מצרכים:
(מתקבלות כ-30-35 לחמניות)
1 ביצה
3 כוסות קמח תופח
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח
1 מיכל קוטג' 250 גרם (לא משנה אחוז השומן)
1 מיכל גבינה לבנה 250 גרם 5% שומן
150 גרם גבינת קשקבל מגורדת
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
1 כפית גדושה שום כתוש
1 קופסת שימורים זיתים ירוקים/ שחורים ללא חרצנים
ביצה ושומשום למרוח ולפזר כמו מעל בורקס.
אופן ההכנה:
שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח – מערבבים היטב. בקערה של המיקסר מכניסים את הגבינות והחמאה ומפעילים את המיקסר על מהירות בינונית עד שהבלילה נהיית אחידה, מוסיפים את השום והמלח ושופכים את הקערה השנייה עם הקמח למיקסר ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מחממים תנור על 180 מעלות טורבו. מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים, לפני יצירת הכדור שמים זית שלם ועליו סוגרים את הבצק ומכדררים עם הידיים עד ליצירת כדור.
מניחים את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה במרחק אחד מהשני כי הם יתפחו. לפני ההכנסה לתנור יש למרוח ביצה ולפזר שומשום לבן בנדיבות ולהכניס לתנור עד שהן יוצאות זהובות עד שחומות. בתאבון
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה