מוקפץ אסייתי טבעוני בחלב קוקוס

12-06-2024 | ניצן פוגל

כשיש סכרת אנו נאלצים למצוא פתרונות בריאים ולא פחות חשוב גם טעימים שישמרו על רמת הסוכר בגוף. בהריון האחרון שלי אובחנתי עם סכרת הריון, פניתי לדיאטנית קלינית שבנתה לי תפריט מגוון שיאזן לי את הסוכר. המתכון הזה הוא מושלם כי הוא דל פחמימה, מכיל בתוכו גם ירקות גם חלבונים וגם שומנים. בתור אחת שאוהבת אוכל אסייתי, זה קלע בול למטרה. אתם עוד תודו לי. בתאבון ובהצלחה.

מצרכים:

150 גרם טופו – חצי חבילה טופו
אטריות שעועית
250 מ"ל קרם קוקוס

כף קארי ירוק או כל קארי תלוי בחריפות – מערבבים עם כוס מים עד שהקארי נמס לגמרי.
זרעי כוסברה כפית לטחון
פלפל סצ'ואן כפית לטחון – לא חובה
חופן כוסברה
קורט מלח
קורט פלפל
4 כפות סויה (ללא סוכר)
ירקות: שעועית ירוקה, כרוב לבן, בצל ירוק וסגול, גזר, פלפל, פטריות פורטובלו, קישואים,  4 שיני שום
גבעול למון גראס (לא חובה)
ניתן להוסיף חופשי כל ירק שאתם אוהבים

הוראות הכנה:

חותכים את הטופו לריבועים קטנים ומשחימים בשמן זית. (לכל אוכלי הבשר, ניתן להכין את המתכון עם חזה עוף במקום הטופו) מוסיפים את הבצל הירוק ואת שיני השום. לאחר חצי דקה מוסיפים רצועות הגזר והבצל הסגול ואז את כל הירקות חוץ מהפטריות. מוסיפים את התבלינים, סויה, קרם קוקוס וקארי ובשלב זה גם את הפטריות.
סוגרים, לאחר רתיחה מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ10-15 דק'.

לוקחים קערה עם מים רותחים, מניחים בתוכה את אטריות השעועית, תוך 10 דק' האטריות מתרככות והופכות לשקופות. ניתן לגזור אותן עם מספריים על מנת שיהיו פחות ארוכות. מסננים אותם מהמים ומוסיפים אותן לסיר המוקפץ עם הירקות והחלבונים ומערבבים היטב.

————

למתכונים נוספים ועדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן ולאחר מכן הקישו על לחצן “מעקב” בצד שמאל למעלה.

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פלאפל ביתי כמו במסעדות

אין דבר שמסמל את הישראליות כמו פלאפל – הכדור הקראנצ'י…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פשטידת קישואים

איזה כיף לאכול פשטידה שהיא גם טעימה בטירוף אבל גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל טוסט מבצק קוטג'

בריא זה הטעים החדש! אז מתחשק לכם מאפה פריך בריא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

חומוס אמיתי לעצלנים ב-5 דקות עבודה

חומוס ביתי מ.. שימורים! כן כן, הבנתם נכון. אין כמו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק קניידלך כשר לפסח

מרק קניידלך לפסח הוא חיבור מושלם בין טעמים חמימים ומנחמים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז פרסי ביתי (טאדיק)

המנה הזו עוברת אצלנו במשפחה מדור לדור מביתה של דודתי…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

מכינה את הסלטים המסורתיים (מלפפונים, שורשים אדום) אבל חסר לי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות