מצרכים:
לבצק:
250 מ”ל חלב פושר
10 גרם שמרים יבשים
10 גרם סוכר
250 גרם קמח
1 ביצה
5 גרם מלח
5 גרם אבקת שום
50 גרם חמאה מומסת
50 גרם בצל ירוק חתוך לטבעות
למילית הגבינה:
30 גרם גבינה צהובה מגוררת
10 גרם שמיר קצוץ דק
1 ביצה
2 בצלים קצוצים דק + מעט שמן לטיגון
קורט מלח
לקישוט:
1 ביצה טרופה
שומשום לפיזור
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מוסיפים לקערה את החלב הפושר, הסוכר והשמרים היבשים. מערבבים ומשאירים לשמרים להתחיל לתסוס (10 דקות בערך).
מוסיפים לקערה את הקמח, הביצה, המלח, אבקת השום, בצל ירוק וחמאה מומסת, ולשים ביד עד לקבלת בצק. מכסים את פני הקערה עם מגבת ומשאירים לבצק לתפוח במשך 40 דקות.
הכנת מילית הגבינה:
מוסיפים לקערה את מצרכי המילית ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מוציאים את הבצק מהקערה, מניחים אותו על משטח עבודה מקומח, ויוצרים ממנו גליל ארוך בעובי של 2.5 ס”מ.
המשך הכנת הלחמניות:
פורסים את גליל הבצק לפרוסות בעובי של 1 ס”מ. מרדדים כל פרוסת בצק לעלה בעובי של 3. מ”מ.
מורחים כף מילית על עלה הבצק, ומקפלים את העלה והמילים לרולדה קטנה. מניחים את הרולדה הקטנה בתבנית אפייה, בקוטר של 24 ס”מ. כך ממשיכים עם שאר פרוסות הבצק, עד שתחתית התבנית מלאה ברולדות בצק קטנות. מכסים את פני התבנית במגבת ומשאירים לבצק לתפוח במשך 15 דקות.
מורחים את הביצה הטרופה עם מברשת על פני הרולדות. מפזרים מעל פני הרולדות שומשום.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ואופים במשך 25 דקות, עד שהלחמניות הממולאות מקבלות גוון זהוב.
בתאבון…
פרסם תגובה