לחמניות זהב ממולאות (חלבי)

01-11-2023 | ירון צחר

מתכון קל שכל אחד יכול להכין בבית והלחמניות תמיד יוצאות מושלמות, מפנקות וטעימות!

מצרכים:

לבצק:
250 מ”ל חלב פושר
10 גרם שמרים יבשים
10 גרם סוכר
250 גרם קמח
1 ביצה
5 גרם מלח
5 גרם אבקת שום
50 גרם חמאה מומסת
50 גרם בצל ירוק חתוך לטבעות

למילית הגבינה:
30 גרם גבינה צהובה מגוררת
10 גרם שמיר קצוץ דק
1 ביצה
2 בצלים קצוצים דק + מעט שמן לטיגון
קורט מלח

לקישוט:
1 ביצה טרופה
שומשום לפיזור

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
מוסיפים לקערה את החלב הפושר, הסוכר והשמרים היבשים. מערבבים ומשאירים לשמרים להתחיל לתסוס (10 דקות בערך).
מוסיפים לקערה את הקמח, הביצה, המלח, אבקת השום, בצל ירוק וחמאה מומסת, ולשים ביד עד לקבלת בצק. מכסים את פני הקערה עם מגבת ומשאירים לבצק לתפוח במשך 40 דקות.
הכנת מילית הגבינה:
מוסיפים לקערה את מצרכי המילית ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מוציאים את הבצק מהקערה, מניחים אותו על משטח עבודה מקומח, ויוצרים ממנו גליל ארוך בעובי של 2.5 ס”מ.

המשך הכנת הלחמניות:
פורסים את גליל הבצק לפרוסות בעובי של 1 ס”מ. מרדדים כל פרוסת בצק לעלה בעובי של 3. מ”מ.
מורחים כף מילית על עלה הבצק, ומקפלים את העלה והמילים לרולדה קטנה. מניחים את הרולדה הקטנה בתבנית אפייה, בקוטר של 24 ס”מ. כך ממשיכים עם שאר פרוסות הבצק, עד שתחתית התבנית מלאה ברולדות בצק קטנות. מכסים את פני התבנית במגבת ומשאירים לבצק לתפוח במשך 15 דקות.
מורחים את הביצה הטרופה עם מברשת על פני הרולדות. מפזרים מעל פני הרולדות שומשום.


מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ואופים במשך 25 דקות, עד שהלחמניות הממולאות מקבלות גוון זהוב.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: לחמים ומאפים, מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת שמרים במילית שוקולד

עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לזניית תרד וגבינות

לא סתם פאר מטבח איטלקי, אלא מתכון שכולל את כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דג מרוקאי

את המתכון לדג המרוקאי קיבלתי מחמותי לפני מספר שנים ומאז…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות

בילדותנו, אמא הייתה מכינה לשישי בצהריים: ארוחה קלילה ,חלבית וטעימה.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס גבינה מדפי אורז

דפי אורז הם תחליף דיאטטי מצוין וללא גלוטן לבורקס רגיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פונץ׳ (כדורי שוקולד)

מתכון קל ומהיר הכנה, שמתאימים במיוחד לעכשיו… כשהמוטיבציה לא בשמיים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שמרים נתלשת במילוי תמרים ואגוזים

תמרים ובצק, יש משהו טעים יותר מזה? עוגת שמרים עם ממרח תמרים ואגוזים שהריח…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קציצות עוף לימוניות, פיקנטיות

עדיין חם בחוץ ואני מתלבטת אם להפעיל את האוורור, שיאפשר…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות