מאפה בצק בריוש במילוי תפוחים וקרם פטיסייאר

07-09-2023 | ירון צחר

ערב ראש השנה באווירה צרפתית, הקינוח שכל האורחים ידברו עלו

מאפה בצק בריוש במילוי תפוחים וקרם פטיסייאר

מצרכים:
לבצק:
350 גרם קמח
5 גרם שמרים
25 גרם סוכר
3 ביצים
1/3 כוס חלב
100גרם חמאה בטמפרטורת החדר, וחתוכה לקוביות
קורט מלח

לקרם פטיסייאר:
150 מ"ל חלב
3 כפיות קורנפלור
3 חלמונים
1/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל

למילית התפוחים:
2 תפוחים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
50 גרם סוכר
25 גרם חמאה
גרידת לימון מרבע לימון
קורט קינמון

לקישוט:
1 תפוח אדום, חתוך (עם הקליפה) לפרוסות דקות
סירופ לימון:(1 כוס מים פושרים, 3 כפות סוכר, מיץ מחצי לימון סחוט)
1 ביצה טרופה להברשה

אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מוסיפים לקערת המיקסר את השמרים, קמח, הסוכר, הביצים והחלב. מערבלים עם וו לישה במשך כ-4 דקות . מוסיפים את המלח, וכן את קוביות החמאה, וממשיכים לערבל במשך כ- 6 דקות נוספות במהירות בינונית. מעבירים את הבצק למשטח מקומח. יוצרים כדור, ומפזרים עליו מעט קמח. עוטפים את הכדור בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כ- 90 דקות. מוציאים את הבצק מהמקרר, ועל משטח עבודה מקומח מרדדים אותו לעלה בעובי של כ- 3 מ"מ. משני שליש מהעלה, יוצרים 6 עיגולים בקוטר 12 ס"מ (יהווי את התחתית והדפנות של הקאפקייקס), ומהשליש הנותר יוצרים 6 עיגולים בקוטר 7 ס"מ (יהוו את המכסים). מניחים את העיגולים הגדולים בשקעים של תבנית סיליקון. מהדקים לתחתית ולדפנות, ומניחים במקפיא למשך כחצי שעה. את העיגולים הקטנים מצננים במקרר.

הכנת קרם פטיסייאר:
מוסיפים את הקורנפלור לקערית. יוצקים לקערית מעט חלב, וממיסים. מוסיפים לקערית את החלמונים וטורפים, עד קבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים לסיר את יתרת החלב, הסוכר והוניל ומרתיחים. יוצקים מעט מהחלב החם על תערובת החלמונים, תוך כדי ערבוב מתמיד. מחזירים את תערובת הקורנפלור לסיר ומבשלים על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכה. מעבירים את הכרם לקערית, מכסים את הקרם בניילון נצמד (מצמידים את הניילון לקרם, כדי שלא ייווצר קרום), ומצננים במקרר למשך כשעה אחת.

הכנת פרוסות התפוח:
מוסיפים לקערה את חומרי הסירופ ומערבבים. חותכים את התפוח לפרוסות דקות(עם הקליפה), ומניחים את פרוסות התפוח בקערה עם הסירופ למשך כחצי שעה לפחות.

הכנת מילית התפוחים:
מוסיפים את החמאה למחבת, וממיסים. מוסיפים למחבת את קוביות התפוחים, הסוכר, תמצית הווניל, וגרידת הלימון, ומבשלים, תוך כדי ערבוב במשך כ- 6 דקות, עד שקוביות התפוח מעט מתרככים. מורידים את המחבת מהכיריים, ומצננים .

הרכבת הקאפקייקס:
מוציאים את תבנית הסיליקון מהמקפיא, ואת עיגולי הבצק הקטנים מהמקרר. מחלקים את מילית התפוחים בין השקעים., עליהם מוסיפים קרם פטיסייאר (עד לכמעט גובה דפנות הבצק שבשקעים). מכסים את בסיסי הבצק שבשקעים עם עיגולי הבצק הקטנים, ומהדקים אותם לדפנות הבצק שבשקעים. מברישים את המכסים עם ביצה טרופה, ומניחים על כל מכסה פרוסת תפוח, שהושרתה בסירופ.

האפייה:
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 20 דקות, עד שהקאפקייקס. מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים, ומחלצים את הקאפקייקס מהתבנית.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פלאפל ביתי כמו במסעדות

אין דבר שמסמל את הישראליות כמו פלאפל – הכדור הקראנצ'י…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פשטידת קישואים

איזה כיף לאכול פשטידה שהיא גם טעימה בטירוף אבל גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל טוסט מבצק קוטג'

בריא זה הטעים החדש! אז מתחשק לכם מאפה פריך בריא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

חומוס אמיתי לעצלנים ב-5 דקות עבודה

חומוס ביתי מ.. שימורים! כן כן, הבנתם נכון. אין כמו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק קניידלך כשר לפסח

מרק קניידלך לפסח הוא חיבור מושלם בין טעמים חמימים ומנחמים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז פרסי ביתי (טאדיק)

המנה הזו עוברת אצלנו במשפחה מדור לדור מביתה של דודתי…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

מכינה את הסלטים המסורתיים (מלפפונים, שורשים אדום) אבל חסר לי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות