מג’דרה בריאה עשירה בטעמים

14-01-2024 | ניצן פוגל

מי אמר שאוכל בריא לא יכול להיות טעים? מנת האורז האהובה על מבוגרים וילדים כאחד במתכון אחד מהיר וקל. התוספת המושלמת לכל ארוחה המכילה כמות גבוהה של סיבים תזונתיים אשר תורמים לתחושת שובע לאורך זמן. אתם חייבים לנסות!

מצרכים:

1/2 1 כוסות אורז
1 כוס עדשים חומות
1/2 1 בצלים גדולים פרוסים לרצועות דקות
1/2 2 כוסות מים
1/2 1 כפית מלח
1 כף כמון
1 כף אבקת מרק עוף
1/2 כפית ראס אל חנות

אופן הכנה:

בסיר קטן להרתיח מים עם כפית מלח ולבשל את העדשים החומות עד שהעדשים מתרככות. לסנן את העדשים ממים ולצנן.

לחתוך את הבצל לפרוסות דקות ולטגן בסיר רחב עד לקרמול והזהבה.

(מסתבר שהסוד למג’דרה מעולה הוא לא באורז ולא בתבלינים, אלא דווקא בבצל המטוגן. אל תתביישו לשים הרבה ממנו.)

כשהבצל הזהיב מוסיפים את האורז ומטגנים עוד כ- 2 דקות, מוסיפים 1/2 2 כוסות מים ותבלינים: מלח, כמון, ראס אל חנות, אבקת מרק עוף מערבבים היטב ומבשלים כ- 20 דקות עד שהאורז מוכן.

כשהאורז מוכן מכבים את הגז, מוסיפים את עדשים ומערבבים היטב, ומשהים את האורז עם העדשים כ- 5 דקות עם מכסה סגור.

שימו לב, ככל שתשחימו את הבצל כך האורז יקבל צבע שחום יותר. כמות העדשים ניתנת לשינוי, אוהבי העדשים ניתן להוסיף עוד 1/2 כוס.

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: דל קלוריות, מתכונים, תוספות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת גבינה קרה ותותים

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק חורפי מפנק

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף גיאורגי בשום וכוסברה

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חם עם חלומי ופטריות מוקפצות

מתכון מושלם וחגיגי לכל אוהבי הסלט שסובלים מקור! לרגע תתבלבלו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחם עשיר בחלבון מקוטג’

הלחם הזה לא רק טעים, אלא גם עשיר בחלבון, מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ ולביבה לחנוכה מבצק אחד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת דינה בראשי, יש דבר יותר…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת ביסקוויטים עם תותים וקצפת

יש יותר טעים ונוסטלגי מתותים עם קצפת בחורף? בתור ילדה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

זלאביה ממצרים

חברי מתג מבשלים: המתכון מאת סימה יפרח. מתכון של אמא…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס פיצה על מקל

השנה חג החנוכה וחג המולד יצאו סמוכים אחד לשני ואולי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לביבות קישואים בטעם פלאפל

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רננה בכר. לביבות מיוחדות שמתאימות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות