החומרים למאפה הפילו: (בין 15-18 יחידות)
1 חבילת דפי פילו קפואים
500 גרם כבדי עוף מנוקים
1 בצל סגול גדול קלוף וקצוץ
100 גרם צנוברים
1 כף סילאן
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית שטוחה פלפל שחור
מעט שמן קנולה לטיגון
תרסיס שמן

אופן ההכנה:
את בצק הפילו יש להפשיר לילה במקרר ולהניח על השיש בטמפרטורת החדר, לשעה לפני תחילת העבודה עם הבצק.
אופן הכנת המלית:
מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה, חותכים את הכבדים לצ'אנקים (חתיכות גסות) וצולים אותם במחבת עם הבצל עד שהם מוכנים.
מוסיפים את הצנוברים, היין והתבלינים ומערבבים שתי דקות יחד.
מוסיפים את הסילאן לתערובת במחבת ומקרמלים יחד לעוד שתי דקות. מכבים את האש. מחכים שהתערובת תתקרר מעט ועוברים לשלב המילוי.
אופן המילוי והקיפול של דפי הפילו:
פורסים את חבילת הפילו וחותכים אותה בסכין חדה לכל עומק הדפים שלה לחצי. פשוט עושים חתך אחד במרכז מלמעלה למטה.
פורסים את חצאי הפילו (כל חצי בנפרד), מרססים בספריי שמן (למי שאין ניתן למרוח שמן עם מברשת ביצה), מניחים כמות יפה מהמלית לכל אורך דף הפילו בקצה ומקפלים משני צידי הדף ומגלגלים לצורת גליל. נכון שזה נשמע מסובך, אבל אם תעשו אחד אתם תראו שזה ממש משחק ילדים.
מעבירים לתבנית התנור עם נייר אפיה וממשיכים למלא בדרך הזו את כל דפי הבצק.
כשכל גלילי הפילו מוכנים, מרססים אותם בשמן (שוב, למי שאין ניתן למרוח שמן עם מברשת ביצה) על התבנית ומכניסים לתנור לחום של 170 מעלות לפרק זמן של כעשרים דקות, עד שהפילו מקבל צבע זהוב ויפה. מוציאים מהתנור.
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
סימה פייגנבאום
25.02.2024
אנסה השבוע ניראה מעולה
חדוה
19.03.2024
תודה רבה על המתכון. לא מצויין כמה יין להוסיף
סיון בולגריו
19.03.2024
שלום חדוה,
בין 2-4 כפות.
בברכה,
סיון
זהבה איזנברג
12.08.2024
שלום סיון מה. כמות היין?
סיון בולגריו
12.08.2024
היי זהבה,
בערך כוס.
בברכה,
סיון