מאפינס תפוחים וקינמון

13-09-2024 | מילכה דיין

פותחת את המקרר ומציצה במגירת הפירות, מספר תפוחי עץ עייפים מעט מסתכלים עליי במבט מתחנן, שאהפוך אותם למשהו אטרטקיבי וטעים…

אספתי אותם, כמו שמלקטים פירות, שזה עתה נשרו מן העץ, בוחנת בקפידה מכל הכיוונים, שמא אפספס איזה נקב חשוד.

תפוחי עץ, פרי נהדר למגוון מאפים: שמרים, פריך, בחושה או למאפינס ריחני ועסיסי, שממלא את הבית בניחוח משכר של קינמון, מוכן ממש תוך מספר דקות.

מוכנים עם התה או הקפה?

תהנו😋

החומרים הדרושים ל-12 מאפינס בינוניים

5 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות+1 כף לימון+ 1 כף סוכר+1 כפית שטוחה קינמון.

2 ביצים

1 וחצי אבקת אפיה

1/3 כוס שמן

1/2-2/3 כוס סוכר חום

1 שקית סוכר וניל

2 כוסות קמח (כוסמין לבן)

1/2 כוס אגוזי מלך/ פקאן

1/2 כוס צימוקים

3/4 כוס מיים חמים

אופן ההכנה:

-מערבבים יחד ( אפשר במזלג או מטרפה ידנית) את כל חומרי הבלילה לקבלת תערובת במרקם משחתי כמו פנקייק.

-מכניסים לשקית עם 1/2 כפית קמח:

-חופן (20) אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס

-חופן צימוקים או 5 תמרים קצוצים

-מקפיצים עד שיקבלו מעטה קליל של הקמח

(כדי שיתמזגו בבלילה ולא ישקעו לתחתית).

-מכניסים לתערובת הבלילה ומערבבים ערבוב קל מספר שניות (כן, במזלג!)

-משמנים בספריי שמן או במברשת סיליקון תבנית שקעים או תבניות קטנות ויפות למאפינס או קאפקייקס.

-ממלאים עד ל 3/4 גובה.

אופים בטמפ׳ של 175 מעלות, כ 20 דקות.

מאחלים: בהצלחה👍

מוציאים את התבנית, מקררים וממתינים רבע שעה. מוציאים בעזרת סבוב עם כפית או עם מרית.

בוזקים אבקת סוכר… מוזגים את הקפה

ומתענגים.

ב…ת…א…ב…ו…ן😍

(הערה: ניתן לגוון ולהוסיף 5 תמרים קצוצים עם מחית מבננה (ולהוציא את הלימון)…

אפשר להוסיף קוביות תפוחי- עץ וקינמון…

אפשר ומומלץ אוכמניות כחולות… המון

ולהמציא עוד שילובים כיד- הדמיון.

שתהיה שנה טובה ומתוקה

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות >> לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת גבינה קרה ותותים

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק חורפי מפנק

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף גיאורגי בשום וכוסברה

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חם עם חלומי ופטריות מוקפצות

מתכון מושלם וחגיגי לכל אוהבי הסלט שסובלים מקור! לרגע תתבלבלו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחם עשיר בחלבון מקוטג’

הלחם הזה לא רק טעים, אלא גם עשיר בחלבון, מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ ולביבה לחנוכה מבצק אחד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת דינה בראשי, יש דבר יותר…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת ביסקוויטים עם תותים וקצפת

יש יותר טעים ונוסטלגי מתותים עם קצפת בחורף? בתור ילדה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

זלאביה ממצרים

חברי מתג מבשלים: המתכון מאת סימה יפרח. מתכון של אמא…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס פיצה על מקל

השנה חג החנוכה וחג המולד יצאו סמוכים אחד לשני ואולי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לביבות קישואים בטעם פלאפל

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רננה בכר. לביבות מיוחדות שמתאימות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות