מאפה (שמרים) פסטו וגבינות

12-12-2023 | מילכה דיין

עוד הדלקת נר לפנינו, והפעם החלטנו על ארוחה חלבית קלילה: גבינות, סלטים טעימים, יין, ממרחים, סלמון מעושן… בכיף.

מאפה הפסטו והגבינה – היה פשוט חגיגה! מיוחד, טעים, הבצק נימוח בפנים וקריספי מתפצפץ בחוץ.

תאווה לעיניים… ולחיך 😋

לחיים🍷

החומרים הדרושים לבצק:(לתבנית עגולה גדולה 26)

1/2 1 כוסות (ספלים) קמח כוסמין לבן .

1/2 1 כוסות (ספלים) קמח כוסמין מלא. (אפשר קמח לבן)

3 כפות שמן זית… ועוד אחת.

1 כף שטוחה שמרים יבשים.

1 כפית שטוחה סוכר.

1 כוס מים חמימים- חמים.

1/2 כפית מלח

למלית הגבינות:

1/2 חב׳ חמד מפוררת(אפשר במזלג).

3-5 פרוסות גבינה צהובה מגורדת.

1-2 קוטג’.

חלבון ביצה.

לערבב במזלג ולפזר באופן שווה על הפסטו.

 

אופן ההכנה:

– לקערת מתכת עם וו לישה נכניס את השמרים, הקמחים, הסוכר, שמן הזית והמים החמים בהדרגה.

– לשים עשר דקות, עד שהבצק אחיד, יציב, חלק ונעים למגע. (לא רך מידיי!)

-מוציאים את הבצק ולשים לכדור.

-משמנים את הקערה במעט שמן זית ומכניסים את כדור הבצק.

-מניחים את הקערה במקום חמים, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

-אוספים את הבצק מכל דפנות הקערה, מוסיפים את המלח ולשים.

-מקמחים את המשטח ואת המערוך בנדיבות בקמח.

-לשים את הבצק למשטח אחיד (מלבן) בעובי 1/2 ס״מ. -מורחים פסטו בשכבה נדיבה על הבצק. (1/2 צנצנת).

-מפזרים את תערובת הגבינות והחלבון על הפסטו.

-מגלגלים את הבצק ומהדקים את הפינות ואת הסיום ליצירת רולדה.

-חותכים לאמצע וכל חצי ל 6-8 חתיכות.

משמנים את תבנית האפייה במעט חמאה ומסדרים את החתיכות.

-משהים להתפחה נוספת.,,

-מכניסים לתנור בשליש התחתון ל- 180 מעלות לתפיחה והתייצבות.

-מוציאים, מורחים בחלמון (צהוב) מהול בטיפונת מים .

מחזירים לאפיה על 175 מעלות עד שמשחים.

(ניתן לאחר שהתקרר ונעים למגע להקפיא וזה ישמר עד לארוחה.. רצוי לחמם בתנור או בטוסטר אובן… או בנינג׳ה!)

יוצא נפלא!😋כאילו יצא ממש עכשיו מן התנור🔥

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: לחמים ומאפים, מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת כתר מבצק בריוש במילית שוקולד אגוזים וצימוקים

הכתירו את השולחן עם מלכת העוגות הנפלאה הזו – עוגת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ

מסיימת בנחת את המקלחת, לאחר שחייה במים הקרירים בבריכת הקיבוץ…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרמבו עשירה

אם אתם מחפשים קינוח מפנק, עשיר וטעים שישבה כל אדם…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה, בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרעצל בווארי

אין כמו לפתוח את היום עם פרעצל בווארי- ממש חלום!

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מקלובה (טבולה) עוף- ירקות צבעוני וריחני

אין צורך להציג את סלט הטבולה עם הבורגול, או המג׳דרה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לחמעג’ון – הגרסה הביתית

מתכון ללחמעג’ון (לחמה בעג’ין בערבית, או ‘ספיחה’ בגרסה הסוריה), הוא…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קלצונה

אין צורך להציג את המטבח האיטלקי הכל-כך טעים וצבעוני. מגוון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי גבינה עם תפוחים מקורמלים וקרם לימון כשר לפסח

הכירו את פאי הגבינה הכשר לפסח עם טוויסט מפתיע –…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס מקמח שקדים ללא גלוטן

בחרתם, או נאלצתם לבחור באורח חיים נטול גלוטן ותהיתם איך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

הסירים כבר מזמן מונחים על הכיריים. ריח ממולאים מתפשט בחלל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות