לחמניות כוסמין קטנות

09-04-2024 | מילכה דיין

במסגרת טרנד הכוסמין שנכנס ומתקדם היטב בין המאפים וביחוד הלחמים, החלות והלחמניות, החלטתי גם לנסות. הכוסמין הלבן, מתנהג דומה מאוד לקמח החיטה הלבן ,רק בריא ממנו ואומרים, שטוב יותר לעיכול. הכוסמין המלא, מן הסתם בריא משניהם, אך צפוף וכבד ובשל כך הוספתי מעט שמרים ומשפר אפיה. תערובת הקמחים הללו מכילה קמח שמרים חיטה לבן מוכן, לכל אותם אנשים, שאין להם שמרים: במקרר או במגירה. לאחר מספר ניסיונות, ביחוד עכשיו, כשהבצק תופח תוך חצי שעה בטמפ׳ החדר, או על אדן החלון ,גם אתם תתאהבו: הריח המתפשט בחלל הבית, כשהלחמניות בתנור, פשוט ממכר!!!

לאחר שתבצעו את הלחמנייה: מתפצפצת מבחוץ ורכה מבפנים, לא נותר עוד, אלא להביא אל השולחן את החמאה, גבינת העיזים למריחה, פיסת סלמון מעושן… כוס (או שתיים) יין לבן

ואם הספקתם איזה סלט קטן. ת ה נ ו!

מרכיבים לבצק (מתאים ל 32-36 לחמניות קטנות):

2 ספלים כוסמין לבן

2 ספלים כוסמין מלא

2 ספלים קמח לבן שמרים

1 כוס זרעי פשתן טחונים

1/2 שקית שמרים יבשים

1/2 שקית משפר אפיה

2 ספלים מים חמים

1/3 כוס שמן זית

1 כפית שטוחה סוכר

לאחר ההתפחה הראשונה ולפני הלישה השנייה

1 כפית שטוחה (שטוחה!) מלח

לפזר מעל:

סומסום/קצח/גרעיני חמניות/קוואקר…

אופן ההכנה:

לקערת מתכת עם וו לישה נכניס את הקמחים, הסוכר,שמן הזית והמיים החמים בהדרגה.

-לשים עשר דקות, עד שהבצק אחיד,יציב,חלק ונעים למגע.( לא רך מידיי!)

מוציאים את הבצק ולשים לכדור.

משמנים את הקערה במעט שמן זית ומכניסים את כדור הבצק.

מניחים את הקערה במקום חמים, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

אוספים את הבצק מכל דפנות הקערה, מוסיפים את המלח ולשים.

לוקחים פיסת בצק בגודל כדור פינג-פונג לשים, מהחוץ פנימה ואז מכדרים.

מניחים במרווחים על תבנית אפיה עם נייר אפיה מקומח קלות.

מכסים במגבת לתפיחה נוספת (כחצי שעה עד שעה).

אם רוצים לפזר סומסום או גרעינים מעל, יש להבריש לפני בשמן זית או ביצה מהולה, כי אחרת זה לא ידבק.

מכניסים לתנור, שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות, לעשר דקות (10 דק׳) בשליש התחתון של התנור, על טורבו וקו תחתון.

מנמיכים ל 175 מעלות וממשיכים באפיה.

אופים עד להשחמה ועד שללחמניות יש קרום קשה, שמשמיע צליל בנקישה (בערך 10-15 דק׳)

להוציא, לקרר מעט…

ל ה ת א פ ק קצת ובינתיים להביא לשולחן גבינות, ירקות חתוכים,

ומה שאוהבים.

ב ת א ב ו ן!

 

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל חמוץ מתוק עם חבושים ושזיפים

מתכון זה אנו אוכלים בארוחות שישי. זהו מאכל מנחם ומתקתק…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוף ותפוחי אדמה בזעתר

מחפשים מנה שזמן ההכנה שלה היא 10 דקות ואז היא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט אבוקדו בסגנון גואקמולי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת ברוריה קיים. בכל שבת, רגע…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה

זו אחת מהמנות האלה שפשוט מרגישות "כמו של פעם" –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קרמשניט עם טעם של פעם

עוגת קרמשניט כמו בקונדיטוריה. הקינוח הכי שווה, מריבועי בצק עלים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש בצל וכרישה צרפתי אמיתי

קיש בצל טעים ברמות, קל הכנה מתאים לכל אירוח חלבי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מטבלים חלביים מפנקים

מי לא אוהב מטבלי גבינה עם לחם טרי? כל מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

רולדת עכביש מושחתת

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סקורדליה – ממרח שקדים ושום יווני

המתכון הזה מגיע הישר מסבתא בלה, שעלתה מיוון והביאה איתה…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - לחמניות כוסמין קטנות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.