מאפה בצק בריוש במילוי תפוחים וקרם פטיסייאר

07-09-2023 | ירון צחר

ערב ראש השנה באווירה צרפתית, הקינוח שכל האורחים ידברו עלו

מאפה בצק בריוש במילוי תפוחים וקרם פטיסייאר

מצרכים:
לבצק:
350 גרם קמח
5 גרם שמרים
25 גרם סוכר
3 ביצים
1/3 כוס חלב
100גרם חמאה בטמפרטורת החדר, וחתוכה לקוביות
קורט מלח

לקרם פטיסייאר:
150 מ”ל חלב
3 כפיות קורנפלור
3 חלמונים
1/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל

למילית התפוחים:
2 תפוחים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
50 גרם סוכר
25 גרם חמאה
גרידת לימון מרבע לימון
קורט קינמון

לקישוט:
1 תפוח אדום, חתוך (עם הקליפה) לפרוסות דקות
סירופ לימון:(1 כוס מים פושרים, 3 כפות סוכר, מיץ מחצי לימון סחוט)
1 ביצה טרופה להברשה

אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מוסיפים לקערת המיקסר את השמרים, קמח, הסוכר, הביצים והחלב. מערבלים עם וו לישה במשך כ-4 דקות . מוסיפים את המלח, וכן את קוביות החמאה, וממשיכים לערבל במשך כ- 6 דקות נוספות במהירות בינונית. מעבירים את הבצק למשטח מקומח. יוצרים כדור, ומפזרים עליו מעט קמח. עוטפים את הכדור בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כ- 90 דקות. מוציאים את הבצק מהמקרר, ועל משטח עבודה מקומח מרדדים אותו לעלה בעובי של כ- 3 מ”מ. משני שליש מהעלה, יוצרים 6 עיגולים בקוטר 12 ס”מ (יהווי את התחתית והדפנות של הקאפקייקס), ומהשליש הנותר יוצרים 6 עיגולים בקוטר 7 ס”מ (יהוו את המכסים). מניחים את העיגולים הגדולים בשקעים של תבנית סיליקון. מהדקים לתחתית ולדפנות, ומניחים במקפיא למשך כחצי שעה. את העיגולים הקטנים מצננים במקרר.

הכנת קרם פטיסייאר:
מוסיפים את הקורנפלור לקערית. יוצקים לקערית מעט חלב, וממיסים. מוסיפים לקערית את החלמונים וטורפים, עד קבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים לסיר את יתרת החלב, הסוכר והוניל ומרתיחים. יוצקים מעט מהחלב החם על תערובת החלמונים, תוך כדי ערבוב מתמיד. מחזירים את תערובת הקורנפלור לסיר ומבשלים על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכה. מעבירים את הכרם לקערית, מכסים את הקרם בניילון נצמד (מצמידים את הניילון לקרם, כדי שלא ייווצר קרום), ומצננים במקרר למשך כשעה אחת.

הכנת פרוסות התפוח:
מוסיפים לקערה את חומרי הסירופ ומערבבים. חותכים את התפוח לפרוסות דקות(עם הקליפה), ומניחים את פרוסות התפוח בקערה עם הסירופ למשך כחצי שעה לפחות.

הכנת מילית התפוחים:
מוסיפים את החמאה למחבת, וממיסים. מוסיפים למחבת את קוביות התפוחים, הסוכר, תמצית הווניל, וגרידת הלימון, ומבשלים, תוך כדי ערבוב במשך כ- 6 דקות, עד שקוביות התפוח מעט מתרככים. מורידים את המחבת מהכיריים, ומצננים .

הרכבת הקאפקייקס:
מוציאים את תבנית הסיליקון מהמקפיא, ואת עיגולי הבצק הקטנים מהמקרר. מחלקים את מילית התפוחים בין השקעים., עליהם מוסיפים קרם פטיסייאר (עד לכמעט גובה דפנות הבצק שבשקעים). מכסים את בסיסי הבצק שבשקעים עם עיגולי הבצק הקטנים, ומהדקים אותם לדפנות הבצק שבשקעים. מברישים את המכסים עם ביצה טרופה, ומניחים על כל מכסה פרוסת תפוח, שהושרתה בסירופ.

האפייה:
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 20 דקות, עד שהקאפקייקס. מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים, ומחלצים את הקאפקייקס מהתבנית.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת כתר מבצק בריוש במילית שוקולד אגוזים וצימוקים

הכתירו את השולחן עם מלכת העוגות הנפלאה הזו – עוגת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ

מסיימת בנחת את המקלחת, לאחר שחייה במים הקרירים בבריכת הקיבוץ…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרמבו עשירה

אם אתם מחפשים קינוח מפנק, עשיר וטעים שישבה כל אדם…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה, בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרעצל בווארי

אין כמו לפתוח את היום עם פרעצל בווארי- ממש חלום!

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מקלובה (טבולה) עוף- ירקות צבעוני וריחני

אין צורך להציג את סלט הטבולה עם הבורגול, או המג׳דרה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לחמעג’ון – הגרסה הביתית

מתכון ללחמעג’ון (לחמה בעג’ין בערבית, או ‘ספיחה’ בגרסה הסוריה), הוא…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קלצונה

אין צורך להציג את המטבח האיטלקי הכל-כך טעים וצבעוני. מגוון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי גבינה עם תפוחים מקורמלים וקרם לימון כשר לפסח

הכירו את פאי הגבינה הכשר לפסח עם טוויסט מפתיע –…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס מקמח שקדים ללא גלוטן

בחרתם, או נאלצתם לבחור באורח חיים נטול גלוטן ותהיתם איך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

הסירים כבר מזמן מונחים על הכיריים. ריח ממולאים מתפשט בחלל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות