החומרים הדרושים לשתי כיכרות גדולות:
2 כוסות לחם כוסמין מלא
2 כוסות קמח שיפון מלא
2 כוסות קמח שמרים לבן
1 כפית סוכר
1 כפית שטוחה מלח
2 כוסות מים חמים/ חמימים ( לא רותחים)
1/3 כוס ועוד כפית שמן זית
למריחה: חלמון ביצה טרופה עם מעט מים
לפיזור: סומסום, גרעיני חמניות, גרעיני דלעת, קצח… מה שאוהבים😋
אופן ההכנה:
-בקערת מיקסר שמים קמח כוסמין, קמח שיפון וקמח שמרים, סוכר, שמן זית ולשים, בעזרת וו הלישה לבצק במהירות נמוכה- בינונית במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק קצת יבש במהלך הלישה, אפשר להוסיף טיפונת ( כמה טיפות)שמן זית. הוא צריך לצאת אחיד רך וגמיש ולא דביק.
( אפשר,מותר וכיף גם ללוש ממש בידיים).
-מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים במשך שעה-שעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.( אפשר על השולחן במרפסת , אפשר בתנור שחומם ל 30 מעלות… יש לכסות בניילון נצמד או שקית ניילון את הקערה).
לאחר שהבצק תפח והכפיל את נפחו.
-מוסיפים את המלח ולשים שוב ,עד לאיחוד והומוגניות.
-מחלקים את הבצק לשני חלקים.
-מניחים נייר אפיה בתוך התבנית ומקמחים מעט.
-מכניסים בעדינות את הבצק לתבנית.
יוצרים חריצים עם סכין או מספריים באלכסון
ומתפיחים שנית, כשעה או עד שהוא תפח וממלא את התבנית.
-מורחים בעדינות בביצה טרופה עם מעט מיים ומפזרים גרעינים, סומסום, קצח…
-מכניסים לתנור, שחומם מראש ל 200 מעלות (ומניחים בשליש התחתון) לעשר דקות ומנמיכים ל 180 מעלות, ל30–25 דקות נוספות.
-מוציאים, כשמשחים ולקרום יש צליל של נקישה על דלת חלולה.
-מחכים עד שמתקרר ורק אז לפרוס…
רגע… לא להתנפל!!!
הערות וטיפים:
-ניתן לפרוס לפרוסות ולהקפיא בפריזר.
-ניתן לפני ההתפחה השנייה להדק את הגרעינים לבצק בכל צדדיו ואף פנימה,
כמו גם להכניס פנימה עשבי תיבול,
זיתים, בצל יבש, שום עגבניות מיובשות…
כרצונכם ולטעמכם.
-כמות המלח והסוכר יכולה להשתנות, לפי הטעם האישי.
-הכנה ואפית לחם דורשת תשומת לב:
הקמחים משתנים, התנור שונה, הטמפ וכו׳ ולכן שימו❤️ והישארו בסביבה.
התמידו, נסו, אל תתייאשו …
שפרו והשתפרו, הוסיפו, גוונו והתאימו את הלחם אליכם- צרו לכם בדיוק את הכיכר, שהייתם רוצים, שיגישו לכם במסעדה הביתית החלבית, האהובה עליכם!
לחם עושים באהבה- או שלא עושים בכלל!
ומזהירה אתכם: הכנת הלחם מרגשת וממכרת…שלא נדבר על הטעם!
ב..ה..צ..ל..ח..ה👍
מאירה
06.07.2023
מה זה קמח שמרים לבן?
יעקב זלאיט
06.07.2023
אני ינסה ומקווה שיצליח
מרי
06.07.2023
תודה מה אפשר במקום לחם לבן ומה במקום שמרים ,
לאה פו
07.07.2023
רוב החומרים טובים ובריאים, למעט הסוכר ובעיקר הקמח הלבן.מי צריך אותם ? יש לקמח הלבן תחליף בריא? תודה