מאפה בצק עלים ממולא בשר בקר וחצילים עם רוטב פטריות

15-10-2023 | ירון צחר

בימים כאלה, כולנו מחפשים אוכל מנחם ושעדיין יהיה יחסית קל להכנה. תנסו את הבורקס הביתי הזה, כמובן שניתן להכין את מילוי הבורקס בדרך אחרת, כל אחד והטעם שלו, אני עדיין מבטיח שלא תתאכזבו.

מצרכים:
1 חבילת בצק עלים מופשר

למילוי הבשר
1 בצל קצוץ
1/4 כוס מים
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
25 גר’ צנוברים קלויים
1/2 קילו בשר בקר טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט (לא חובה)

להכנת החציל:
1 חציל קלוף וחתוך לאצבעות
קורט עלי תימין
קורט מלח ופלפל שחור גרוס
שמן זית

לרוטב פטריות
1 גמבה אדומה קצוצה
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתוש
3 כפות א. מרק פטריות
3 כוסות מים
1 סלסילת שמפיניון פרוסים
קורט מלח ופלפל שחור

לקישוט:
1 ביצה טרופה
שומשום

הוראות הכנה:

הכנת החצילים:
מניחים את אצבעות החצילים בתבנית אפייה, המרופדת בנייר אפייה. יוצקים על אצבעות החצילים מעט שמן זית. מתבלים בתימין, מלח, ופלפל שחור גרוס. מערבבים ומפזרים את האצבעות המתובלות על התבנית. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים את החצילים עד שהאצבעות מקבלות גוון זהוב. מוציאים את התבנית מתנור האפייה.

הכנת מילית הבשר:
להוסיף את הבצל למחבת רחבה וגדולה המכילה מעט שמן חם. לטגן את הבצל הקצוץ עד לקבלת גוון זהוב. להוסיף למחבת את הבשר ולפורר עם מזלג עד לקבלת מרקם מפורר.
לתבל בפפריקה, מלח, פלפל. להוסיף את הצנוברים הקלויים, לערבב היטב ולבשל במשך כ-10 דקות. להוסיף למחבת את עלי הפטרוזיליה הקצוצים. להוריד את המחבת מהכיריים. מוסיפים את אצבעות החצילים האפויים ומערבבים.

הרכבת המאפה:
מפשירים את בצק העלים. פורסים אותו על משטח עבודה. מקצים ממנו ריבוע בגודל 6X6 ס”מ ומניחים בצד את הריבוע.
מפזרים מרכז ולאורך הבצק את מילית הבשר והחצילים. עם סכין חדה ניצור משני צידי המילוי רצועות דקות של בצק היוצאים מהמרכז החוצה.
לסגור את הרצועות מעל למילוי בצורת X ימין, שמאל. יש לסגור בעדינות, ולשים לב שהבצק לא ייקרע. לסגור את קצוות המאפה לקבלת צורה של טבעת. להעביר בעדינות את החישוק שהתקבל לתבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה.
עם ריבוע בצק העלים לעטוף על חלקו החיצוני של קערית. (הוא ישמש אותנו כקערית לרוטב הפטריות).
למרוח את חישוק המאפה, ובצק הקערית בביצה טרופה. לפזר שומשום.
להכניס את המאפה והבצק העוטף את הקערית לתנור אפייה שחומם לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, במשך כ- 40 דקות. להוציא את התבנית והקערית עם הבצק מהתנור.
לחלץ את הבצק מהקערית. להניח אותו בחור של החישוק

הכנת רוטב הפטריות:
להוסיף לסיר קטן עם מעט שמן חם את הבצל ולטגן עד שהוא הופך לשקוף. להוסיף לסיר את פרוסות הפטריות ולטגן במשך מספר דקות, עד שהפטריות משנות צבע. להוסיף את השום הכתוש ולטגן תוך כדי ערבוב במשך כדקה אחת. להוסיף לסיר את אבקת המרק, ולערבב. לצקת מים רותחים ואבקת ולבחוש היטב עד שמתקבל מרקם חלק של רוטב ללא.
לתבל במלח ופלפל שחור. להביא לרתיחה, ולבשל עד לקבלת רוטב סמיך. להוריד את הסיר מהכיריים.
למלא את הקערית ברוטב פטריות ולהגיש חם…
בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת שמרים במילית שוקולד

עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לזניית תרד וגבינות

לא סתם פאר מטבח איטלקי, אלא מתכון שכולל את כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דג מרוקאי

את המתכון לדג המרוקאי קיבלתי מחמותי לפני מספר שנים ומאז…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות

בילדותנו, אמא הייתה מכינה לשישי בצהריים: ארוחה קלילה ,חלבית וטעימה.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס גבינה מדפי אורז

דפי אורז הם תחליף דיאטטי מצוין וללא גלוטן לבורקס רגיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פונץ׳ (כדורי שוקולד)

מתכון קל ומהיר הכנה, שמתאימים במיוחד לעכשיו… כשהמוטיבציה לא בשמיים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שמרים נתלשת במילוי תמרים ואגוזים

תמרים ובצק, יש משהו טעים יותר מזה? עוגת שמרים עם ממרח תמרים ואגוזים שהריח…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קציצות עוף לימוניות, פיקנטיות

עדיין חם בחוץ ואני מתלבטת אם להפעיל את האוורור, שיאפשר…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות