מצרכים:
150 גרם טופו – חצי חבילה טופו
אטריות שעועית
250 מ"ל קרם קוקוס
כף קארי ירוק או כל קארי תלוי בחריפות – מערבבים עם כוס מים עד שהקארי נמס לגמרי.
זרעי כוסברה כפית לטחון
פלפל סצ'ואן כפית לטחון – לא חובה
חופן כוסברה
קורט מלח
קורט פלפל
4 כפות סויה (ללא סוכר)
ירקות: שעועית ירוקה, כרוב לבן, בצל ירוק וסגול, גזר, פלפל, פטריות פורטובלו, קישואים, 4 שיני שום
גבעול למון גראס (לא חובה)
ניתן להוסיף חופשי כל ירק שאתם אוהבים
הוראות הכנה:
חותכים את הטופו לריבועים קטנים ומשחימים בשמן זית. (לכל אוכלי הבשר, ניתן להכין את המתכון עם חזה עוף במקום הטופו) מוסיפים את הבצל הירוק ואת שיני השום. לאחר חצי דקה מוסיפים רצועות הגזר והבצל הסגול ואז את כל הירקות חוץ מהפטריות. מוסיפים את התבלינים, סויה, קרם קוקוס וקארי ובשלב זה גם את הפטריות.
סוגרים, לאחר רתיחה מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ10-15 דק'.
לוקחים קערה עם מים רותחים, מניחים בתוכה את אטריות השעועית, תוך 10 דק' האטריות מתרככות והופכות לשקופות. ניתן לגזור אותן עם מספריים על מנת שיהיו פחות ארוכות. מסננים אותם מהמים ומוסיפים אותן לסיר המוקפץ עם הירקות והחלבונים ומערבבים היטב.
————
פרסם תגובה