מצרכים:
1/2 1 כוסות אורז
1 כוס עדשים חומות
1/2 1 בצלים גדולים פרוסים לרצועות דקות
1/2 2 כוסות מים
1/2 1 כפית מלח
1 כף כמון
1 כף אבקת מרק עוף
1/2 כפית ראס אל חנות
אופן הכנה:
בסיר קטן להרתיח מים עם כפית מלח ולבשל את העדשים החומות עד שהעדשים מתרככות. לסנן את העדשים ממים ולצנן.
לחתוך את הבצל לפרוסות דקות ולטגן בסיר רחב עד לקרמול והזהבה.
(מסתבר שהסוד למג’דרה מעולה הוא לא באורז ולא בתבלינים, אלא דווקא בבצל המטוגן. אל תתביישו לשים הרבה ממנו.)
כשהבצל הזהיב מוסיפים את האורז ומטגנים עוד כ- 2 דקות, מוסיפים 1/2 2 כוסות מים ותבלינים: מלח, כמון, ראס אל חנות, אבקת מרק עוף מערבבים היטב ומבשלים כ- 20 דקות עד שהאורז מוכן.
כשהאורז מוכן מכבים את הגז, מוסיפים את עדשים ומערבבים היטב, ומשהים את האורז עם העדשים כ- 5 דקות עם מכסה סגור.
שימו לב, ככל שתשחימו את הבצל כך האורז יקבל צבע שחום יותר. כמות העדשים ניתנת לשינוי, אוהבי העדשים ניתן להוסיף עוד 1/2 כוס.
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
מלפוף גאולה
11.07.2024
אהבתי מתכון מעולה תודה