מצרכים
400 גרם תותים בינוניים ופרוסים
300 גרם בצק עלים מרודד
300 גרם בישקוטים
ריבה מכל טעם שתבחרו
2 גרם קינמון
50 גרם אגוזי מלך/ לוז גרוסים
40 מ”ל חלב
1 חלמון ביצה
30 גר’ אבקת סוכר
אופן ההכנה
פורסים בצק עלים מופשר
מניחים על הבצק מכסה של סיר בקוטר 30 ס”מ, ובעזרת סכין חותכים את הבצק בקוטר המכסה.
מניחים את הבצק בתבנית אפייה מלבנית, שתחתיתה מצופה בנייר אפייה. במרכז הבצק מניחים קערית.
קוטמים את ראשי הבישקוטים, כך שכל בישקוט יונח בין היקף הקערית להיקף הבצק .( פחות ½ ס”מ שמשאירים מרווח בהיקף הבצק).
יוצקים את החלב לצלחת מרק. טובלים את הבישקוטים בצלחת החלב למשך 2 שניות, ומניחים את הבישקוטים האחד ליד השני, עד שהבצק מכוסה ב”שמש” של בישקוטים.
מורחים על כל אורך הבישקוט מעט מהריבה. מניחים על שכבת הריבה ולאורך כל בישקוט פרוסות של תותים.
זוכרים שהשארנו בהיקף הבצק מרווח של ½ ס”מ מהבישקוטים? עכשיו נרים את קצות קיקף הבצק ונהדק לקצוות הבישקוטים.
על כל התותים נפזר מהקינמון, ומהאגוזים הגרוסים.
מוציאים את הקערית ממרכז הבצק. בעזרת סכין יוצרים במקום שבו הייתה הקערית 8 משולשים.
כל משולש אנו חורצים ב- 3 חתכים. כעת נפנה למרכז הבצק ונרים את קצה המשולש הקטן, נמשוך אותו בעדינות לכיוון הפאה החיצונית של הבצק ונהדק אותו בין שני בישקוטים. כך נעשה לכל משולשי הבצק הקטנים שנותרו.
נוסיף לקערית את החלמון, ועם מברשת נמרח את הבצק.
נכניס את העוגה לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ונאפה עד שהבצק יקבל גוון זהוב. נוציא את התבנית מהתנור ונצנן את העוגה לטמפ’ החדר. נאחסן את העוגה במקרר עד להגשה. לפני ההגשה נפזר מעל העוגה אבקת סוכר.
בתאבון…
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה