מאפינס תפוחים וקינמון

13-09-2023 | מילכה דיין

פותחת את המקרר ומציצה במגירת הפירות, מספר תפוחי עץ עייפים מעט מסתכלים עליי במבט מתחנן, שאהפוך אותם למשהו אטרטקיבי וטעים…

אספתי אותם, כמו שמלקטים פירות, שזה עתה נשרו מן העץ, בוחנת בקפידה מכל הכיוונים, שמא אפספס איזה נקב חשוד.

תפוחי עץ, פרי נהדר למגוון מאפים: שמרים, פריך, בחושה או למאפינס ריחני ועסיסי, שממלא את הבית בניחוח משכר של קינמון, מוכן ממש תוך מספר דקות.

מוכנים עם התה או הקפה?

תהנו😋

החומרים הדרושים ל-12 מאפינס בינוניים

5 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות+1 כף לימון+ 1 כף סוכר+1 כפית שטוחה קינמון.

2 ביצים

1 וחצי אבקת אפיה

1/3 כוס שמן

1/2-2/3 כוס סוכר חום

1 שקית סוכר וניל

2 כוסות קמח (כוסמין לבן)

1/2 כוס אגוזי מלך/ פקאן

1/2 כוס צימוקים

3/4 כוס מיים חמים

אופן ההכנה:

-מערבבים יחד ( אפשר במזלג או מטרפה ידנית) את כל חומרי הבלילה לקבלת תערובת במרקם משחתי כמו פנקייק.

-מכניסים לשקית עם 1/2 כפית קמח:

-חופן (20) אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס

-חופן צימוקים או 5 תמרים קצוצים

-מקפיצים עד שיקבלו מעטה קליל של הקמח

(כדי שיתמזגו בבלילה ולא ישקעו לתחתית).

-מכניסים לתערובת הבלילה ומערבבים ערבוב קל מספר שניות (כן, במזלג!)

-משמנים בספריי שמן או במברשת סיליקון תבנית שקעים או תבניות קטנות ויפות למאפינס או קאפקייקס.

-ממלאים עד ל 3/4 גובה.

אופים בטמפ׳ של 175 מעלות, כ 20 דקות.

מאחלים: בהצלחה👍

מוציאים את התבנית, מקררים וממתינים רבע שעה. מוציאים בעזרת סבוב עם כפית או עם מרית.

בוזקים אבקת סוכר… מוזגים את הקפה

ומתענגים.

ב…ת…א…ב…ו…ן😍

(הערה: ניתן לגוון ולהוסיף 5 תמרים קצוצים עם מחית מבננה (ולהוציא את הלימון)…

אפשר להוסיף קוביות תפוחי- עץ וקינמון…

אפשר ומומלץ אוכמניות כחולות… המון

ולהמציא עוד שילובים כיד- הדמיון.

שתהיה שנה טובה ומתוקה

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת שמרים במילית שוקולד

עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לזניית תרד וגבינות

לא סתם פאר מטבח איטלקי, אלא מתכון שכולל את כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דג מרוקאי

את המתכון לדג המרוקאי קיבלתי מחמותי לפני מספר שנים ומאז…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות

בילדותנו, אמא הייתה מכינה לשישי בצהריים: ארוחה קלילה ,חלבית וטעימה.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס גבינה מדפי אורז

דפי אורז הם תחליף דיאטטי מצוין וללא גלוטן לבורקס רגיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פונץ׳ (כדורי שוקולד)

מתכון קל ומהיר הכנה, שמתאימים במיוחד לעכשיו… כשהמוטיבציה לא בשמיים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שמרים נתלשת במילוי תמרים ואגוזים

תמרים ובצק, יש משהו טעים יותר מזה? עוגת שמרים עם ממרח תמרים ואגוזים שהריח…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קציצות עוף לימוניות, פיקנטיות

עדיין חם בחוץ ואני מתלבטת אם להפעיל את האוורור, שיאפשר…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות