מאפה (שמרים) פסטו וגבינות

12-12-2023 | מילכה דיין

עוד הדלקת נר לפנינו, והפעם החלטנו על ארוחה חלבית קלילה: גבינות, סלטים טעימים, יין, ממרחים, סלמון מעושן… בכיף.

מאפה הפסטו והגבינה – היה פשוט חגיגה! מיוחד, טעים, הבצק נימוח בפנים וקריספי מתפצפץ בחוץ.

תאווה לעיניים… ולחיך 😋

לחיים🍷

החומרים הדרושים לבצק:(לתבנית עגולה גדולה 26)

1/2 1 כוסות (ספלים) קמח כוסמין לבן .

1/2 1 כוסות (ספלים) קמח כוסמין מלא. (אפשר קמח לבן)

3 כפות שמן זית… ועוד אחת.

1 כף שטוחה שמרים יבשים.

1 כפית שטוחה סוכר.

1 כוס מים חמימים- חמים.

1/2 כפית מלח

למלית הגבינות:

1/2 חב׳ חמד מפוררת(אפשר במזלג).

3-5 פרוסות גבינה צהובה מגורדת.

1-2 קוטג'.

חלבון ביצה.

לערבב במזלג ולפזר באופן שווה על הפסטו.

 

אופן ההכנה:

– לקערת מתכת עם וו לישה נכניס את השמרים, הקמחים, הסוכר, שמן הזית והמים החמים בהדרגה.

– לשים עשר דקות, עד שהבצק אחיד, יציב, חלק ונעים למגע. (לא רך מידיי!)

-מוציאים את הבצק ולשים לכדור.

-משמנים את הקערה במעט שמן זית ומכניסים את כדור הבצק.

-מניחים את הקערה במקום חמים, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

-אוספים את הבצק מכל דפנות הקערה, מוסיפים את המלח ולשים.

-מקמחים את המשטח ואת המערוך בנדיבות בקמח.

-לשים את הבצק למשטח אחיד (מלבן) בעובי 1/2 ס״מ. -מורחים פסטו בשכבה נדיבה על הבצק. (1/2 צנצנת).

-מפזרים את תערובת הגבינות והחלבון על הפסטו.

-מגלגלים את הבצק ומהדקים את הפינות ואת הסיום ליצירת רולדה.

-חותכים לאמצע וכל חצי ל 6-8 חתיכות.

משמנים את תבנית האפייה במעט חמאה ומסדרים את החתיכות.

-משהים להתפחה נוספת.,,

-מכניסים לתנור בשליש התחתון ל- 180 מעלות לתפיחה והתייצבות.

-מוציאים, מורחים בחלמון (צהוב) מהול בטיפונת מים .

מחזירים לאפיה על 175 מעלות עד שמשחים.

(ניתן לאחר שהתקרר ונעים למגע להקפיא וזה ישמר עד לארוחה.. רצוי לחמם בתנור או בטוסטר אובן… או בנינג׳ה!)

יוצא נפלא!😋כאילו יצא ממש עכשיו מן התנור🔥

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: לחמים ומאפים, מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פלאפל ביתי כמו במסעדות

אין דבר שמסמל את הישראליות כמו פלאפל – הכדור הקראנצ'י…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פשטידת קישואים

איזה כיף לאכול פשטידה שהיא גם טעימה בטירוף אבל גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל טוסט מבצק קוטג'

בריא זה הטעים החדש! אז מתחשק לכם מאפה פריך בריא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

חומוס אמיתי לעצלנים ב-5 דקות עבודה

חומוס ביתי מ.. שימורים! כן כן, הבנתם נכון. אין כמו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק קניידלך כשר לפסח

מרק קניידלך לפסח הוא חיבור מושלם בין טעמים חמימים ומנחמים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז פרסי ביתי (טאדיק)

המנה הזו עוברת אצלנו במשפחה מדור לדור מביתה של דודתי…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

מכינה את הסלטים המסורתיים (מלפפונים, שורשים אדום) אבל חסר לי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות