לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

03-12-2023 | מילכה דיין

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי הסופגניות: הפשוטות, המשודרגות… אבל רגע, לא קצת הזנחנו את הלטקעס???

מיד זה מחזיר אותי לחנוכה אצל סבא וסבתא בנהריה, בדירה הקטנטנה, שסבתא עומלת במטבח ללא הפסק, בקערה ענקית מתרומם לו במהירות הר תפוחי אדמה מגורד להפליא…עוד מעט יקרה הנס…וריח השמן החם יתפשט לו מהמטבח ויחלחל לסלון.

נתיישב בשקט סביב השולחן וסבתא תיכנס, כשבידיה צלחת עמוקה ועליה הר של לטקעסים שחומים, קריספיים ושרופים בקצוות, לוהטים ורוחשים עדיין.

 

החומרים הדרושים: (20-18 לביבות קטנות ,במחבת פנקייק).

2 ביצים

כפית שמן (קנולה/זית) 1/2 בצל קצוץ דק

2 תפו״א מגורדים דק

1 בצל בינוני חתוך דק

1 קישוא גדול מגורד במגרדת העדינה

1 קופסת גרגרי תירס שטופים-לא חובה!

( אני השתמשתי בלא ממותק)

עלים קצוצים: בצל ירוק/ פטרוזיליה

לא חובה.

קורט מלח, קורט פלפל שחור

קורט אבקת אפיה

4 כפות קמח/סובין/קוואקר טחון

1/2 גבינת סקי/פרו

(אפשר גם פרווה ללא גבינה, גם יוצא טעים ואפשר להוסיף קצת גבינה מלוחה מגורדת ,גבינה צהובה מגורדת…)

אופן ההכנה:

טורפים את הביצים ומוסיפים את מרכיבי התערובת.

מערבבים קלות (עם מזלג) עד לאחידות.

לשמן (להבריש) מחבת קטנה, או את השקעים במחבת הפנקייק.

ליצוק עד 3/4 מהגובה (כי זה תופח).

לחמם עד שהשוליים מזהיבים ועם הקצה של המרית לנתק מהדפנות ולהפוך.

להשחים גם בצד השני.

להגיש חם

ניצן לפזר למעלה פרמז׳ן או יוגורט

מומלץ להוסיף סלט ירקות או ירקות חתוכים… ליד

בתאבון!😋

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: חנוכה, מתכונים, תוספות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרוסות תפוחי אדמה קריספיות בתנור

זוהי תוספת מדהימה שמתחסלת תוך כמה דקות בזכות הקריספיות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז מלא בסגנון סיני

המנה הזו היא תוספת מושלמת לארוחה בסגנון אסייתי. היא מתאימה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

בורקס גבינות מעלי אורז (נטול גלוטן)

פותחת את דלתות הארון ותוהה מה מתחשק לי להכין עכשיו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה עם פירות יער וקרם וניל

עוגת גבינה נימוחה עם קרם וניל וזיגוג קונפיטורת פירות יער…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

הום פרייז – התוספת המושלמת

המתכון הכי טעים שתכינו של ההום פרייז המושלם. קוביות תפוחי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סביצ׳ה בהרכבה עצמית

התחברתי לשלל הצבעים, הריחות והאפשרויות הרבות במנה המסקרנת הזו. היתרונות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קרואסון שקדים כמו בבתי הקפה

קרואסון שקדים הוא אחד המאפים הכי טעימים שיש. קריספי מבחוץ,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שיש קלאסית

מתכון לעוגת שיש בחושה שתמיד טוב שיש בבית, עוגת שיש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת קוקוס, אגוזי לוז ושוקולד לבן

מי לא אוהב את כדורי השוקולד של “רפאלו”? קבלו מתכון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות קוואקר ושוקולד טבעוניות

נכון, שלפעמים ללא התראה מוקדמת מתחשק משהו מתוק , אבל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דאבל קרמבל תפוחים

״תנחשו מה יש הערב לקינוח?״ היתה שואלת חמותי היקרה ז״ל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות