מצרכים: (לכ-15 יחידות)
1 ק"ג קמח מנופה
2.5 כוסות מים
1/2 כוס שמן זית
2 כפות שמרים
2 כפית סוכר
1 כף גדושה מלח
אופן ההכנה:
מערבבים קמח, שמרים, סוכר ו-350 מ”ל (כוס וחצי פחות כף) מים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים מלח ובהדרגה ולפי הצורך את יתרת המים ושמן הזית. לשים 7-6 דקות לקבלת בצק דליל ודביק. מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה
יש לחמם את התנור ל- 220 מעלות.
מחלקים את הבצק ל-12 או ל-6 חלקים שווים (נעזרים במעט קמח כי הבצק דביק), מעצבים ומשטחים מעט על משטח מקומח היטב. מניחים לכמה דקות, כדי לתת לבצק הזדמנות לחזור לתפיחה רק עד שהתנור חם מספיק.
יוצרים יריעות בצק מוארכות ומניחים על מגש עם נייר אפייה.
יש למרוח כל יריעת בצק במעט שמן זית. (ניתן לפזר עלי טימין להוספת ניחוח וטעם).
אופים כעשר דקות עד שהפרנות מזהיבות יפה גם בתחתית..
חשוב מאוד ברגע שמוציאים את הפרנות מהתנור, יש לכסות במגבת מטבח נקייה.
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
HDPE pipe solutions
01.01.2024
Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with a few pics to drive the message home a little bit, but other than that, this is fantastic blog. A great read. I'll certainly be back.