מאפינס תפוחים וקינמון

13-09-2023 | מילכה דיין

פותחת את המקרר ומציצה במגירת הפירות, מספר תפוחי עץ עייפים מעט מסתכלים עליי במבט מתחנן, שאהפוך אותם למשהו אטרטקיבי וטעים…

אספתי אותם, כמו שמלקטים פירות, שזה עתה נשרו מן העץ, בוחנת בקפידה מכל הכיוונים, שמא אפספס איזה נקב חשוד.

תפוחי עץ, פרי נהדר למגוון מאפים: שמרים, פריך, בחושה או למאפינס ריחני ועסיסי, שממלא את הבית בניחוח משכר של קינמון, מוכן ממש תוך מספר דקות.

מוכנים עם התה או הקפה?

תהנו😋

החומרים הדרושים ל-12 מאפינס בינוניים

5 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות+1 כף לימון+ 1 כף סוכר+1 כפית שטוחה קינמון.

2 ביצים

1 וחצי אבקת אפיה

1/3 כוס שמן

1/2-2/3 כוס סוכר חום

1 שקית סוכר וניל

2 כוסות קמח (כוסמין לבן)

1/2 כוס אגוזי מלך/ פקאן

1/2 כוס צימוקים

3/4 כוס מיים חמים

אופן ההכנה:

-מערבבים יחד ( אפשר במזלג או מטרפה ידנית) את כל חומרי הבלילה לקבלת תערובת במרקם משחתי כמו פנקייק.

-מכניסים לשקית עם 1/2 כפית קמח:

-חופן (20) אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס

-חופן צימוקים או 5 תמרים קצוצים

-מקפיצים עד שיקבלו מעטה קליל של הקמח

(כדי שיתמזגו בבלילה ולא ישקעו לתחתית).

-מכניסים לתערובת הבלילה ומערבבים ערבוב קל מספר שניות (כן, במזלג!)

-משמנים בספריי שמן או במברשת סיליקון תבנית שקעים או תבניות קטנות ויפות למאפינס או קאפקייקס.

-ממלאים עד ל 3/4 גובה.

אופים בטמפ׳ של 175 מעלות, כ 20 דקות.

מאחלים: בהצלחה👍

מוציאים את התבנית, מקררים וממתינים רבע שעה. מוציאים בעזרת סבוב עם כפית או עם מרית.

בוזקים אבקת סוכר… מוזגים את הקפה

ומתענגים.

ב…ת…א…ב…ו…ן😍

(הערה: ניתן לגוון ולהוסיף 5 תמרים קצוצים עם מחית מבננה (ולהוציא את הלימון)…

אפשר להוסיף קוביות תפוחי- עץ וקינמון…

אפשר ומומלץ אוכמניות כחולות… המון

ולהמציא עוד שילובים כיד- הדמיון.

שתהיה שנה טובה ומתוקה

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

פרוסות תפוחי אדמה קריספיות בתנור

זוהי תוספת מדהימה שמתחסלת תוך כמה דקות בזכות הקריספיות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז מלא בסגנון סיני

המנה הזו היא תוספת מושלמת לארוחה בסגנון אסייתי. היא מתאימה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

בורקס גבינות מעלי אורז (נטול גלוטן)

פותחת את דלתות הארון ותוהה מה מתחשק לי להכין עכשיו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה עם פירות יער וקרם וניל

עוגת גבינה נימוחה עם קרם וניל וזיגוג קונפיטורת פירות יער…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

הום פרייז – התוספת המושלמת

המתכון הכי טעים שתכינו של ההום פרייז המושלם. קוביות תפוחי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סביצ׳ה בהרכבה עצמית

התחברתי לשלל הצבעים, הריחות והאפשרויות הרבות במנה המסקרנת הזו. היתרונות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קרואסון שקדים כמו בבתי הקפה

קרואסון שקדים הוא אחד המאפים הכי טעימים שיש. קריספי מבחוץ,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שיש קלאסית

מתכון לעוגת שיש בחושה שתמיד טוב שיש בבית, עוגת שיש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת קוקוס, אגוזי לוז ושוקולד לבן

מי לא אוהב את כדורי השוקולד של “רפאלו”? קבלו מתכון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות קוואקר ושוקולד טבעוניות

נכון, שלפעמים ללא התראה מוקדמת מתחשק משהו מתוק , אבל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דאבל קרמבל תפוחים

״תנחשו מה יש הערב לקינוח?״ היתה שואלת חמותי היקרה ז״ל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות