מצרכים
2 גביעי קוטג' 5% (250 ג')
3 ביצים L
כפית סוכר (אופציונלי)
כפית מלח
3 כוסות קמח תופח (420 גרם)
אופן ההכנה
שמים בקערת מיקסר את כל מרכיבי הבצק במהירות נמוכה, כ-5-7 דקות עד שמתקבל בצק מעט דביק. בנתיים . מעבירים את הבצק לתבנית לחם משומנת ומשטחים.
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 40 דקות עד שהלחם משחים בחלקו העליון.
מצננים למשך שעה לפחות ופורסים את הלחם.
טיפים:
אם רוצים להכין את הלחם עם טעמים שונים, אפשר להוסיף עשבי תיבול קצוצים כמו רוזמרין, תימין או בזיליקום לתערובת ואיך לא, ניתן תמיד להעשיר את הלחם ולשלב בתוכו סוגי גרעינים ואגוזים: חמנייה, פשתן, קצח, שומשום ועוד.
קחו בחשבון שהלחם הזה יכול להחזיק במקרר עד 3-4 ימים, אבל אפשר גם להקפיא אותו לפרוסות לטווח רחוק יותר – כך תמיד יהיה לכם לחם חלבוני מוכן במקפיא.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה