לחמניות בריוש במילוי גבינות

01-06-2023 | ירון צחר

מתכון לחמניות רכות, אווריריות, מתקתקות אשר נתלשות מבצק בריוש ובמילוי גבינות.

מצרכים:
לבצק:
4.5 כוסות קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
¼ כוס סוכר לבן
100גרם חמאה רכה
100מ”ל חלב 3%
מחומם לחום שפתיים
4 ביצים L
5גרם מלח דק
הברשה
1חלמון L
1כף חלב 3%
למילית הגבינות:
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
2 כפות גבינה לבנה 5%
100 גרם גבינה בולגרית
1 ביצה
חופן זיתים פרוסים
לקישוט:
שומשום
חלמון ביצה להברשה
קצח
אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
הכנת סטארטר:
מוסיפים לקערית שמרים כף קמח כף סוכר ו-50 מל חלב חם (מתוך הכמות הכללית של החלב) ומערבבים. סוגרים את פני הקערית עם ניילון נצמד, עד שהבלילה תוססת ומכפילת נפח (עשרים דקות לערך).
מוסיפים לקערת מיקסר את ראש העיסה ושאר החומרים מלבד החמאה, ומערבבים. מתחילים את הלישה עם וו לישה במשך חמש דקות, ומוסיפים את החמאה הרכה החתוכה לקוביות.
לשים במשך עשר דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
מתפיחים את הבצר במשך שעה אחת בטמפרטורת החדר, וחצי שעה נוספת במקרר.
מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 0.5 ס”מ. מחלקים את הבצק ל 17 כדורים.
מסדרים את הכדורים בתבנית אפייה, שתחתיתה ודפנותיה הפנימיים מרופדים בנייר אפיה. נותנים לבצק לטפוח במשך חצי שעה.
להכנת מילית הגבינות:
להוסיף לקערית את הגבינות וביצה טרופה, ולערבב עד שמתקבל מרקם אחיד.
לקחת כדור מבצק. בעזרת כפית ליצור גומה בבצק. למלא את הגומה בכפית מלאה במילית הגבינה.
לסגור את הגומה, ולגלגל את הבצק לכדור. יש לחזור על התהליך ביתר הכדורים.
האפייה:
לסדר את כדורי הבצק הממולאים בתבנית עגולה, שתחתיתה ודפנותיה מרופדות בנייר אפייה. להבריש את פני כדורי הבצק בביצה טרופה, ולפזר שומשום ו/או קצח מעל פני הכדורים
להכניס את תבנית האפייה לתנור אפייה שחומם מראש על 180 מעלות, ולאפות במשך מחצית השעה, או עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב.
בתאבון……………

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: לחמים ומאפים, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת שמרים במילית שוקולד

עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לזניית תרד וגבינות

לא סתם פאר מטבח איטלקי, אלא מתכון שכולל את כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דג מרוקאי

את המתכון לדג המרוקאי קיבלתי מחמותי לפני מספר שנים ומאז…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות

בילדותנו, אמא הייתה מכינה לשישי בצהריים: ארוחה קלילה ,חלבית וטעימה.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס גבינה מדפי אורז

דפי אורז הם תחליף דיאטטי מצוין וללא גלוטן לבורקס רגיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פונץ׳ (כדורי שוקולד)

מתכון קל ומהיר הכנה, שמתאימים במיוחד לעכשיו… כשהמוטיבציה לא בשמיים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שמרים נתלשת במילוי תמרים ואגוזים

תמרים ובצק, יש משהו טעים יותר מזה? עוגת שמרים עם ממרח תמרים ואגוזים שהריח…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קציצות עוף לימוניות, פיקנטיות

עדיין חם בחוץ ואני מתלבטת אם להפעיל את האוורור, שיאפשר…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות