המצרכים:
1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס
למלית:
1 חציל קלוף וחתוך לקוביות
קורט מלח גרוס, פלפל שחור גרוס ותימין
2 בצלים קלופים וקצוצים
1 סלסילת פטריות שמפיניון פרוסים
4 כפות גרעיני תירס
500 גרם בשר בקר טחון
קורט מלח ופפריקה
1/2 כוס ציר בקר
2 ביצים
4 כפות שמן
לקישוט:
1 ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
הכנת המילית:
מניחים את קוביות החצילים בתבנית עם נייר אפייה. מושחים את קוביות החצילים עם שכבה דקה של שמן זית. מתבלים עם מעט מלח גרוס, פלפל שחור גרוס ותימין, ומערבבים. מכניסים את התבנית עם קוביות החצילים לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפ' של כ- 200 מעלות. משאירים את הקוביות עד שמקבלות גוון זהוב יפה. מוציאים מהתנור.
במחבת רחבה עם שמן, מטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף. מוסיפים למחבת את פרוסות הפטריות וגרעיני התירס, וממשיכים לטגן עד שהפטריות משנות גוון. מעבירים לקערה.
מוסיפים למחבת מעט שמן זית, ומחממים. מוסיפים למחבת את הבשר הטחון. מתבלים עם פפריקה ומלח, ומטגנים עד שהבשר משנה גוון. מוסיפים את חצי כוס ציר הבקר וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים. בודקים את הטעם, ובמידת הצורך משפרים ע"י הוספת מלח ופלפל שחור. מסירים מן הלהבה ומעבירים לקערה .
בקערה מערבבים את הבשר, הבצל, הפטריות, החצילים והתירס.
הרכבת המאפה והאפייה:
מושחים את תחתית ודפנות תבנית פאי בשכבה דקה של שמן.
חותכים את הבצק לגודל שיתאים לתחתית התבנית. מניחים את עיגול הבצק על התחתית. חותכים רצועות בצק שיכסו את דפנות התבנית. מניחים את הרצועות בהיקף הפנימי של התבנית ומהדקים את חלקם הנמוך לבצק שמונח על תחתית התבנית. כך נקבל שהתחתית והדפנות הפנימיות של התבנית מצופות בבצק.
ממלאים את הבסיס במילית הבשר והירקות.
מכסים את הבשר והירקות עם שארית הבצק שנותר, ומהדקים את קצוות הבצק המכסה עם קצוות בצק הדפנות.
מורחים את הבצק בביצה הטרופה, ובוזקים עליהם שומשום.
מכניסים לתנור מחומם ל-180 מעלות, ואופים במשך כחצי שעה עד לקבלת גוון זהוב.
מוציאים מהתנור ומחכים כעשר דקות לפני שפורסים ומגישים.
בתאבון…
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה