מאפה מבצק עלים ותותים

26-02-2025 | ירון צחר

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים שמכינים מהר ובקלות. 

מצרכים


400 גרם תותים בינוניים ופרוסים
300 גרם בצק עלים מרודד
300 גרם בישקוטים
ריבה מכל טעם שתבחרו
2 גרם קינמון
50 גרם אגוזי מלך/ לוז גרוסים
40 מ”ל חלב
1 חלמון ביצה
30 גר’ אבקת סוכר

אופן ההכנה


פורסים בצק עלים מופשר
מניחים על הבצק מכסה של סיר בקוטר 30 ס”מ, ובעזרת סכין חותכים את הבצק בקוטר המכסה.
מניחים את הבצק בתבנית אפייה מלבנית, שתחתיתה מצופה בנייר אפייה. במרכז הבצק מניחים קערית.
קוטמים את ראשי הבישקוטים, כך שכל בישקוט יונח בין היקף הקערית להיקף הבצק .( פחות ½ ס”מ שמשאירים מרווח בהיקף הבצק).
יוצקים את החלב לצלחת מרק. טובלים את הבישקוטים בצלחת החלב למשך 2 שניות, ומניחים את הבישקוטים האחד ליד השני, עד שהבצק מכוסה ב”שמש” של בישקוטים.
מורחים על כל אורך הבישקוט מעט מהריבה. מניחים על שכבת הריבה ולאורך כל בישקוט פרוסות של תותים.
זוכרים שהשארנו בהיקף הבצק מרווח של ½ ס”מ מהבישקוטים? עכשיו נרים את קצות קיקף הבצק ונהדק לקצוות הבישקוטים.
על כל התותים נפזר מהקינמון, ומהאגוזים הגרוסים.
מוציאים את הקערית ממרכז הבצק. בעזרת סכין יוצרים במקום שבו הייתה הקערית 8 משולשים.
כל משולש אנו חורצים ב- 3 חתכים. כעת נפנה למרכז הבצק ונרים את קצה המשולש הקטן, נמשוך אותו בעדינות לכיוון הפאה החיצונית של הבצק ונהדק אותו בין שני בישקוטים. כך נעשה לכל משולשי הבצק הקטנים שנותרו.
נוסיף לקערית את החלמון, ועם מברשת נמרח את הבצק.
נכניס את העוגה לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ונאפה עד שהבצק יקבל גוון זהוב. נוציא את התבנית מהתנור ונצנן את העוגה לטמפ’ החדר. נאחסן את העוגה במקרר עד להגשה. לפני ההגשה נפזר מעל העוגה אבקת סוכר.

בתאבון…

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

רביולי ברוטב שמנת כמהין

אני לא אלמד אתכם להכין רביולי בבית כשיש רביולי כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה

מרק כארוחה שלמה זה תמיד פתרון מוצלח ומשביע. למרק הזה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

  תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אוזני המן ללא סוכר או גלוטן

את המתכון הזה קיבלתי מחברה טובה שעזרה לי עם תפריט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים מחבקת

אין ספק, שלמראית עין, זו לא העוגה הכי יפה ומרשימה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת פרג וקוקוס מדהימה

עוגת הפרג הדחוסה של פורים, עם הצימוקים-לא הייתה בילדות חביבת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק תירס סיני כמו במסעדות

מרק תירס בסגנון סיני כמו במסעדות ב-5 מרכיבים בלבד! בימים…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גביניות (כיסוני גבינה) וצימוקים

בימי שישי בבוקר, אבא היה מסיע אותנו לבית- הספר. בדרך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פסטרמה ביתית – בקלי קלות

בשנים האחרונות ראינו את המשדרים בגנותה של הפסטרמה המלוחה הקנויה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה ישר מהשדה

החורף הוא הזמן המושלם להתפנק במאכלים חמים ומנחמים, ושקשוקה על…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות