החומרים הדרושים לבצק:(לתבנית עגולה גדולה 26)
1/2 1 כוסות (ספלים) קמח כוסמין לבן .
1/2 1 כוסות (ספלים) קמח כוסמין מלא. (אפשר קמח לבן)
3 כפות שמן זית… ועוד אחת.
1 כף שטוחה שמרים יבשים.
1 כפית שטוחה סוכר.
1 כוס מים חמימים- חמים.
1/2 כפית מלח
למלית הגבינות:
1/2 חב׳ חמד מפוררת(אפשר במזלג).
3-5 פרוסות גבינה צהובה מגורדת.
1-2 קוטג'.
חלבון ביצה.
לערבב במזלג ולפזר באופן שווה על הפסטו.
אופן ההכנה:
– לקערת מתכת עם וו לישה נכניס את השמרים, הקמחים, הסוכר, שמן הזית והמים החמים בהדרגה.
– לשים עשר דקות, עד שהבצק אחיד, יציב, חלק ונעים למגע. (לא רך מידיי!)
-מוציאים את הבצק ולשים לכדור.
-משמנים את הקערה במעט שמן זית ומכניסים את כדור הבצק.
-מניחים את הקערה במקום חמים, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
-אוספים את הבצק מכל דפנות הקערה, מוסיפים את המלח ולשים.
-מקמחים את המשטח ואת המערוך בנדיבות בקמח.
-לשים את הבצק למשטח אחיד (מלבן) בעובי 1/2 ס״מ. -מורחים פסטו בשכבה נדיבה על הבצק. (1/2 צנצנת).
-מפזרים את תערובת הגבינות והחלבון על הפסטו.
-מגלגלים את הבצק ומהדקים את הפינות ואת הסיום ליצירת רולדה.
-חותכים לאמצע וכל חצי ל 6-8 חתיכות.
משמנים את תבנית האפייה במעט חמאה ומסדרים את החתיכות.
-משהים להתפחה נוספת.,,
…
-מכניסים לתנור בשליש התחתון ל- 180 מעלות לתפיחה והתייצבות.
-מוציאים, מורחים בחלמון (צהוב) מהול בטיפונת מים .
מחזירים לאפיה על 175 מעלות עד שמשחים.
(ניתן לאחר שהתקרר ונעים למגע להקפיא וזה ישמר עד לארוחה.. רצוי לחמם בתנור או בטוסטר אובן… או בנינג׳ה!)
יוצא נפלא!😋כאילו יצא ממש עכשיו מן התנור🔥
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה