מתכון לחמניות רכות, אווריריות, מתקתקות אשר נתלשות מבצק בריוש ובמילוי גבינות.
4.5 כוסות קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
¼ כוס סוכר לבן
100גרם חמאה רכה
100מ”ל חלב 3%
מחומם לחום שפתיים
4 ביצים L
5גרם מלח דק
הברשה
1חלמון L
1כף חלב 3%
למילית הגבינות:
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
2 כפות גבינה לבנה 5%
100 גרם גבינה בולגרית
1 ביצה
חופן זיתים פרוסים
לקישוט:
שומשום
חלמון ביצה להברשה
קצח
אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
הכנת סטארטר:
מוסיפים לקערית שמרים כף קמח כף סוכר ו-50 מל חלב חם (מתוך הכמות הכללית של החלב) ומערבבים. סוגרים את פני הקערית עם ניילון נצמד, עד שהבלילה תוססת ומכפילת נפח (עשרים דקות לערך).
מוסיפים לקערת מיקסר את ראש העיסה ושאר החומרים מלבד החמאה, ומערבבים. מתחילים את הלישה עם וו לישה במשך חמש דקות, ומוסיפים את החמאה הרכה החתוכה לקוביות.
לשים במשך עשר דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
מתפיחים את הבצר במשך שעה אחת בטמפרטורת החדר, וחצי שעה נוספת במקרר.
מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 0.5 ס”מ. מחלקים את הבצק ל 17 כדורים.
מסדרים את הכדורים בתבנית אפייה, שתחתיתה ודפנותיה הפנימיים מרופדים בנייר אפיה. נותנים לבצק לטפוח במשך חצי שעה.
להכנת מילית הגבינות:
להוסיף לקערית את הגבינות וביצה טרופה, ולערבב עד שמתקבל מרקם אחיד.
לקחת כדור מבצק. בעזרת כפית ליצור גומה בבצק. למלא את הגומה בכפית מלאה במילית הגבינה.
לסגור את הגומה, ולגלגל את הבצק לכדור. יש לחזור על התהליך ביתר הכדורים.
האפייה:
לסדר את כדורי הבצק הממולאים בתבנית עגולה, שתחתיתה ודפנותיה מרופדות בנייר אפייה. להבריש את פני כדורי הבצק בביצה טרופה, ולפזר שומשום ו/או קצח מעל פני הכדורים
להכניס את תבנית האפייה לתנור אפייה שחומם מראש על 180 מעלות, ולאפות במשך מחצית השעה, או עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב.
מירי נתנאל
02.06.2023
אפשר לאפות גם בתנור נינג’ה??