מלפפונים, שורשים אדום) אבל חסר לי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לחמניות לפסח

קבלו מתכון מנצח שמככב אצלי כל ליל סדר ללחמניות כשרות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף מצופה סגנון KFC כשל"פ בתנור

המתכון הבא כל כך פשוט וטעים של עוף קריספי ועסיסי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף גיאורגי בשום וכוסברה

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

חרוסת פרסית

זהו מתכון אייקוני של אמא שלי, שלמדה בעיקר עם השנים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

רביולי ברוטב שמנת כמהין

אני לא אלמד אתכם להכין רביולי בבית כשיש רביולי כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה

מרק כארוחה שלמה זה תמיד פתרון מוצלח ומשביע. למרק הזה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

  תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות