לחמניות גבינה בית לזית

02-06-2024 | ניצן פוגל

אצלנו בשבועות מיני לחמניות גבינה או בשמן המקצועי, לחמניות ביס, או בית לזית הן חלק בלתי נפרד משולחן החג, תמיד מונחות בסלסילת קש לצד המטבלים והסלטים המגוונים. זוהי תוספת קלילה, טעימה ומאוד קלה להכנה שגם הילדים יאהבו לאכול (וגם להכין). היזהרו מהטעימות לפני, שלא יגמר כי זה ממכר.

דרך אגב, שמרו את המתכון הזה ולא רק לחג, הן מתאימות באופן מושלם לארוחת ערב קלילה לצד סלט ירקות. חג שמח!

מצרכים:

(מתקבלות כ-30-35 לחמניות)

1 ביצה
3 כוסות קמח תופח
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח
1 מיכל קוטג' 250 גרם (לא משנה אחוז השומן)
1 מיכל גבינה לבנה 250 גרם 5% שומן
150 גרם גבינת קשקבל מגורדת
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
1 כפית גדושה שום כתוש
1 קופסת שימורים זיתים ירוקים/ שחורים ללא חרצנים
ביצה ושומשום למרוח ולפזר כמו מעל בורקס.

אופן ההכנה:

שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח – מערבבים היטב. בקערה של המיקסר מכניסים את הגבינות והחמאה ומפעילים את המיקסר על מהירות בינונית עד שהבלילה נהיית אחידה, מוסיפים את השום והמלח ושופכים את הקערה השנייה עם הקמח למיקסר ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מחממים תנור על 180 מעלות טורבו. מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים, לפני יצירת הכדור שמים זית שלם ועליו סוגרים את הבצק ומכדררים עם הידיים עד ליצירת כדור.

מניחים את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה במרחק אחד מהשני כי הם יתפחו. לפני ההכנסה לתנור יש למרוח ביצה ולפזר שומשום לבן בנדיבות ולהכניס לתנור עד שהן יוצאות זהובות עד שחומות. בתאבון

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל חמוץ מתוק עם חבושים ושזיפים

מתכון זה אנו אוכלים בארוחות שישי. זהו מאכל מנחם ומתקתק…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוף ותפוחי אדמה בזעתר

מחפשים מנה שזמן ההכנה שלה היא 10 דקות ואז היא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט אבוקדו בסגנון גואקמולי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת ברוריה קיים. בכל שבת, רגע…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה

זו אחת מהמנות האלה שפשוט מרגישות "כמו של פעם" –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קרמשניט עם טעם של פעם

עוגת קרמשניט כמו בקונדיטוריה. הקינוח הכי שווה, מריבועי בצק עלים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש בצל וכרישה צרפתי אמיתי

קיש בצל טעים ברמות, קל הכנה מתאים לכל אירוח חלבי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מטבלים חלביים מפנקים

מי לא אוהב מטבלי גבינה עם לחם טרי? כל מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

רולדת עכביש מושחתת

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סקורדליה – ממרח שקדים ושום יווני

המתכון הזה מגיע הישר מסבתא בלה, שעלתה מיוון והביאה איתה…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - לחמניות גבינה בית לזית - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.