החומרים הדרושים ל-12 מאפינס בינוניים
5 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות+1 כף לימון+ 1 כף סוכר+1 כפית שטוחה קינמון.
2 ביצים
1 וחצי אבקת אפיה
1/3 כוס שמן
1/2-2/3 כוס סוכר חום
1 שקית סוכר וניל
2 כוסות קמח (כוסמין לבן)
1/2 כוס אגוזי מלך/ פקאן
1/2 כוס צימוקים
3/4 כוס מיים חמים
אופן ההכנה:
-מערבבים יחד ( אפשר במזלג או מטרפה ידנית) את כל חומרי הבלילה לקבלת תערובת במרקם משחתי כמו פנקייק.
-מכניסים לשקית עם 1/2 כפית קמח:
-חופן (20) אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס
-חופן צימוקים או 5 תמרים קצוצים
-מקפיצים עד שיקבלו מעטה קליל של הקמח
(כדי שיתמזגו בבלילה ולא ישקעו לתחתית).
-מכניסים לתערובת הבלילה ומערבבים ערבוב קל מספר שניות (כן, במזלג!)
-משמנים בספריי שמן או במברשת סיליקון תבנית שקעים או תבניות קטנות ויפות למאפינס או קאפקייקס.
-ממלאים עד ל 3/4 גובה.
אופים בטמפ׳ של 175 מעלות, כ 20 דקות.
מאחלים: בהצלחה👍
מוציאים את התבנית, מקררים וממתינים רבע שעה. מוציאים בעזרת סבוב עם כפית או עם מרית.
בוזקים אבקת סוכר… מוזגים את הקפה
ומתענגים.
ב…ת…א…ב…ו…ן😍
(הערה: ניתן לגוון ולהוסיף 5 תמרים קצוצים עם מחית מבננה (ולהוציא את הלימון)…
אפשר להוסיף קוביות תפוחי- עץ וקינמון…
אפשר ומומלץ אוכמניות כחולות… המון
ולהמציא עוד שילובים כיד- הדמיון.
שתהיה שנה טובה ומתוקה
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות >> לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
מלכה הלר
18.09.2023
רעיון יפייפה. תודה מילכה.
מילכה דיין
18.09.2023
תודה רבה🌹
שנה טובה ומתוקה-
כתפוח בדבש 🍏🍯🍎
כל יום מחדש🤗🧿🙏
למתכונים נוספים, ניתן להכנס דרך הקישור:
http://www.meshubaha.com
Milka Dayan