החומרים הדרושים ל-12 מאפינס בינוניים
5 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות+1 כף לימון+ 1 כף סוכר+1 כפית שטוחה קינמון.
2 ביצים
1 וחצי אבקת אפיה
1/3 כוס שמן
1/2-2/3 כוס סוכר חום
1 שקית סוכר וניל
2 כוסות קמח (כוסמין לבן)
1/2 כוס אגוזי מלך/ פקאן
1/2 כוס צימוקים
3/4 כוס מיים חמים
אופן ההכנה:
-מערבבים יחד ( אפשר במזלג או מטרפה ידנית) את כל חומרי הבלילה לקבלת תערובת במרקם משחתי כמו פנקייק.
-מכניסים לשקית עם 1/2 כפית קמח:
-חופן (20) אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס
-חופן צימוקים או 5 תמרים קצוצים
-מקפיצים עד שיקבלו מעטה קליל של הקמח
(כדי שיתמזגו בבלילה ולא ישקעו לתחתית).
-מכניסים לתערובת הבלילה ומערבבים ערבוב קל מספר שניות (כן, במזלג!)
-משמנים בספריי שמן או במברשת סיליקון תבנית שקעים או תבניות קטנות ויפות למאפינס או קאפקייקס.
-ממלאים עד ל 3/4 גובה.
אופים בטמפ׳ של 175 מעלות, כ 20 דקות.
מאחלים: בהצלחה👍
מוציאים את התבנית, מקררים וממתינים רבע שעה. מוציאים בעזרת סבוב עם כפית או עם מרית.
בוזקים אבקת סוכר… מוזגים את הקפה
ומתענגים.
ב…ת…א…ב…ו…ן😍
(הערה: ניתן לגוון ולהוסיף 5 תמרים קצוצים עם מחית מבננה (ולהוציא את הלימון)…
אפשר להוסיף קוביות תפוחי- עץ וקינמון…
אפשר ומומלץ אוכמניות כחולות… המון
ולהמציא עוד שילובים כיד- הדמיון.
שתהיה שנה טובה ומתוקה
מלכה הלר
18.09.2023
רעיון יפייפה. תודה מילכה.
מילכה דיין
18.09.2023
תודה רבה🌹
שנה טובה ומתוקה-
כתפוח בדבש 🍏🍯🍎
כל יום מחדש🤗🧿🙏
למתכונים נוספים, ניתן להכנס דרך הקישור:
http://www.meshubaha.com
Milka Dayan