מאפה בצק פילאס במילוי בשר בקר וירקות

27-05-2024 | ירון צחר

זה הסוד להכנת מאפה בשר מושלם! תקראו לו בורקס בשר או מאפה בשר, זה לא באמת משנה. זו מנה מושלמת, טעימה ואף חגיגית לארוחת שישי.

המצרכים:

1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס

למלית:
1 חציל קלוף וחתוך לקוביות
קורט מלח גרוס, פלפל שחור גרוס ותימין
2 בצלים קלופים וקצוצים
1 סלסילת פטריות שמפיניון פרוסים
4 כפות גרעיני תירס
500 גרם בשר בקר טחון
קורט מלח ופפריקה
1/2 כוס ציר בקר
2 ביצים
4 כפות שמן

לקישוט:
1 ביצה טרופה
שומשום

אופן ההכנה:

הכנת המילית:
מניחים את קוביות החצילים בתבנית עם נייר אפייה. מושחים את קוביות החצילים עם שכבה דקה של שמן זית. מתבלים עם מעט מלח גרוס, פלפל שחור גרוס ותימין, ומערבבים. מכניסים את התבנית עם קוביות החצילים לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפ’ של כ- 200 מעלות. משאירים את הקוביות עד שמקבלות גוון זהוב יפה. מוציאים מהתנור.
במחבת רחבה עם שמן, מטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף. מוסיפים למחבת את פרוסות הפטריות וגרעיני התירס, וממשיכים לטגן עד שהפטריות משנות גוון. מעבירים לקערה.
מוסיפים למחבת מעט שמן זית, ומחממים. מוסיפים למחבת את הבשר הטחון. מתבלים עם פפריקה ומלח, ומטגנים עד שהבשר משנה גוון. מוסיפים את חצי כוס ציר הבקר וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים. בודקים את הטעם, ובמידת הצורך משפרים ע”י הוספת מלח ופלפל שחור. מסירים מן הלהבה ומעבירים לקערה .
בקערה מערבבים את הבשר, הבצל, הפטריות, החצילים והתירס.

הרכבת המאפה והאפייה:
מושחים את תחתית ודפנות תבנית פאי בשכבה דקה של שמן.
חותכים את הבצק לגודל שיתאים לתחתית התבנית. מניחים את עיגול הבצק על התחתית. חותכים רצועות בצק שיכסו את דפנות התבנית. מניחים את הרצועות בהיקף הפנימי של התבנית ומהדקים את חלקם הנמוך לבצק שמונח על תחתית התבנית. כך נקבל שהתחתית והדפנות הפנימיות של התבנית מצופות בבצק.
ממלאים את הבסיס במילית הבשר והירקות.
מכסים את הבשר והירקות עם שארית הבצק שנותר, ומהדקים את קצוות הבצק המכסה עם קצוות בצק הדפנות.
מורחים את הבצק בביצה הטרופה, ובוזקים עליהם שומשום.
מכניסים לתנור מחומם ל-180 מעלות, ואופים במשך כחצי שעה עד לקבלת גוון זהוב.
מוציאים מהתנור ומחכים כעשר דקות לפני שפורסים ומגישים.

בתאבון…

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גלידת חמאת בוטנים ביתית מענגת

רוצים גם אתם להכין את הגלידה המושלמת ב-10 דקות הכנה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחמניות סלק עלים ובולגרית

בילדותי, אמא הייתה חותכת את סלק העלים ומייבשת על נייר…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות