מוקפץ אסייתי טבעוני בחלב קוקוס

12-06-2024 | ניצן פוגל

כשיש סכרת אנו נאלצים למצוא פתרונות בריאים ולא פחות חשוב גם טעימים שישמרו על רמת הסוכר בגוף. בהריון האחרון שלי אובחנתי עם סכרת הריון, פניתי לדיאטנית קלינית שבנתה לי תפריט מגוון שיאזן לי את הסוכר. המתכון הזה הוא מושלם כי הוא דל פחמימה, מכיל בתוכו גם ירקות גם חלבונים וגם שומנים. בתור אחת שאוהבת אוכל אסייתי, זה קלע בול למטרה. אתם עוד תודו לי. בתאבון ובהצלחה.

מצרכים:

150 גרם טופו – חצי חבילה טופו
אטריות שעועית
250 מ”ל קרם קוקוס

כף קארי ירוק או כל קארי תלוי בחריפות – מערבבים עם כוס מים עד שהקארי נמס לגמרי.
זרעי כוסברה כפית לטחון
פלפל סצ’ואן כפית לטחון – לא חובה
חופן כוסברה
קורט מלח
קורט פלפל
4 כפות סויה (ללא סוכר)
ירקות: שעועית ירוקה, כרוב לבן, בצל ירוק וסגול, גזר, פלפל, פטריות פורטובלו, קישואים,  4 שיני שום
גבעול למון גראס (לא חובה)
ניתן להוסיף חופשי כל ירק שאתם אוהבים

הוראות הכנה:

חותכים את הטופו לריבועים קטנים ומשחימים בשמן זית. (לכל אוכלי הבשר, ניתן להכין את המתכון עם חזה עוף במקום הטופו) מוסיפים את הבצל הירוק ואת שיני השום. לאחר חצי דקה מוסיפים רצועות הגזר והבצל הסגול ואז את כל הירקות חוץ מהפטריות. מוסיפים את התבלינים, סויה, קרם קוקוס וקארי ובשלב זה גם את הפטריות.
סוגרים, לאחר רתיחה מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ10-15 דק’.

לוקחים קערה עם מים רותחים, מניחים בתוכה את אטריות השעועית, תוך 10 דק’ האטריות מתרככות והופכות לשקופות. ניתן לגזור אותן עם מספריים על מנת שיהיו פחות ארוכות. מסננים אותם מהמים ומוסיפים אותן לסיר המוקפץ עם הירקות והחלבונים ומערבבים היטב.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרוסות תפוחי אדמה קריספיות בתנור

זוהי תוספת מדהימה שמתחסלת תוך כמה דקות בזכות הקריספיות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז מלא בסגנון סיני

המנה הזו היא תוספת מושלמת לארוחה בסגנון אסייתי. היא מתאימה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

בורקס גבינות מעלי אורז (נטול גלוטן)

פותחת את דלתות הארון ותוהה מה מתחשק לי להכין עכשיו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה עם פירות יער וקרם וניל

עוגת גבינה נימוחה עם קרם וניל וזיגוג קונפיטורת פירות יער…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

הום פרייז – התוספת המושלמת

המתכון הכי טעים שתכינו של ההום פרייז המושלם. קוביות תפוחי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סביצ׳ה בהרכבה עצמית

התחברתי לשלל הצבעים, הריחות והאפשרויות הרבות במנה המסקרנת הזו. היתרונות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קרואסון שקדים כמו בבתי הקפה

קרואסון שקדים הוא אחד המאפים הכי טעימים שיש. קריספי מבחוץ,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שיש קלאסית

מתכון לעוגת שיש בחושה שתמיד טוב שיש בבית, עוגת שיש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת קוקוס, אגוזי לוז ושוקולד לבן

מי לא אוהב את כדורי השוקולד של “רפאלו”? קבלו מתכון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות קוואקר ושוקולד טבעוניות

נכון, שלפעמים ללא התראה מוקדמת מתחשק משהו מתוק , אבל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דאבל קרמבל תפוחים

״תנחשו מה יש הערב לקינוח?״ היתה שואלת חמותי היקרה ז״ל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות