לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

25-12-2024 | מילכה דיין

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי הסופגניות: הפשוטות, המשודרגות… אבל רגע, לא קצת הזנחנו את הלטקעס???

מיד זה מחזיר אותי לחנוכה אצל סבא וסבתא בנהריה, בדירה הקטנטנה, שסבתא עומלת במטבח ללא הפסק, בקערה ענקית מתרומם לו במהירות הר תפוחי אדמה מגורד להפליא…עוד מעט יקרה הנס…וריח השמן החם יתפשט לו מהמטבח ויחלחל לסלון.

נתיישב בשקט סביב השולחן וסבתא תיכנס, כשבידיה צלחת עמוקה ועליה הר של לטקעסים שחומים, קריספיים ושרופים בקצוות, לוהטים ורוחשים עדיין.

 

החומרים הדרושים: (20-18 לביבות קטנות ,במחבת פנקייק).

2 ביצים

כפית שמן (קנולה/זית) 1/2 בצל קצוץ דק

2 תפו״א מגורדים דק

1 בצל בינוני חתוך דק

1 קישוא גדול מגורד במגרדת העדינה

1 קופסת גרגרי תירס שטופים-לא חובה!

( אני השתמשתי בלא ממותק)

עלים קצוצים: בצל ירוק/ פטרוזיליה

לא חובה.

קורט מלח, קורט פלפל שחור

קורט אבקת אפיה

4 כפות קמח/סובין/קוואקר טחון

1/2 גבינת סקי/פרו

(אפשר גם פרווה ללא גבינה, גם יוצא טעים ואפשר להוסיף קצת גבינה מלוחה מגורדת ,גבינה צהובה מגורדת…)

אופן ההכנה:

טורפים את הביצים ומוסיפים את מרכיבי התערובת.

מערבבים קלות (עם מזלג) עד לאחידות.

לשמן (להבריש) מחבת קטנה, או את השקעים במחבת הפנקייק.

ליצוק עד 3/4 מהגובה (כי זה תופח).

לחמם עד שהשוליים מזהיבים ועם הקצה של המרית לנתק מהדפנות ולהפוך.

להשחים גם בצד השני.

להגיש חם

ניצן לפזר למעלה פרמז׳ן או יוגורט

מומלץ להוסיף סלט ירקות או ירקות חתוכים… ליד

בתאבון!😋

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: חנוכה, מתכונים, תוספות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

נגיסי כרובית פריכים

הכרובית כבר מזמן לא רק תוספת, אלא מנה בפני עצמה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חורפי מפנק

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת גזר מטריפה

מחפשים מתכון קליל להכנת עוגה במהירות? זה בשבילכם! עוגת גזר…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוזים ביתית ואוורירית

העוגה הביתית שמככבת אצלי כל השנה, בסופי שבוע וגם מתאימה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

תבשיל בקר מתקתק וחגיגי

תבשיל בשר עם בצל ובטטה שמתבשל שעות בתנור ומקבל טעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מאפה מבצק עלים ותותים

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לחמניות גבינה מתפצפצות

לפיקניק? לבראנץ׳? לשישי בצהריים? לארוחת ערב? מה יותר כיף מליצור…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פילה אמנון ושומר בתנור

מנת דג טעימה ובריאה בניחוח חורפי בזכות פירות ההדר והשומר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

נגיסוני ברוקולי עם גבינות

החורף כבר כאן .הגשם נופל בעוצמה משמיים, המרפסת מלאה במים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה קרה ותותים

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות