מצרכים:
1 חבילת בצק עלים מופשר
למילוי הבשר
1 בצל קצוץ
1/4 כוס מים
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
25 גר' צנוברים קלויים
1/2 קילו בשר בקר טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט (לא חובה)
להכנת החציל:
1 חציל קלוף וחתוך לאצבעות
קורט עלי תימין
קורט מלח ופלפל שחור גרוס
שמן זית
לרוטב פטריות
1 גמבה אדומה קצוצה
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתוש
3 כפות א. מרק פטריות
3 כוסות מים
1 סלסילת שמפיניון פרוסים
קורט מלח ופלפל שחור
לקישוט:
1 ביצה טרופה
שומשום
הוראות הכנה:
הכנת החצילים:
מניחים את אצבעות החצילים בתבנית אפייה, המרופדת בנייר אפייה. יוצקים על אצבעות החצילים מעט שמן זית. מתבלים בתימין, מלח, ופלפל שחור גרוס. מערבבים ומפזרים את האצבעות המתובלות על התבנית. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים את החצילים עד שהאצבעות מקבלות גוון זהוב. מוציאים את התבנית מתנור האפייה.
הכנת מילית הבשר:
להוסיף את הבצל למחבת רחבה וגדולה המכילה מעט שמן חם. לטגן את הבצל הקצוץ עד לקבלת גוון זהוב. להוסיף למחבת את הבשר ולפורר עם מזלג עד לקבלת מרקם מפורר.
לתבל בפפריקה, מלח, פלפל. להוסיף את הצנוברים הקלויים, לערבב היטב ולבשל במשך כ-10 דקות. להוסיף למחבת את עלי הפטרוזיליה הקצוצים. להוריד את המחבת מהכיריים. מוסיפים את אצבעות החצילים האפויים ומערבבים.
הרכבת המאפה:
מפשירים את בצק העלים. פורסים אותו על משטח עבודה. מקצים ממנו ריבוע בגודל 6X6 ס"מ ומניחים בצד את הריבוע.
מפזרים מרכז ולאורך הבצק את מילית הבשר והחצילים. עם סכין חדה ניצור משני צידי המילוי רצועות דקות של בצק היוצאים מהמרכז החוצה.
לסגור את הרצועות מעל למילוי בצורת X ימין, שמאל. יש לסגור בעדינות, ולשים לב שהבצק לא ייקרע. לסגור את קצוות המאפה לקבלת צורה של טבעת. להעביר בעדינות את החישוק שהתקבל לתבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה.
עם ריבוע בצק העלים לעטוף על חלקו החיצוני של קערית. (הוא ישמש אותנו כקערית לרוטב הפטריות).
למרוח את חישוק המאפה, ובצק הקערית בביצה טרופה. לפזר שומשום.
להכניס את המאפה והבצק העוטף את הקערית לתנור אפייה שחומם לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, במשך כ- 40 דקות. להוציא את התבנית והקערית עם הבצק מהתנור.
לחלץ את הבצק מהקערית. להניח אותו בחור של החישוק
הכנת רוטב הפטריות:
להוסיף לסיר קטן עם מעט שמן חם את הבצל ולטגן עד שהוא הופך לשקוף. להוסיף לסיר את פרוסות הפטריות ולטגן במשך מספר דקות, עד שהפטריות משנות צבע. להוסיף את השום הכתוש ולטגן תוך כדי ערבוב במשך כדקה אחת. להוסיף לסיר את אבקת המרק, ולערבב. לצקת מים רותחים ואבקת ולבחוש היטב עד שמתקבל מרקם חלק של רוטב ללא.
לתבל במלח ופלפל שחור. להביא לרתיחה, ולבשל עד לקבלת רוטב סמיך. להוריד את הסיר מהכיריים.
למלא את הקערית ברוטב פטריות ולהגיש חם…
בתאבון…
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
בן זכרי עליזה
18.10.2023
פשוט מעולה אני בטח אנסה נראה מעולה ישר כוח עוד מתכונים
בבלהה חנוך
20.10.2023
נראה אטרקטיבי. אנסה.