מאפה פילו אישי במלית כבד עוף ויין אדום

31-01-2024 | סיון בולגריו

מנה ראשונה מפנקת של גלילי עלי פילו ממולאים בכל טוב – כבדים ובצל מטוגן בתיבול סילאן ויין אדום. מנה שהיא תענוג לחיך ומתאימה בעיקר לחגים ושבתות.

החומרים למאפה הפילו: (בין 15-18 יחידות)

1 חבילת דפי פילו קפואים
500 גרם כבדי עוף מנוקים
1 בצל סגול גדול קלוף וקצוץ
100 גרם צנוברים
1 כף סילאן
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית שטוחה פלפל שחור
מעט שמן קנולה לטיגון
תרסיס שמן


אופן ההכנה:

את בצק הפילו יש להפשיר לילה במקרר ולהניח על השיש בטמפרטורת החדר, לשעה לפני תחילת העבודה עם הבצק.

אופן הכנת המלית:
מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה, חותכים את הכבדים לצ'אנקים (חתיכות גסות) וצולים אותם במחבת עם הבצל עד שהם מוכנים.
מוסיפים את הצנוברים, היין והתבלינים ומערבבים שתי דקות יחד.
מוסיפים את הסילאן לתערובת במחבת ומקרמלים יחד לעוד שתי דקות. מכבים את האש. מחכים שהתערובת תתקרר מעט ועוברים לשלב המילוי.
אופן המילוי והקיפול של דפי הפילו: 
פורסים את חבילת הפילו וחותכים אותה בסכין חדה לכל עומק הדפים שלה לחצי. פשוט עושים חתך אחד במרכז מלמעלה למטה.
פורסים את חצאי הפילו (כל חצי בנפרד), מרססים בספריי שמן (למי שאין ניתן למרוח שמן עם מברשת ביצה), מניחים כמות יפה מהמלית לכל אורך דף הפילו בקצה ומקפלים משני צידי הדף ומגלגלים לצורת גליל. נכון שזה נשמע מסובך, אבל אם תעשו אחד אתם תראו שזה ממש משחק ילדים.
מעבירים לתבנית התנור עם נייר אפיה וממשיכים למלא בדרך הזו את כל דפי הבצק.


כשכל גלילי הפילו מוכנים, מרססים אותם בשמן (שוב, למי שאין ניתן למרוח שמן עם מברשת ביצה) על התבנית ומכניסים לתנור לחום של 170 מעלות לפרק זמן של כעשרים דקות, עד שהפילו מקבל צבע זהוב ויפה. מוציאים מהתנור.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של סיון בולגריו לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל חמוץ מתוק עם חבושים ושזיפים

מתכון זה אנו אוכלים בארוחות שישי. זהו מאכל מנחם ומתקתק…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוף ותפוחי אדמה בזעתר

מחפשים מנה שזמן ההכנה שלה היא 10 דקות ואז היא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט אבוקדו בסגנון גואקמולי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת ברוריה קיים. בכל שבת, רגע…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה

זו אחת מהמנות האלה שפשוט מרגישות "כמו של פעם" –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קרמשניט עם טעם של פעם

עוגת קרמשניט כמו בקונדיטוריה. הקינוח הכי שווה, מריבועי בצק עלים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש בצל וכרישה צרפתי אמיתי

קיש בצל טעים ברמות, קל הכנה מתאים לכל אירוח חלבי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מטבלים חלביים מפנקים

מי לא אוהב מטבלי גבינה עם לחם טרי? כל מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

רולדת עכביש מושחתת

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סקורדליה – ממרח שקדים ושום יווני

המתכון הזה מגיע הישר מסבתא בלה, שעלתה מיוון והביאה איתה…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מאפה פילו אישי במלית כבד עוף ויין אדום - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.