החומרים הדרושים: (ל-24 לחמניות)
1 קוטג׳ (250 גרם)
1 גבינת סקי 250 גרם (אפשר ומומלץ יוגורט פרו)
2 ביצים
2 כוסות קמח לבן/ כוסמין
1 אבקת אפיה
קורט מלח אטלנטי
כפית שמן זית
2 פרוסות גבנ״צ קצוצות
שומשום לפיזור, או לגלגול (אני ערבבתי שומשום לבן, מלא ושחור וקורט מלח ים אתלנטי גס).
אופן ההכנה
-לערבב את כל החומרים יחד.
-לשים לקירור חצי שעה עד שעה להתמצקות.
-להרטיב את הידיים ולגלגל כדורים.
-לגלגל בקערה עם השומשום
-לשמן תבנית מאפינס במברשת ולהניח את הכדורים.
-לאפות במדף התחתון על טורבו 180 מעלות, עד לצבע שחום ושהחלק העליון נעשה קשה.
-להוציא את התבנית ולתת לה להתקרר לטמפרטורת החדר ורק אז להוציא את הלחמניות מהתבנית.
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
מילכה דיין
01.02.2025
הייי
גבינת ״סקי״ היא גבינה לבנה רכה של שטראוס… הכוונה היתה לגביע גבינה לבנה בכל אחוז שומן.
תודה על ההערה
אתקן במתכון
מילכה דיין
07.02.2025
שרית יקרה
המתכון: ״מאפה פילו גבינות ובטטות״ מצוי הן באתר של מתג, במתכונים שלי והן בבלוג שלי:״ משובחה״.
יופי של מתכון, צבעוני וטעים.
http://www.meshubaha.com
שולי כהן
11.02.2025
נפלא. לחמניות נהדרות! מתכון מצויין