מרכיבים לבצק (מתאים ל 32-36 לחמניות קטנות):
2 ספלים כוסמין לבן
2 ספלים כוסמין מלא
2 ספלים קמח לבן שמרים
1 כוס זרעי פשתן טחונים
1/2 שקית שמרים יבשים
1/2 שקית משפר אפיה
2 ספלים מים חמים
1/3 כוס שמן זית
1 כפית שטוחה סוכר
לאחר ההתפחה הראשונה ולפני הלישה השנייה
1 כפית שטוחה (שטוחה!) מלח
לפזר מעל:
סומסום/קצח/גרעיני חמניות/קוואקר…
אופן ההכנה:
לקערת מתכת עם וו לישה נכניס את הקמחים, הסוכר,שמן הזית והמיים החמים בהדרגה.
-לשים עשר דקות, עד שהבצק אחיד,יציב,חלק ונעים למגע.( לא רך מידיי!)
מוציאים את הבצק ולשים לכדור.
משמנים את הקערה במעט שמן זית ומכניסים את כדור הבצק.
מניחים את הקערה במקום חמים, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
אוספים את הבצק מכל דפנות הקערה, מוסיפים את המלח ולשים.
לוקחים פיסת בצק בגודל כדור פינג-פונג לשים, מהחוץ פנימה ואז מכדרים.
מניחים במרווחים על תבנית אפיה עם נייר אפיה מקומח קלות.
מכסים במגבת לתפיחה נוספת (כחצי שעה עד שעה).
אם רוצים לפזר סומסום או גרעינים מעל, יש להבריש לפני בשמן זית או ביצה מהולה, כי אחרת זה לא ידבק.
מכניסים לתנור, שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות, לעשר דקות (10 דק׳) בשליש התחתון של התנור, על טורבו וקו תחתון.
מנמיכים ל 175 מעלות וממשיכים באפיה.
אופים עד להשחמה ועד שללחמניות יש קרום קשה, שמשמיע צליל בנקישה (בערך 10-15 דק׳)
להוציא, לקרר מעט…
ל ה ת א פ ק קצת ובינתיים להביא לשולחן גבינות, ירקות חתוכים,
ומה שאוהבים.
ב ת א ב ו ן!
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה